England Championship

CARDIFF v HUDDERSFIELD

Με προσδοκίες πήγε στο Ρέντινγκ πήγε το Σάββατο η Κάρντιφ, αλλά γνώρισε την ήττα με 3-0. Σε άλλο γήπεδο οι περισσότεροι παίκτες του Νιλ Γουόρνοκ έκαναν τους γηπεδούχους να μοιάζουν πολύ καλύτεροι από ό,τι στην πραγματικότητα είναι. Σε κακή ημέρα η άμυνα και ειδικά ο αριστερός μπακ Μπένετ. Στο πρώτο γκολ χάνει τον αντίπαλο που ξεκινά τη φάση, στο δεύτερο και στο τρίτο δεν καλύπτει σωστά. Όχι βέβαια ότι το κέντρο της άμυνας τα πήγε καλύτερα. Ο προπονητής της Κάρντιφ ζήτησε από τους παίκτες να δώσουν απάντηση σε όσους τους αμφισβητούν. Αρνήθηκε να δείξει ατομικές ευθύνες και υποστήριξε ότι η συνολική αμυντική αντίδραση πρέπει να είναι καλύτερη.
Ο  βασικός στα δύο τελευταία ματς μέσος, Μάρλον Πακ, τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε μόλις 23 λεπτά μετά από την έναρξη του ματς στο Ρέντινγκ. Δεν μπόρεσε να κάνει προπονήσεις και είναι οριστικά εκτός για την αναμέτρηση αυτή με τη Χάντερσφιλντ. Ο Πάτερσον θα πάρει θέση βασικού στη μεσαία γραμμή καθώς ο Βολκς ήταν επιεικώς απογοητευτικός στο ματς του Σαββάτο. Θα μείνει ο Μπένετ στο αριστερό αμυντικό άκρο.
(4-2-3-1) Σμίθις -Νέλσον, Φλιντ, Μόρισον, Μπένετ – Ρολς, Μπακούνα – Χόιλετ, Πάτερσον, Βάσελ – Γκλάτζελ.
Άλλη μια κακή εμφάνιση και ήττα εντός έδρας (1-2) την Παρασκευή από τη Φούλαμ. Πάει με προσωρινό προπονητή στο ματς.  Η ομάδα του Ζίβερτ το πάλεψε κόντρα στους Λονδρέζους, οι οποίοι είναι από τα φαβορί στην κατηγορία, αλλά στην τελική το ταμείο παραμένει μείον. O Kαβαλέιρο έβαλε ταφόπλακα στο 80ό λεπτό στα όποια όνειρα των γηπεδούχων να σώσουν το βαθμό. Ο Γερμανός αποτέλεσε παρελθόν μετά την ήττα αυτή και ως προσωρινός θα καθίσει στον πάγκο ο Μαρκ Χάντσον. Ήδη ο Βάσκος, Αΐτορ Καράνκα, είναι το φαβορί να αντικαταστήσει τον Ζίβερτ σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ και μία ήττα θα φέρει αναμενόμενα εξελίξεις.
Δεν θα πρέπει να περιμένουμε τόσες πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα από τον υπηρεσιακό τεχνικό, Μαρκ Χάντσον. Ο δανεικός από την Τσέλσι Τσαλόμπα έχει απογοητεύσει είναι αλήθεια κι ο Ο’Μπράιαν (μέσος) μπορεί να πάρει τη θέση του στο αρχικό σχήμα και να κάνει το ντεμπούτο του. Υπάρχουν σκέψεις και για τον Ντιακαμπί (εξτρέμ), ο οποίος ήταν βασικός στα δύο πρώτα ματς και έμεινε στον πάγκο κόντρα στη Φούλαμ, αλλά αυτό δεν έχει αποφασιστεί.
(4-3-3): Γκραμπάρα – Χαντέργιοναϊ, Έλφικ, Σίντλερ, Κονγκολό – Τσαλόμπα (Ο’ Μπράιαν), Μπακούνα, Χογκ – Φαν λα Πάρα, Μουνιέ, Γκραντ.
Εκτίμηση
Με υπηρεσιακό προπονητή η Χάντερσφιλντ. Δεν είναι τόσο κακή ομάδα, ήδη πέρυσι έπαιζε στην Πρέμιερ Λιγκ. Το Κάρντιφ δεν είναι εύκολη έδρα, αλλά ίσως η απομάκρυνση του Γερμανού Ζίβερτ μπορεί να δώσει ένα επιπλέον κίνητρο στους παίκτες της φιλοξενούμενης ομάδας. Η ισοπαλία μοιάζει, ωστόσο, ως το πιο πιθανό σημείο σε μια αμφίρροπή αναμέτρηση.

