Nations League: Μαθαίνει πιθανούς αντιπάλους η Εθνική Κύπρου

Πραγματοποιείται το βράδυ της Πέμπτης η κλήρωση για το 3ο Nations League στη Νιόν της Ελβετίας.

55 ομάδες μέλη της UEFA μπαίνουν στην κληρωτίδα για τους αγώνες του Nations League, η Κύπρος θα αντιμετωπίσει την Εσθονία τον ερχόμενο Μάρτιο σε αγώνες νοκ άουτ για να ξεκαθαρίσει ποια ομάδα από τις δύο θα αγωνιστεί στην τρίτη κατηγορία και ποια στην τέταρτη κατηγορία.

Οι αγώνες της Εθνικής μας με την Εσθονία θα πραγματοποιηθούν στις 24 και 29 Μαρτίου.

Οι ομίλοι θα πραγματοποιηθούν απο τον Ιούλιο μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2022.

Αναλυτικά οι κατηγορίες του Nations League:

1η κατηγορία: Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Βέλγιο, Πορτογαλία, Ολλανδία, Δανία, Γερμανία, Αγγλία, Πολωνία, Ελβετία, Κροατία, Ουαλία, Αυστρία, Τσεχία, Ουγγαρία.

2η κατηγορία: Ουκρανία, Σουηδία, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Ισλανδία, Φινλανδία, Νορβηγία, Σκωτία, Ρωσία, Ισραήλ, Ρουμανία, Σερβία, Ιρλανδία, Σλοβενία, Μαυροβούνιο, Αρμενία, Αλβανία.

3η κατηγορία: Τουρκία, Σλοβακία, Βουλγαρία, Β. Ιρλανδία, Ελλάδα, Λευκορωσία, Λουξεμβούργο, Σκόπια, Λιθουανία, Γεωργία. Αζερμπαϊτζάν, Κόσοβο, Καζακστάν ή Μολδαβία, Κύπρος ή Εσθονία, Γιβραλτάρ, Νησιά Φαρόε.

4η κατηγορία: Καζακστάν ή Μολδαβία, Κύπρος ή Εσθονία, Λίχτενσταϊν, Μάλτα, Λετονία, Σαν Μαρίνο, Ανδόρα.

Οι τέσσερις ομάδες που θα τερματίσουν στην πρώτη θέση των ομίλων της Α’ Κατηγορίας θα αγωνιστούν στα τελικά της διοργάνωσης τον Ιούνιο του 2023.

Οι τέσσερις ομάδες που θα τερματίσουν στην πρώτη θέση των ομίλων της Β’ και της Γ’ και οι δύο πρώτες ομάδες που θα τερματίσουν στην πρώτη θέση των ομίλων της  Δ’  Κατηγορίας θα ανέβουν στην πιο πάνω κατηγορία για την επόμενη διοργάνωση.

Οι τέσσερις τελευταίες ομάδες που θα τερματίσουν στις τελευταίες θέσεις των ομίλων στην Α’ και Β’ Κατηγορία θα υποβιβαστούν στην πιο κάτω Κατηγορία ενώ οι τέσσερις τελευταίες ομάδες της Γ’ Κατηγορίας θα αγωνιστούν σε αγώνες νοκ άουτ για να υποβιβαστούν οι δύο.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!