22:00 APOEL FC vs AFC Ajax UEFA Champions League Play-off Round

APOEL FC

Τεράστια πρόκριση με 2-0 μέσα στην έδρα της Καραμπάγκ, με την οποία ανέτρεψε το εις βάρος του 1-2 του πρώτου αγώνα. Άντεξε την πίεση που δέχτηκε στα πρώτα 25 λεπτά και προηγήθηκε κόντρα στη ροή (34′), με πέναλτι. Κομβική ήταν η απόκρουση του Μπέλετς στο 43′, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες είχαν από ένα δοκάρι, πριν πετύχει το δεύτερο γκολ του ΑΠΟΕΛ ο Μάτιτς, στο 68′, με εξαιρετική ενέργεια. Το σκορ δεν άλλαξε και η κυπριακή ομάδα έδειξε πως έχει αποκτήσει ευρωπαϊκό μέταλλο. Το καλύτερο ντεμπούτο για τον προπονητή Τόμας Ντολ, που αντικατέστησε τον Τραμετζάνι, ο οποίος απομακρύνθηκε μετά την εντός έδρας ήττα από την Καραμπάγκ. Ο 7 σερί φορές πρωταθλητής Κύπρου, στον 2ο γύρο είχε αποκλείσει σχετικά εύκολα τη Σουτιέσκα, με συνολικό σκορ 4-0 (1-0 εκτός και 3-0 εντός). Το ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα πήρε αναβολή, ώστε να προετοιμαστεί, όσο καλύτερα γίνεται, για τα ματς με τον Άγιαξ.

Εκτός αποστολής έμειναν ο εφεδρικός τερματοφύλακας Πρινιωτάκης, οι μέσοι Εφραίμ (17/1 πέρσι), Άλεφ (2/0 φέτος στο UEL, 22/0 πέρσι με ΑΕΚ), Πολυκάρπου (1/0 πέρσι), ενώ δεν υπολογίζονται λόγω τραυματισμών οι αμυντικοί Σάβιτς (19/1 πέρσι με Ερυθρό Αστέρα, έπαιξε στα ματς με τη Σουτιέσκα) και Βούρος (28/0 πέρσι). Δηλώθηκε και είναι έτοιμος για ντεμπούτο ο αριστερός μπακ Ζοαοζίνιο (34/0 πέρσι με Τοντέλα).

(3-4-3)Μπέλετς – Μερκής, Λαφράνς, Ιωάννου – Αλ Ταμαρί, Γκέντσογλου, Μάτιτς, Μιχάιλοβιτς – Μπέζιακ, Πάβλοβιτς, Ντε Βινσέντι.
AFC Ajax
Τα… χρειάστηκε υποδεχόμενος τον ΠΑΟΚ, κέρδισε 3-2 με την ψυχή στο στόμα και πήρε την πρόκριση (2-2 το πρώτο ματς στην Τούμπα). Βρέθηκε πίσω στο σκορ (23′), πήρε τρία πέναλτι συνολικά στο ματς και γενικά ευνοήθηκε από τη διαιτησία του Άγγλου διαιτητή Πόσον. Μέχρι το 79′ και το τέρμα του Ταγλιαφίκο το σκορ ήταν 1-1, κομβικό το 3ο γκολ του Τάντιτς (αμφισβητούμενο το πέναλτι). Έστω κι έτσι, ο περσινός ημιφιναλίστ της διοργάνωσης πήρε την πρόκριση στα πλέι οφ. Ανασταλτικά είναι σαφώς αποδυναμωμένος. Η φυγή του Ντε Γιονγκ «ανάγκασε» τον κόουτς Τεν Χαχ να ανεβάσει τον Μπλιντ στη μεσαία γραμμή. Αυτό, σε συνδυασμό με την αποχώρηση και του στόπερ Ντε Λιχτ, έχει δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στο κέντρο της άμυνας, αφού όσοι παίκτες ήρθαν, δεν έχουν προσαρμοστεί ακόμα. Στο πρωτάθλημα δοκιμάστηκε στο σκληρό συνθετικό τερέν της Φένλο, αλλά πέρασε το τεστ, άνετα με 4-1 και «πάτησε» κορυφή.
Αποκόμισαν τραυματισμούς στο ματς με τη Φένλο οι μεσοεπιθετικοί Ζίγεχ (2/1, 3/2) και Προμές (0/0, 3/0). Ο πρώτος μπήκε στην αποστολή, ο δεύτερος όμως χάνει το ματς. Μάχη με το χρόνο δίνει ο δεξιός μπακ Μαζραουί (2/0, 2/0) και αυτός ταξίδεψε στην Κύπρο. Δεν υπολογίζονται λόγω τραυματισμών οι αναπληρωματικοί Μαγκαγιάν (Α.), Άιτινχ (Μ.), Λαμπιάντ (ΜΕ.), Σιμ ντε Γιονγκ (ΜΕ.). Εκτός και ο επιθετικός Ντόλμπεργκ (Ε, 1/0, 1/0), που διαπραγματεύεται τη μεταγραφή του στη Νις.
(4-3-3)Ονάνα – Μαζραουί (ή Ντεστ), Φέλτμαν, Μαρτίνες, Ταγλιαφίκο – Μαρίν, Φαν ντε Μπέικ, Μπλιντ – Ζίγεχ, Τάντιτς, Νέρες.
Εκτίμηση
H φανέλα του ΑΠΟΕΛ έχει «βαρύνει» στην Ευρώπη, κάτι που φάνηκε περίτρανα στον προηγούμενο γύρο. Αν αυτό συνδυαστεί με τα ανασταλτικά προβλήματα του Άγιαξ, τότε μπορεί να ειπωθεί πως η κυπριακή ομάδα αδικείται στις προσφερόμενες αποδόσεις. Εμείς πιστεύουμε πως ένα γκολ θα το πετύχει κι ας μην αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!