CHARLTON v NOTT’M FOREST

Πήγε στο Μπάρνσλι και πήρε το βαθμό με το 2-2 του Σαββάτου για την τρίτη αγωνιστική της δεύτερης τη τάξει αγγλικής κατηγορίας. Θέλει κόντρα στη Νότιγχαμ να διπλασιάσει τις νίκες της εντός έδρας. Πριν από τρεις ημέρες πρέπει να αισθάνεται τυχερή με την ισοπαλία. Η Μπάρνσλι προηγήθηκε ισάριθμες φορές, αλλά η Τσάρλτον έβρισκε απαντήσεις και στις δύο φορές. Τυχερή γιατί της ανήκε η τελευταία λέξη. Ο Τέιλορ με εκτέλεση ενός πέναλτι που προκάλεσε τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων διαμόρφωσε το τελικό σκορ και χάρισε το βαθμό. O Mπόγερ χαρακτήρισε επικίνδυνη ομάδα τους ρεντς, ωστόσο τόνισε ότι η ομάδα του αν κάνει αυτά που πρέπει δεν θα έχει θέμα κόντρα στους παίκτες του Λαμουσί.
Ο βασικός σε όλα τα προηγούμενα ματς δεξιός μπακ Σόλι αισθάνεται ενοχλήσεις και εάν δεν προλάβει ο Μπόγερ θα δώσει φανέλα βασικού στον Οσιτζάλα. Δεν έχει ξεκαθαρίσει ο Άγγλος τεχνικός εάν θα διατηρήσει τον Λέκο στην επίθεση (2 συμ, 0 γκολ) ή θα βάλει τον Ανέκε (2 συμ., 1 γκολ). Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ θα αποφασίσει την τελευταία στιγμή για τον επιθετικό που θα βρίσκεται στη γραμμή κρούσης.
(4-3-3) Φίλιπς – Οσιτζάλα, Λόκιερ, Πιρς, Πάριντον – Κάλεν, Πράτλι, Ουίλιαμς – Γκάλαχερ, Τέιλορ, Λέκο
Τα περιθώρια είχαν στενέψει στο Νότιγχαμ και η Φόρεστ εμφανίστηκε επιτέλους ανταγωνιστική. Νίκησε στην έδρα της με 3-0 την Μπέρμιγχαμ κι έδωσε μια απάντηση σε όσους ξεκινούσαν δειλά δειλά ν’ αμφισβητούν ότι μπορεί να κάνει την ίδια (ή και ακόμη καλύτερη πορεία) με την περυσινή σεζόν. Ήταν μια απάντηση που την ήθελε και ο ίδιος ο Λαμουσί, καθώς πολλοί αντιμετώπισαν με δυσπιστία τον Γάλλο στο νησί όταν ανέλαβε την τεχνική ηγεσία των ρεντς. Στο δια ταύτα, με την Μπέρμιγχαμ δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα. Λόλι, Γκρέιμπαν και Ντόουσον έκαναν πάρτι με τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι σε κανένα σημείο του ματς δεν απείλησαν τόσο πολύ τον Μούριτς, ο οποίος κι αυτός με τη σειρά του αρχίζει να βρίσκει ρυθμό κάτω από την εστία της ομάδας.
Είναι σχεδόν απίθανο ν’ αλλάξει ενδεκάδα ο Σαμπρί Λαμουσί. Άλλωστε δεν υπάρχει κανένα ψεγάδι σε κανέναν παίκτη από το ματς του Σαββάτου. Όλοι τους πήγαν καλά και ήλθε το αποτέλεσμα αυτό. Εκτός παραμένουν οι Μπεναλουάν και Χέφελε, οι οποίοι έτσι κι αλλιώς δεν έχουν παίξει ακόμη. Ο Ζοάο Καρβάλιο, το δεκάρι από την Πορτογαλία θα είναι στην αποστολή, δεν θα ξεκινήσει όμως στο αρχικό σχήμα. Ίσως περάσει ως αλλαγή για ν’ αποκτήσει σταδιακά ρυθμό.
(4-1-4-1) Μούριτς – Κας, Ντόουσον, Γουόραλ, Ρόμπινσον – Γουότσον – Αμεόμπι, Σόου, Σεμέντο, Λόλι – Γκρέιμπαν.
Εκτίμηση
Η Φόρεστ χάνει αρκετό μέρος από τη δύναμή της όταν φεύγει από το Νότιγχαμ και ο βαθμός που τσίμπησε από τη Λιντς στο Έλαντ Ρόουντ ήταν πραγματικά μαγική εικόνα. Η Τσάρλτον δεν βρίσκεται τυχαία στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας μετά από τρία ματς. Οι γηπεδούχοι είναι το φαβορί για τη νίκη, ενδεχομένως καλή λύση και το Over 2,5 γκολ.

