Mexico Primera Division Apertura

LEON v LAGUNA

Με… φόρα από τη νίκη με 4-3 επί της Τσίβας, πήγε στην έδρα της Κερέταρο που ήταν αήττητη στο πρωτάθλημα και της έριξε τέσσερα γκολ. Θα μπορούσε να έχει εξελιχθεί αλλιώς το ματς, αν στο 26’ οι γηπεδούχοι έβαζαν το πέναλτι που κέρδισαν. Δεν το έκαναν, η Λεόν έψαχνε το γκολ για να ανοίξει το σκορ και το βρήκε στο 34’. Οι γηπεδούχοι το πάλεψαν πολύ και είχαν φάσεις, τις οποίες δεν έκαναν γκολ όμως και η Λεόν την… τιμώρησε με το 0-2 στο 66’. Κάπου εκεί το παράτησε η Κερέταρο, με τη Λεόν να βάζει άλλα δύο γκολ στη συνέχεια και έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην επικράτηση της. Έχει ηττηθεί μόλις μια φορά σε 5 παιχνίδια φέτος και αυτή η ήττα ήρθε δύσκολα μέσα στην έδρα της Μοντερέι. Έχει βγάλει πολύ καλό πρόσωπο μέχρι τώρα, με την επίθεση της να κάνει την διαφορά. Δεν παίζει ο φορ Ράμος (3/1).
Έβγαλε αντίδραση στο εντός έδρας με τη Μοντερέι και πήρε σπουδαία νίκη με 2-1. Μπήκε αφιονισμένη στο παιχνίδι και στο πεντάλεπτο είχε βάλει ήδη δύο γκολ για το 2-0. Οι «ραγιάδος» δεν κατάλαβαν τι είχε γίνει και τους πήρε πολύ ώρα για να καταφέρουν να συνέλθουν. Η Σάντος Λαγκούνα έπαιξε έξυπνα στη συνέχεια, έδωσε προσοχή στην άμυνα της και κράτησε μακριά από την εστία της τους κινδύνους. Η Μοντερέι προσπάθησε να πιέσει στο δεύτερο μέρος, αλλά το μόνο που κατάφερε, ήταν να κάνει το τελικό 2-1 στο 83’. Σε έξι παιχνίδια μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα, μετράει πέντε νίκες και μια ήττα, που στο τέλος της προηγούμενης αγωνιστικής, την έφεραν στην κορυφή της βαθμολογίας. Επίσης όλα τα παιχνίδια της έγιναν over 2.5. Μακροχρόνια τα όποια προβλήματα, δεν επηρεάζουν για αυτό το ματς.

Εκτίμηση
Φουλ του over 2.5 είναι οι δύο ομάδες, οι οποίες παίζουν πολύ επιθετικά, σκοράρουν με μεγάλη συνέπεια, αλλά έχουν κενά στις αμυντικές τους γραμμές. Θα είναι έκπληξη αν ξεφύγει από τον κανόνα του over 2.5 το μεταξύ τους
NECAXA v TOLUCA

Να λοιπόν που κερδίζει και εκτός έδρας η Νεκάξα, η οποία πήρε σπουδαίο διπλό (1-2) επί της Γουαδαλαχάρα την περασμένη αγωνιστική. Το ματς ήταν ντέρμπι παραμονής, αλλά δεν πτοήθηκε από το γεγονός ότι η Τσίβας εντός είναι πολύ δυνατή. Προηγήθηκε μόλις στο 11ο λεπτό και έβαλε δύσκολα στους γηπεδούχους. Έπαιξε έξυπνα και κατάφερε να βάλει και δεύτερο στο 41’. Μπορεί να δέχθηκε πίεση και την μείωση στο 65’, αλλά άντεξε μέχρι το φινάλε, για να πάρει το σπουδαίο αυτό αποτέλεσμα. Ήταν η 3η νίκη στα τέσσερα τελευταία ματς και δείχνει ότι έχει αρχίσει να «δένει», έπειτα από το κακό ξεκίνημα που έκανε. Ήταν λογικό πάντως να χρειαστεί χρόνο, διότι έγιναν αρκετές αλλαγές στο ρόστερ της. Τώρα επιστρέφει στην έδρα της, όπου σε τρία ματς  μέχρι τώρα, έχει δύο νίκες και μια ισοπαλία δίχως να δεχθεί γκολ. Δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα.
Επιτέλους νίκη για την Τολούκα, η οποία πήρε το πρώτο τρίποντο στο φετινό Απερτούρα, με το 2-0 επί της Τιχουάνα την περασμένη αγωνιστική. Μπήκε δυνατά στο ματς και προηγήθηκε με αυτογκόλ των φιλοξενούμενων στο 7ολεπτό. Είχε την κατοχή της μπάλας και έψαχνε το δεύτερο γκολ που θα «καθάριζε» το ματς. Δεν ρίσκαρε όμως, πρόσεχε την άμυνα της και τα πράγματα γι’ αυτή έγιναν πιο εύκολα στο 60’, όταν η Τιχουάνα έμεινε με δέκα παίκτες. Δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και έκανε το 2-0 στο 77’, με το γκολ αυτό να τελειώνει οριστικά το παιχνίδι. Είναι πιο ήρεμος πλέον στην άκρη του πάγκου ο κόουτς Λα Βόλπε, ο οποίος στηρίχθηκε από την διοίκηση στα δύσκολα, μιας και πιστεύουν στο έργο του. Πάει με ψυχολογία σε μια δύσκολη έδρα.

