Czech Rep. 1. Liga

17:30 Ceske Budejovice – FK Zlin
Η Μπουντεγιόβιτσε συνέχισε τις άσχημες εμφανίσεις και την προηγούμενη αγωνιστική γνώρισε άλλη μία ήττα. Η νεοφώτιστη πήγε να παίξει στην έδρα της Μλάντα Μπόλεσλαβ και έχασε με 4-2. Με το νέο κακό αποτέλεσμα παρέμεινε χαμηλά, έχοντας μόλις πέντε βαθμούς. Την Τετάρτη νίκησε με 2-0 εκτός και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου. Στα του αγώνα με την Μλάντα, ξεκίνησε ιδανικά και αιφνιδίασε πλήρως τον αντίπαλο. Μέχρι το 41′ ήταν μπροστά με 2-0, αλλά μέχρι το ημίχρονο έπαθε μπλακ άουτ και δέχθηκε την ισοφάριση. Στην επανάληψη, πιέστηκε πολύ και δεν άντεξε. Σήμερα υποδέχεται τη Ζλιν και θέλει πάση θυσία τη νίκη για να επανέλθει στις επιτυχίες και να πάρει ανάσα. Τιμωρημένος είναι ο Κλαντρούμπσκι (Μ, 7/1) που αποβλήθηκε στο προηγούμενο.
Η Ζλιν προερχόταν από μίνι νικηφόρο σερί, αλλά στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος προσγειώθηκε ανώμαλα. Υποδέχθηκε την Καρβινά και γνώρισε βαριά ήττα με 4-1. Με το αποτέλεσμα αυτό, παρέμεινε στους εννιά βαθμούς. Την περασμένη Τετάρτη πέρασε εύκολα από την έδρα της αδύναμης Ουνίτσοφ (4-1) και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου. Όσον αφορά στο ματς με την Καρβινά, ξεκίνησε άσχημα και μόλις στο 11′ έμεινε πίσω στο σκορ. Το τέρμα των αντιπάλων την αφύπνισε, πίεσε πολύ, αλλά ήταν άστοχη. Στην επανάληψη, θέλησε να απαντήσει, αλλά στο 52′ έμεινε με παίκτη λιγότερο και το έργο της δυσκόλεψε περισσότερο. Στα τελευταία λεπτά παραδόθηκε πλήρως, δέχθηκε ακόμη μία τέρματα, για να μειώσει στην εκπνοή. Τώρα πάει στην έδρα της Μπουντεγιόβιτσε και θα προσπαθήσει να πανηγυρίσει σε αυτό το γήπεδο για 1η φορά μετά το 2003. Ο Αζάτζκι (Α, 6/0) που αποβλήθηκε, εξέτισε στο ματς του Κυπέλλου. Nοκ άουτ είναι οι Βραστίλ (Α.) και Ματέγιοφ (Α, 4/0).
Εκτίμηση
Αμφότερες προέρχονται από ήττες στο πρωτάθλημα και θα ψάξουν την αντίδραση. Η Μπουντεγιόβιτσε δεν έχει πανηγυρίσει ακόμα μπροστά στον κόσμο της, αλλά έχει εξαιρετική παράδοση όταν υποδέχεται τη Ζλιν. Καμία δεν εμπνέει εμπιστοσύνη, αλλά περιμένουμε γεμάτο ματς με γκολ. Over 2.5.

17:30 FK Jablonec – Banik Ostrava
Η Γιάμπλονετς έτρεχε αήττητο σερί, αλλά την προηγούμενη εβδομάδα προσγειώθηκε ανώμαλα. Η ομάδα του Ράντα φιλοξενήθηκε από την Πρίμπραμ και γνώρισε βαριά ήττα με 4-0. Με το αποτέλεσμα αυτό, παρέμεινε στους 13 βαθμούς και υποχώρησε στη βαθμολογία. Στα του αγώνα, το τελικό σκορ δεν επιδέχεται σχολιασμό, με τη Γιάμπλονετς να είναι απογοητευτική. Ήδη, μέχρι το ημίωρο ήταν πίσω με δύο τέρματα και στην επανάληψη, παρότι προσπάθησε να επανέλθει, πλήρωσε τα αμυντικά της κενά. Σήμερα επιστρέφει στη δυνατή της έδρα και ο στόχος είναι να συνεχίσει το νικηφόρο σερί που έχει μπροστά στον κόσμο της. Εκτός είναι οι Στέπανεκ (Α.), Τσουρίκοφ (Α.), Κουμπίστα (Μ.), Ακόστα (Μ, 2/0) και Πλεστίλ (Μ, 2/0).