FULHAM v MILLWALL

Μεγάλη νίκη στο Χάντερσφιλντ για τη Φούλαμ, η οποία δείχνει σε κάτι τέτοια παιχνίδι γιατί όλοι πριν την εκκίνηση της σεζόν τη θεωρούσαν φαβορί όχι μόνο για ν’ ανέβει απευθείας, αλλά και για να κατακτήσει τον τίτλο στην Τσάμπιονσιπ. Δεν είναι μόνο όμως ότι πήρε το τρίποντο, δεν είναι μόνο ότι έβγαλε ψυχραιμία και αντίδραση όταν ισοφαρίστηκε. Είναι επίσης ότι έχει σχηματίσει ένα επιθετικό δίδυμο που θα ζήλευαν πολλές ομάδες στην κατηγορία. Κι αν για τον Μίτροβιτς όλοι γνωρίζαμε ότι είναι παίκτης Πρέμιερ Λιγκ και ίσως ο καλύτερος φορ της κατηγορίας, την έκπληξη έχει κάνει ο Ιβάν Καβαλέιρο. Ο Πορτογάλος έχει κουμπώσει εξαιρετικά με τον Σέρβο κι αυτό φαίνεται όχι μόνο στα γκολ  – από ένα πέτυχαν – αλλά στη γενικότερη λειτουργία της ομάδας.
Δεν θ’ αλλάξει πολλά πράγματα ο Πάρκερ όπως είναι λογικό. Ο Σεσενιό έπαιξε για πρώτη φορά το Σάββατο και η αλήθεια είναι ότι τα πήγε εξαιρετικά. Θα μείνει στο δεξί αμυντικό άκρο. Το ίδιο ισχύει και για τον Ριμ (κεντρικός αμυντικός). Ο Αμερικανός επενέβη αποτελεσματικά όποτε χρειάστηκε. Δεν έχει κι απουσίες. Ο Πάρκερ βλέπει το απουσιολόγιο λευκό και δεν έχει πονοκεφάλους, εκτός από το πως να τους χωρέσει όλους.
(4-1-4-1) Μπετινέλι – Σεσενιό, Μόουσον, Ριμ, Μπράιαν – Άρτερ – Νοκέρ, Γιοχάνσεν, Κέρνι, Ιβάν Καβαλέιρο, Μίτροβιτς.
