Ο Ερίκ Καντονά ξεσπά κατά του Μουντιάλ! «Σκοτώθηκαν εργάτες, Δεν θα δω το Μουντιάλ του Κατάρ»

Ο θρυλικός Ερίκ Καντονά δεν κρύφτηκε σε δηλώσεις του για το Μουντιάλ τονίζοντας ότι δεν θα δει την διοργάνωση και θα ήταν υποκριτικό να δει τη «γιορτή» του ποδοσφαίρου από τη στιγμή που έχουν πεθάνει τόσοι εργάτες για την διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο Γάλλος θρύλος της Μάντσεστερ Γιουναιτεντ μίλησε στην «Daily Mail» και ανέφερε ότι θα ήταν υποκριτικό να γιορτάσουμε το ποδόσφαιρο απο την στιγμή που στο Κατάρ τους ενδιαφέρει μόνο το χρήμα και την ίδια στιγμή τόσοι άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.

«Για να πω την αλήθεια, δεν με νοιάζει καθόλου αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο. Δεν είναι πραγματικό Μουντιάλ για εμένα. Το Κατάρ δεν είναι μια ποδοσφαιρική χώρα. Δεν είμαι εναντίον της ιδέας να φιλοξενηθεί η διοργάνωση σε μια χώρα που μπορεί να προωθηθεί και να αναπτυχθεί το ποδόσφαιρο, όπως συνέβη σε προηγούμενες δεκαετίες με τις ΗΠΑ και με τη Νότια Αφρική.

Στο Κατάρ όμως δεν υπάρχει τίποτα, μόνο το χρήμα. Όλα γίνονται για τα λεφτά. Ο τρόπος που συμπεριφέρθηκαν και συμπεριφέρονται στους ανθρώπους που συμμετείχαν στην κατασκευή των γηπέδων είναι φρικτός. Τόσοι άνθρωποι σκοτώθηκαν. Και εμείς θα πάμε να γιορτάσουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Εγώ δεν θα το παρακολουθήσω. Καταλαβαίνω ότι το ποδόσφαιρο είναι και μπίζνες, αλλά πιστεύω ότι στο συγκεκριμένο μέρος δεν θα έπρεπε να δοθεί αυτή η ευκαιρία» ανέφερε ο Ερίκ Καντονά.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα απο τότε που ανάλαβε την διοργάνωση του Μουντιάλ το Κατάρ κατηγορείται για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Τα δημοσιεύματα που προκύπτουν… σχεδόν σε καθημερινή βάση, είναι αποκαλυπτικά. Τα δημοσιεύματα κάνουν λόγω για τον θάνατο περίπου 6.500 εργατών κατά τη διάρκεια των κατασκευαστήριων έργων-για τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του τουρνουά- θα σκεπάσει με τη “σκιά” του την διοργάνωση.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!