Η Μπάνικ Οστράβα ξεπέρασε άμεσα την ήττα από τη Σπάρτα Πράγας, επιστρέφοντας στις επιτυχίες. Η ομάδα του Πάνικ υποδέχθηκε τη Σλοβάτσκο και επικράτησε με 3-0. Με το τρίποντο αυτό, έφτασε στους 12 βαθμούς και βρίσκεται στο -7 από την πρώτη Σλάβια. Την Τετάρτη πέρασε με 3-1 από την έδρα της αδύναμης Λανζχότ και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου. Όσον αφορά στο ματς του πρωταθλήματος, ξεκίνησε δυνατά και μέχρι το 23′ είχε πετύχει ήδη δύο τέρματα, παίρνοντας σημαντικό προβάδισμα. Στην επανάληψη, πέτυχε και το τρίτο με αυτογκόλ και ουσιαστικά σφράγισε τη τέταρτη νίκη στη σεζόν. Τώρα έχει δύσκολη αποστολή στην έδρα της Γιάμπλονετς και θα προσπαθήσει να φύγει με θετικό αποτέλεσμα. Τελευταία φορά που… χαμογέλασε σε αυτή την έδρα ήταν το 2006 και ο στόχος είναι να σπάσει την αρνητική παράδοση. Εκτός είναι οι Στρονάτι (Α, 4/0), Παζντέρα (Α, 23/1, πέρυσι), Φίλο (Μ, 6/0), Ντιόπ (Ε, 6/0) και Χρούμπι (Μ, 4/0).
Εκτίμηση
Η Γιάμπλονετς προέρχεται από βαριά ήττα και θα επιδιώξει στη δυνατή της έδρα να επιστρέψει στις επιτυχίες. Από την άλλη, η Μπάνικ βρίσκεται σε καλό μομέντουμ και είναι ικανή να κάνει τη «ζημιά». Περιμένουμε γκολ κι από τις δύο πλευρές, οπότε το g/g έχει αξία.

17:30 Opava – Slavia Praha
Ο κατήφορος της Οπάβα δεν έχει τελειωμό. Η ομάδα του Κοπέτσκι πήγε να παίξει στην έδρα της Πλζεν και γνώρισε βαριά ήττα με 4-0. Με αυτό το αποτέλεσμα, συμπλήρωσε πέντε σερί αποτυχίες και παρέμεινε χαμηλά, έχοντας μόλις έξι βαθμούς. Στα του αγώνα, το τελικό σκορ αποτυπώνει πλήρως την εικόνα, με την Οπάβα να έχει ρόλου κομπάρσου. Ήδη, στην ανάπαυλα βρισκόταν πίσω με δύο τέρματα και στην επανάληψη δεν μπόρεσε να αντιδράσει και δέχθηκε άλλα τόσα. Σήμερα έχει και πάλι δύσκολο ματς κόντρα στην πρωταθλήτρια Σλάβια Πράγας. Έτσι λοιπόν, κινδυνεύει να συνεχίσει το τραγικό σερί και θα προσπαθήσει να φανεί ανταγωνιστική και να κλέψει το αποτέλεσμα. Μεσοβδόμαδα, πέρασε εμφατικά με 6-0 από την έδρα της άσημης Ολέσνιτσε και προκρίθηκε στον επόμενο γύρο του Κυπέλλου. Νοκ άουτ είναι οι Κνεζλίκ (Α.), Ρίτσλι (Μ, 1/0).