Έκανε το ελάχιστο που μπορούσε για να πάρει τη νίκη και τα κατάφερε με 1-0 εντός έδρας επί της Σέφιλντ Γουένσντεϊ η Μίλγουολ το Σάββατο. Δεν ενθουσίασε, αλλά έτσι κι αλλιώς δεν περιμένουμε να μας προκαλέσει κάποιον λογής ενθουσιασμό με το παιχνίδι της την τρέχουσα σεζόν. Μιλάμε για κυνική ομάδα που παίζει με τον παραδοσιακό βρετανικό τρόπο παιχνιδιού και θα περιμένει μία φάση για γκολ. Πριν τρεις ημέρες ήταν ο Σμιθ που σκόραρε στο 37ο λεπτό. Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα γύρισε πίσω και πήρε το ζητούμενο. Κράτησε την εστία του Μπιαλκόβσκι απαραβίαστη και το τρίποντο στα χέρια της. Ο Χάρις στάθηκε στο γεγονός ότι η επικράτηση ήλθε με δέκα παίκτες, καθώς ο Ουίλιαμς αποβλήθηκε στο 43′.
Μοναδική απουσία ο βασικός εξτρέμ Ουίλιαμς, ο οποίος αποβλήθηκε απευθείας με κόκκινη κάρτα. Μάλιστα η Μίλγουολ δεν κατέθεσε έφεση κατά της ποινής κι έτσι δεν θα το έχει στο ντέρμπι με τη Φούλαμ. Ο Φέργκιουσον ο οποίος έχει δύο συμμετοχές, αλλά μόλις 44 συνολικά λεπτά θα τον αντικαταστήσει. Εκτός οι έτσι κι αλλιώς γνωστοί απόντες πριν την έναρξη Φίλντινγκ και Έλιοτ.
(4-4-1-1) Μπιαλκόβσκι – Ρομέο, Πιρς, Κούπερ, Ουάλας – Μαχόνι, Λέοναρντ, Ουίλιαμς, Φέργκιουσον – Τόμσον – Μπράντσο.
Εκτίμηση
Τοπικό ντέρμπι από τα παλιά για Φούλαμ και Μίλγουολ. Η φιλοξενούμενη θα το πάει στη δύναμη, αλλά η γηπεδούχος έχει και την εμπειρία και κυρίως την ποιότητα ν’ ανταπεξέλθει. Ο άσος είναι στήριγμα, αλλά εάν θέλουμε κάτι περισσότερο θα πρέπει να πάμε στο Over 2,5 γκολ καθώς Καβαλέιρο και Μίτροβιτς είναι σε μεγάλη φόρμα.