Εκτίμηση
Η Νεκάξα στηρίζει πολλά στην έδρα της και θέλει να πάρει ένα ακόμα θετικό αποτέλεσμα μπροστά στο κοινό της. Η Τολούκα πήρε επιτέλους νίκη, έφτιαξε την ψυχολογία της και άπαντες δήλωσαν ότι πάνε για να δώσουν συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα. Θα γίνει σκληρό ματς, που έχει πολύ ισοπαλία μέσα.
TIJUANA v CRUZ AZUL

Στα εκτός έδρας έχει δείξει ότι έχει πρόβλημα η Τιχουάνα, η οποία την περασμένη αγωνιστική, γνώρισε άλλη μια ήττα μακριά από τη βάση της. Πήγε στην έδρα της Τολούκα που «καιγόταν» για νίκη και ηττήθηκε με 2-0. Έκανε άσχημο ξεκίνημα στο ματς και μόλις στο 7ο λεπτό βρέθηκε να χάνει με αυτογκόλ. Προσπάθησε να αντιδράσει και να γίνει πιο πιεστική, αλλά δίχως αποτέλεσμα. Μάλιστα στο 60’ έμεινε και με δέκα παίκτες, κάτι που έκανε ακόμα πιο δύσκολο το έργο της. Στο 77’ ήρθε το 2-0 από τους γηπεδούχους και κάπου εκεί τελείωσε οριστικά το παιχνίδι. Επιστρέφει στην έδρα της, όπου συνήθως δυναμώνει και παίζει καλύτερα. Δεν υπολογίζεται ο φορ Σανβέσο (5/2) που αποβλήθηκε στο προηγούμενο.
Την… πάτησε στο εντός έδρας με την Πουέμπλα και παραχώρησε ισοπαλία με 1-1. Παρότι ήταν καλύτερη και πίεσε για το γκολ, το οποίο ήρθε στο 61’, δεν έβαλε δεύτερο για να το «καθαρίσει». Οι φιλοξενούμενοι που είχαν και νέο προπονητή στην άκρη του πάγκου, δεν είχαν τίποτα να χάσουν, βγήκαν μπροστά και ισοφάρισαν στο 74’. Μάλιστα θα μπορούσε μέχρι και να χάσει η Κρους Ασούλ, η οποία στάθηκε τυχερή στο 88’, όταν η Πουέμπλα αστόχησε σε πέναλτι. Πάλι καλά να λέει έτσι όπως πήγε το ματς. Έχει πετάξει βαθμούς εντός έδρας και ο Καϊσίνια τα… ακούει, αλλά συνεχίζει το έργο του στην άκρη του πάγκου. Εκτός αποστολής ο καλός φορ Καράλιο (6/2), ο οποίος τραυματίστηκε, εντός αυτής ο νιόφερτος εξτρέμ Ανγκούλο που θα πάρει λογικά χρόνο συμμετοχής.

Εκτίμηση
Η Κρους Ασούλ βγάζει κούραση τελευταία από τα συνεχόμενα ματς που την έχουν επηρεάσει. Θα έχει και την σημαντική απουσία του Καράλιο. Η Τιχουάνα ότι καλό πετυχαίνει είναι κυρίως στην έδρα της, με τον συνθετικό χλοοτάπητα να της δίνει αβαντάζ σε αυτό. Σε καμία περίπτωση δεν θα είναι εύκολο, αλλά εδώ αξίζει να κοντράρουμε την κουρασμένη Κρους Ασούλ

 

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!