Με σπασμένα φρένα πηγαίνει η Σλάβια Πράγας, τόσο εντός, όσο και εκτός συνόρων. Η πρωταθλήτρια, την προηγούμενη εβδομάδα, κέρδισε εύκολα με 4-0 εντός τη γειτονική Μποέμιανς, ενώ μεσοβδόμαδα σφράγισε τη συμμετοχή της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, επικρατώντας με 1-0 εντός της Κλουζ. Με τη νέα νίκη στο πρωτάθλημα, παρέμεινε μόνη πρώτη στη βαθμολογία. Όσον αφορά στο ματς, ξεκίνησε πολύ δυνατά και κατάφερε να προηγηθεί μόλις στο 9′ με τον Χουσμπάουερ. Στην επανάληψη, δεν έριξε στροφές και χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα, πέτυχε ακόμη τρία τέρματα. Τώρα, έχοντας ανεβασμένη ψυχολογία πάει στην έδρα της απογοητευτικής Οπάβα και έχει την ευκαιρία να συνεχίσει το νικηφόρο σερί. Αμφίβολος είναι ο Χορόβκα (Α, 5/0).
Εκτίμηση
Μεγάλη η διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των ομάδων. Η Οπάβα τρέχει αρνητικό σερί και δεν δείχνει ικανή να δημιουργήσει προβλήματα στην ανώτερη Σλάβια. Οι πρωταθλητές έχουν μομέντουμ και ψυχολογία, αν εμφανιστούν σοβαροί θα πανηγυρίσουν ακόμη μία νίκη. Το διπλό είναι χαμηλό και δεν έχει αξία.

17:30 Teplice – MFK OKD Karvina
Για ακόμα μία αγωνιστική η Τέπλιτσε δεν μπόρεσε να χαμογελάσει σε αγώνα πρωταθλήματος. Πιο συγκεκριμένα, πήγε να παίξει στην έδρα της Όλομουτς και έχασε με 2-0. Με την ήττα αυτή, έμεινε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. Την Τετάρτη, ωστόσο, τα κατάφερε στο Κύπελλο και πέρασε στον επόμενο γύρο, επικρατώντας με 3-1 στην έδρα της Πίσεκ. Όσον αφορά στο ματς με την Όλομουτς, ξεκίνησε νωθρά και το πλήρωσε, μένοντας πίσω στο σκορ μόλις στο 2′. Το τέρμα την επηρέασε πολύ και παρότι στη συνέχεια ανέβασε την απόδοσή της στην αρχή της επανάληψης δέχθηκε και το δεύτερο. Στο 53′ έμεινε με παίκτη λιγότερο και ουσιαστικά σφράγισε την ήττα. Σήμερα παίζει κομβικό ματς με την Καρβινά και θέλει πάση θυσία τη νίκη για να ανασάνει. Τιμωρημένος είναι ο Κόντες (Μ, 4/0) που αποβλήθηκε στο προηγούμενο. Αμφίβολος είναι ο Ναζάροφ (Α, 2/0).
Επιτέλους χαμόγελα για την Καρβινά. Η ομάδα του Στράκα έσπασε το… ρόδι την προηγούμενη αγωνιστική, περνώντας εμφατικά με 4-1 από την έδρα της Ζλιν. Βέβαια, μία νίκη δεν λύνει όλα τα προβλήματα, έχει μόλις πέντε βαθμούς σε επτά ματς. Μεσοβδόμαδα, κέρδισε με 3-1 εκτός για το Κύπελλο και πέρασε στην επόμενη φάση. Όσον αφορά στο ματς του πρωταθλήματος, κατάφερε να προηγηθεί νωρίς (11′) και παρότι πιέστηκε μέχρι το ημίχρονο, κράτησε το υπέρ της σκορ. Στην επανάληψη, μόλις στο 51′ απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα και το έργο της έγινε ακόμα πιο εύκολο. Μάλιστα, αυτό το εκμεταλλεύτηκε στο έπακρον, πετυχαίνοντας ακόμη τρία τέρματα. Τώρα πάει στην αφιλόξενη έδρα της Τέπλιτσε και θα προσπαθήσει να συνεχίσει τα θετικά αποτελέσματα και ταυτόχρονα να σπάσει την κάκιστη παράδοση που έχει σε αυτό το γήπεδο. Εκτός παραμένουν οι Ντρέκσα (Α, 5/1, πέρυσι) και Μόραβεκ (Μ, 30/1, πέρυσι).