LEEDS v BRENTFORD

Έφυγε με τη νίκη εκτός έδρας (0-2) από το Γουίγκαν, αποδεικνύοντας ότι η ισοπαλία 1-1 με τη Νότιγχαμ στο Έλαντ Ρόουντ ήταν απλά μια κακή παρένθεση στο γενικότερα καλά αλλά και πειστικό – για μια ομάδα που διεκδικεί την άνοδο και τον τίτλο του πρωταθλήματος – ξεκίνημα. Βέβαια στην αρχή δέχθηκε αρκετή πίεση από τους φιλοξενούμενους και είναι η αλήθεια ότι εάν δεν ερχόταν η αποβολή του Γουίλιαμς με δύο κίτρινες κάρτες μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα μπορεί να είχαμε άλλο ματς. Τα παγώνια είναι τυχερά γιατί γιατί έχουν έναν πολύ καλό επιθετικό – τον Μπάφορντ που πέτυχε και τα δύο γκολ, αλλά κι έναν φανταστικό γκολκίπερ τον Κασίγια, ο οποίος είναι παρών όταν η ομάδα τον χρειάζεται.
Ο Μαρσέλο Μπιέλσα το είπε και την προηγούμενη φορά για όποιον δεν το κατάλαβε. Αν και χρησιμοποίησε ένα επικολυρικό παράδειγμα, ο Λόκο κατέστησε σαφές ότι δεν αλλάζει ενδεκάδα. Και γιατί ν’ αλλάξει ο Αργεντινός; Ακόμη και κόντρα στη Νότιγχαμ η ομάδα του άξιζε τη νίκη και την έχασε στα σημεία. Αν υπήρχε μία σκέψη στο μυαλό του να κάνει ντεμπούτο  ο Ενκετιά (επιθετικός), μάλλον αναβάλλονται. Δεν υπάρχει περίπτωση να καθίσει στον πάγκο ο βασικός Μπάμφορντ.
(4-1-4-1) Κασίγια – Ντάλας, Γουάιτ, Κούπερ, Ντάγκλας – Φίλιπς – Πάμπλο Ερνάντες, Φόρσο, Κλιχ, Χάρισον – Μπάμφορντ.
Η Μπρέντφορντ παραχώρησε ισοπαλία 1-1 στη Χαλ στο ματς του Σαββάτου. Ο Φρανκ γνωρίζει ότι κόντρα στη Λιντς έχει μια… mission impossible, αλλά από την άλλη τη μοναδική νίκη στο πρωτάθλημα την έχει πανηγυρίσει εκτός έδρας για τη δεύτερη αγωνιστική με το 1-0 στο Μίντλεσμπρο. Στο ματς που έγινε πριν από τρεις ημέρες κινδύνευσε με ήττα. Η Χαλ άνοιξε το σκορ, αλλά ο Δανός προπονητής είδε τον Ουάτκινς να ισοφαρίζει στο 72ο λεπτό και να χαρίζει το βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα του. Στις δηλώσεις του εμφανίστηκε ολίγον προκλητικός προς τη Λιντς. “Το ιδανικότερο σενάριο είναι να νικήσουμε 1-0 και να σκοράρει ο Πόντους Γιάνσον (παίκτη που πήρε φέτος η Μπρέντφορντ από τη Λιντς).
Ο Αλγερινός επιθετικός Μπενραχμά γύρισε από τον τραυματισμό του και είναι στην αποστολή. Μάλιστα, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ ο Φρανκ του δίνει φανέλα βασικού. Έχει μία συμμετοχή μέχρι τώρα, αλλά ως αλλαγή. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα βρεθεί στο αρχικό σχήμα της Μπρέντφορντ. Δεν αναμένεται ουδεμία άλλη αλλαγή ως προς την ενδεκάδα, καθώς δεν αντιμετωπίζει και προβλήματα τραυματισμών.
(4-3-3) Ράγια – Ζανβιέ, Γιάνσον, Ράτσιτς, Ντάλσγκααρντ – Ντασίλβα, Γένσεν, Χένρι – Κανός, Ουάτκινς, Μπενραχμά.
Εκτίμηση
Η Λιντς είναι ίσως η καλύτερη ομάδα στην κατηγορία αυτή τη στιγμή. Η πιο ουσιαστική, η πιο ποιοτική, ενδεχομένως μερικές φορές και η πιο θεαματική. Θα ήταν έκπληξη ν’ αντιμετώπιζε πάσης φύσεως δυσκολίες από ομάδες σαν την Μπρέντφορντ.

PRESTON v STOKE

Ήττα στο Σουόνσι με 3-2 στο τελευταίο της χρονικά ματς το Σάββατο για την τρίτη αγωνιστική της Τσάμπιονσιπ. Η Πρέστον είναι ομάδα έδρας κι αυτό το δείχνουν τα μέχρι τώρα αποτελέσματά της. Συνέτριψε με 3-0 εντός τη Γουίγκαν, αν και η πραγματική διαφορά των δύο ομάδων δεν αντικατοπτρίζεται από αυτό το σκορ. Εκτός έχει δύο ήττες και νίκη στο επί της αδύναμης (δύο κατηγορίες πιο κάτω) Μπράντφορντ που έδωσε και την πρόκριση στο Λιγκ Καπ. Στα του Σαββάτου προηγήθηκε με 0-1, ισοφάρισε σε 2-2, αλλά για κάθε χτύπημα, η Σουόνσι είχε απάντηση και πήρε όλη την παρτίδα. Ο Νιλ υποστήριξε ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο και ξεκαθάρισε ότι η νίκη είναι ο καλύτερος γιατρός για την ομάδα του.
Αργεί ακόμη το ντεμπούτο του νεαρού (20 ετών) και ελπιδοφόρου μέσου Μπέιλις, καθώς δεν έχει γυρίσει από τραυματισμό. Εκτός είναι και ο Νάτζεντ (επίσης χωρίς συμμετοχή), αλλά και ο Μολτ ο οποίος έχει σκοράρει κι ένα γκολ στις δύο φορές που έχει παίξει. Ο Μαγκουάιρ θα ηγηθεί της προσπάθειας της Πρέστον να πάρει τη νίκη, ενώ δεν αναμένεται άλλες αλλαγές στο αρχικό σχήμα.
(4-1-4-1) Ρουντ – Φίσερ, Μπάουερ, Ντέιβις, Ράφερτι – Πίρσον – Μποντέν, Γκάλαχερ, Τζόνσον, Μαγκουάιρ – Γκριν.
Κράτησε ισόπαλη την Ντέρμπι στο 2-2 η Στόουκ στο ματς του Σαββάτου, το οποίο διεξήχθη στην έδρα της. Η αλήθεια είναι ότι θα μπορούσε να πανηγυρίσει και τη νίκη, αλλά δεν κατάφερε να κρατήσει για δεύτερη φορά απαραβίαστη την εστία της. Έτσι κι αλλιώς όμως η Ντέρμπι Κάουντι είναι από τις πιο δυνατές ομάδες στην κατηγορία και ακόμη και ο βαθμός, ακόμη κι εντός, είναι καλό αποτέλεσμα. Η ομάδα του Νέιθαν Τζόουνς ψάχνει ακόμη την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα, ή τον πρώτο της βαθμό μακριά από την έδρα της. Στο προηγούμενο εκτός είχε γνωρίσει την ήττα με κάτω τα χέρια από την Τσάρλτον. O προπονητής υποστήριξε ότι περιμένει να γεμίσει το γήπεδο κι έκανε επίκληση στη στήριξη του κόσμου.
Δεν αναμένεται να κάνει κάποια αλλαγή για το ματς στο Στόουκ. Σύμφωνα με τα όσα δοκίμασε στις τελευταίες προπονήσεις, αποφάσισε να πορευθεί ακριβώς με τους ίδιους έντεκα. Από πείσμα, από πίστη, ουδείς ξέρει. Εκτός ο Ολλανδός Μάρτινς Ίντι (μπακ), ο οποίος ακόμη δεν έχει μπει στην ομάδα μετά τον καλοκαιρινό τραυματισμό. Έτσι κι αλλιώς όμως η Στόουκ έχει συνηθίσει να ζει εν τη απουσία του.
(4-3-3) Μπάτλαντ – Σμιθ, Μπατθ, Λίντσεϊ, ΜακΚλιν – Ετέμπο, Άλεν, Κλούκας – Ινς, Χόγκαν, Γκρέγκορι.
Εκτίμηση
Δεν είναι μεγάλη η διαφορά των δύο ομάδες, οι οποίες κινούνται σε ρηχά νερά σε αυτά τα πρώτα τρία ματς του αγγλικού πρωταθλήματος. Από την άλλη βέβαια η Στόουκ βαθμολογικά βρίσκεται στον πάτο. Η Πρέστον είναι καλύτερη εντός και έχει το προβάδισμα για τη νίκη.