Εκτίμηση
Οι δύο ομάδες βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις και χρειάζονται πάση θυσία βαθμούς για να νιώσουν πιο άνετα. Η Τέπλιτσε λόγω έδρας έχει ένα προβάδισμα, αλλά δεν εμπνέει εμπιστοσύνη για να την στηρίξουμε. Πολλά κενά και στις δύο άμυνες, οπότε το over 2.5 είναι μια καλή επιλογή.

20:00 Sparta Praha – Sigma Olomouc
Πισωγύρισμα για τη Σπάρτα Πράγας. Η ομάδα του Γίλεκ πήγε να παίξει στην έδρα της Σλόβαν Λίμπερετς και έχασε με 3-1. Με αυτό το αποτέλεσμα έμεινε στους 10 βαθμούς και βρίσκεται ήδη στο -9 από την πρώτη Σλάβια. Ο αγώνας ήταν ισορροπημένος, αλλά πλήρωσε ακριβά τα κενά στην άμυνα. Έμεινε πίσω στο σκορ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου και στο 58′ δέχθηκε και το δεύτερο με πέναλτι. Λίγο μετά μείωσε με τον Χλόζεκ και μέχρι το τέλος ανέβηκε για να ισοφαρίσει, αλλά έφαγε και το τρίτο και «τελείωσε η ιστορία». Απόψε βρίσκεται και πάλι «με την πλάτη στον τοίχο» και θέλει πάση θυσία τη νίκη για να μην μείνει κι άλλο πίσω. Νοκ άουτ παραμένουν οι Ντοτσκάλ (Μ, 3/0, πέρυσι), Βίντχαϊμ (Α, 23/2, με Μάλμε), Πάνακ (Μ, 13/2), Ντρτσαλ (Ε, 12/4), Πούλκραμπ (Ε, 18/4), Κάντλετς (Ε, 2/0), Μπεν Χαΐμ (Μ, 3/0), Ζαχουστέλ (Α, 1/0) και Φρίντεκ (Μ, 38/2).
Η Όλομουτς ήθελε να ξεπεράσει άμεσα την ήττα από την Μποέμιανς και το κατάφερε. Την προηγούμενη αγωνιστική υποδέχθηκε την Τέπλιτσε και επικράτησε με 2-0. Με το τρίποντο αυτό, έφτασε τους 10 βαθμούς και βρίσκεται στη μέση της βαθμολογίας. Μεσοβδόμαδα, πέρασε με νίκη 5-1 από την έδρα της Κόζιτσε και πέρασε στον επόμενο γύρο του Κυπέλλου. Όσον αφορά στο ματς πρωταθλήματος, ξεκίνησε ιδανικά και μόλις στο 2′ άνοιξε το σκορ. Το γρήγορο προβάδισμα την απελευθέρωσε και στην έναρξη της επανάληψης πέτυχε και το δεύτερο και έβαλε βάσεις για τη νίκη. Τώρα έχει δύσκολη αποστολή στην έδρα της Σπάρτα και θα προσπαθήσει να φύγει με βαθμό ή βαθμούς για να σπάσει παράλληλα την κακή παράδοση. Αμφίβολοι είναι οι Βεπρέκ (Α, 3/0) και Μπούχτα (Τ, 36/0, πέρυσι), Ζαχραντνίτσεκ (Μ, 36/2, πέρυσι).
Εκτίμηση
Η Σπάρτα Πράγας πληρώνει την αστάθειά της ιδιαίτερα μακριά από την έδρα της. Σήμερα έχει το προβάδισμα για τη νίκη και δεν έχει άλλα περιθώρια για απώλειες. Ο άσος είναι χαμηλός, αλλά έχει αξία το 1 & over 1.5.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!