QPR v SWANSEA

Πήγε στο Μπρίστολ το Σάββατο και γνώρισε την ήττα από τη Σίτι με 2-0. Αυτό ήταν και το πρώτο αρνητικό αποτέλεσμα από τότε που ξεκίνησε η σεζόν για την ΚΠΡ. Ψάχνει ωστόσο ακόμη την πρώτη νίκη μπροστά στο κοινό της. Δεν τα έχει καταφέρει ούτε στο πρωτάθλημα (1-1 με τη Χάντερσφιλντ), ούτε στο Λιγκ Καπ (3-3 με την Μπρίστολ Σίτι) αν και στη δεύτερη περίπτωση πανηγύρισε την πρόκριση στα πέναλτι. Στο πιο πρόσφατο ματς του πρωταθλήματος εμφανίστηκε κατώτερη των περιστάσεων, καθώς και τα γκολ που δέχθηκε κατέδειξαν φανερές αμυντικές αδυναμίες, αλλά και επιθετικά ήταν… ανύπαρκτη. O Γουάρμπαρτον έκανε επίκληση στην ανωτερότητα της ομάδας του σε σχέση με την αντίπαλο και τόνισε ότι περιμένει ένα τρίποντο για δώρο από τους παίκτες του.
Ο Μαρκ Γουάρμπαρτον ψάχνει επιθετικά για την ΚΠΡ. Είναι αλήθεια ότι εκεί εντοπίζεται μεγάλο μέρος του προβλήματος, καθώς και σύστημα έχει αλλάξει, αλλά είναι η αλήθεια δεν είδε άσπρη ημέρα. Ίσως ο Έζε μείνει στον πάγκο για να πάρει τη θέση του Παφ (επιθετικός), ο οποίος έχει παίξει μόνο σε ένα ματς μέχρι σήμερα κι αυτό ορμώμενος από τον πάγκο. Μια ακόμη αλλαγή. Ο Κέιν (δεξιός μπακ) αναμένεται να κάνει ντεμπούτο στη σεζόν σε αυτό το ματς.
(4-2-3-1) Λάμλι – Κέιν, Χολ, Μπάρμπετ, Μάνινγκ – Κάμερον, Άμος – Οσάγι-Σάμουελ, Σμιθ, Έζε (Παφ) – Χάτζιλ.
Από το καλό στο καλύτερο πάει η Σουόνσι, η οποία δυσκολεύτηκε αλλά νίκησε το Σάββατο εντός έδρας με 3-2 την Πρέστον. Άλλωστε η μοναδική απώλεια βαθμών που έχει μέχρι τώρα ήταν εκτός έδρας στην έδρα της πανίσχυρης (εντός και… εκτός) Ντέρμπι. Το ματς του Σαββάτου δεν ήταν εύκολο σε καμία περίπτωση για τη Σουόνσι. Βρέθηκε πίσω στο σκορ, το γύρισε, βρέθηκε να προηγείται με 2-1, ισοφαρίστηκε ξανά αλλά ο χαρισματικός Ισπανός επιθετικός που το δίχως άλλο αποτελεί πολυτέλεια για την κατηγορία, Μπόρχα Μπαστόν. διέλυσε τα οποιαδήποτε φαντάσματα συγκεντρώθηκαν πάνω από το γήπεδο. O Κούπερ τόνισε ότι δεν ανησύχησε ότι μπορεί να στράβωνε οποιαδήποτε στιγμή το ματς και ετοιμάζεται για μια κλασική βρετανική μονομαχία πάγκων με τον Γουάρμπαρτον.
Ο βασικός και στα τρία προηγούμενα ματς εξτρέμ, Ντάιερ, τραυματίστηκε στο ματς με την Πρέστον, έγινε αλλαγή και τελικά δεν θα προλάβει να είναι έτοιμος και να ταξιδέψει στο Λονδίνο. Ο Αγιού θα παραμείνει στην ενδεκάδα παρά το γεγονός ότι δεν έχει  βγάλει… μάτια στην αρχή της σεζόν. Ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζε ο Ρόντον (3 συμ.) και θα είναι στο κέντρο της άμυνας.
(4-2-3-1) Γούντμαν – Ρόμπερτς, Φαν ντερ Χόορν, Ρόντον, Μπίντγουελ – Γκριμς, Φάλτον, Αγιού – Τσέλινα, Καλούλου, Μπόρχα Μπαστόν.
Εκτίμηση
Η Σουόνσι είναι σε καλό φεγγάρι, δεν πείθει όμως ότι αυτή τη στιγμή τουλάχιστον είναι μια ομάδα άτρωτη. Η ΚΠΡ από την άλλη θέλει να δείξει κάτι μπροστά στον κόσμο της. Δύσκολο να επιλέξει σημείο κάποιος, πιο πιθανό όμως μοιάζει η μοιρασιά, ή το γκολ / γκολ.

WEST BROM. v READING

Το Σάββατο πανηγύρισε τη νίκη εκτός έδρας (1-2) με αντίπαλο τη Λούτον. Συνεχίζει όμως να ψάχνει την πρώτη της νίκη στην έδρα της. Την προηγούμενη φορά στο Hawthorns έμεινε στο 1-1 με τη Μίλγουολ, από την οποία γνώρισε τον αποκλεισμό μεσούσης της προηγούμενης εβδομάδας. Τα πράγματα στο Λούτον δεν ήταν εύκολα, αλλά καθάρισε για την ομάδα του Σλάβεν Μπίλιτς αυτός ο χαρισματικός Ντιανγκανά. Η Γουέστ Μπρομ βρέθηκε πίσω στο σκορ από το γκολ του Κόρνικ με τη συμπλήρωση ενός τετάρτου στην αναμέτρηση, ο Κροάτης έριξε τον Ντιανγκανά στη μάχη με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου κι εκείνος γύρισε το ματς μέσα σε τρία λεπτά αποδεικνύοντας γιατί ήταν μήλον της έριδος για πολλές ομάδες της κατηγορίας το καλοκαίρι.
Δεν υπάρχει αμφιβολία μετά από αυτά που έκανε ότι ο Ντιανγκανά θα είναι βασικός για τη Γουέστ Μπρομ. Μόνο σπαθιά δεν… κατάπιε ο Άγγλος που πήρε ο Μπίλιτς το καλοκαίρι. Βασικός για πρώτη φορά στην αρχική ενδεκάδα και ο πολύπειρος επιθετικός Όστιν, καθώς ο Ζοχορέ που ξεκίνησε στα προηγούμενα ματς είναι αλήθεια ότι δεν βλέπει το γκολ ούτε με… κιάλια.
(4-2-3-1) Τζόνστοουν – Φέργκιουσον, Ατζάγι, Μπάρτλι, Γκιμπς – Σόγερς, Λίβερμορ – Φίλιπς, Κροβίνοβιτς, Ντιανγκανά – Όστιν
Η Ρέντινγκ ήταν εντυπωσιακή το Σάββατο, υποδέχθηκε την Κάρντιφ και τη συνέτριψε με 3-0.  Άφησε πίσω της για τα καλά δηλαδή τις δύο ήττες στα ισάριθμα πρώτα ματς του πρωταθλήματος. Ήδη από το ματς με τη Γουίκομπ, η οποία μπορεί ν’ αγωνίζεται σε χαμηλότερη κατηγορία, αλλά κόντρα της παρατάθηκε με αναπληρωματικούς, έδειξε κάτι ν’ αλλάζει καθώς πήρε την πρόκριση στα πέναλτι. Το Σάββατο ήδη από το ημίχρονο καθάρισε το ματς και στο 80ο λεπτό ο Σουίφτ ήλθε να δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη. Ο Πορτογάλος τεχνικός Ζοζέ Γκόμες κάλεσε τους παίκτες του να μην πάρουν αέρα τα μυαλά τους από αυτή τη νίκη και να συνεχίσουν λες και δεν την πέτυχαν ποτέ. Η αλήθεια είναι ότι κι αυτόν τον ανακούφισε, γιατί ήδη δεν αισθανόταν καλά με τα πρώτα αποτελέσματα.
Δεν θ’ αλλάξει πολλά πράγματα ο Πορτογάλος τεχνικός σε σχέση με το προηγούμενο ματς, καθώς η ομάδα του τα πήγε καλά. Ενδεκάδα που κερδίζει δεν αλλάζει και η αλήθεια είναι ότι επιθετικά και αμυντικά οι βασικοί του τα πήγαν εξαιρετικά. Μόνο μία αλλαγή πιθανώς. Ο Ρινομιότα (3 συμ.) θα πάρει τη θέση του Ετζάρια στη μεσαία γραμμή. Πιο πολύ για να ξεκουράσει τον δεύτερο, αλλά κι επειδή ο πρώτο τα πήγε καλά στο ματς του Σαββάτου.
(3-5-2) Ραφαέλ – Μουρ, Μόρισον, Μιάζγκα – Γιάντομ, Ρινομιότα, Πελέ, Σουίφτ, Ρίτσαρντς – Πούσκας, Λούκας Ζοάο
Εκτίμηση
Η Ρέντινγκ τα πήγε καλά στο προηγούμενο ματς, αλλά είναι πολύ δύσκολο να πάρει κάτι στο Hawthorns. Η Γουέστ Μπρομ όταν είναι σοβαρή δεν έχει να φοβάται τίποτα και τελευταία είναι σοβαρή. Στην έδρα της, δε, είναι ένα κλικ πιο πάνω. Ο άσος είναι μια καλή επιλογή, αλλά και το Οver 2,5 γκολ σε μια αναμέτρηση με καθαρό φαβορί και αουτσάιντερ.

 

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!