22:00 FC Porto vs FK Krasnodar UEFA Champions League Qualifying R3

FC Porto
Από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης επί ρωσικού εδάφους, έγινε αντιληπτό ότι η Πόρτο έχει… φάει το Τσάμπιονς Λιγκ «με το κουτάλι». Μπήκε δυνατά, έφτιαξε τρεις ευκαιρίες (και τις σπατάλησε), ενώ στην επανάληψη η Κρασνοντάρ ισορρόπησε, με τους «δράκους», όμως, να φτάνουν στο πολύτιμο 1-0 χάρη στο γκολ του Σέρτζιο Ολιβέιρα (89′). Οι παίκτες του Σέρτζιο Κονσεϊσάο (επιστρέφει στον πάγκο, τιμωρημένος στο πρώτο ματς) πήραν αποτέλεσμα πρόκρισης, ωστόσο υπάρχουν θέματα. Η προετοιμασία κύλησε με αντεγκλήσεις του οξύθυμου τεχνικού με παίκτες του (κυρίως με τον Ντανίλο), από το ρόστερ κάτι λείπει, ενώ η πρεμιέρα του πρωταθλήματος ήταν τραυματική. Το Σάββατο έχασε με 2-1 στην έδρα της Ζιλ Βιθέντε (δέχθηκε το 1-0 στο 60′, ισοφάρισε προσωρινά με τον Τέλες στο 73′, το 2-1 στο 77′, βάσει ευκαιριών αδικείται κατάφωρα). Εκτός ο Εντιαγέ (19/3 πέρυσι με Πόρτο και Μορεϊρένσε), αμφίβολος δίνεται ο μέσος Ντανίλο (26/2), ανέτοιμος ο φορ Αμπουμπακάρ (8/4 πέρυσι). Επουσιώδη τα υπόλοιπα προβλήματα.
FK Krasnodar
Δεν τα κατάφερε στην έδρα της η Κράσνονταρ (έχασε σπουδαία ευκαιρία ο Καμπελά στο 80′), λογικό αν αναλογιστεί κάποιος ότι είναι πρωτάρα στο Τσάμπιονς Λιγκ, σε αντίθεση με την Πόρτο που έχει κάνει… άπειρα χιλιόμετρα. Η ομάδα του Μουράντ Μουσάεφ (επιστρέφει στον πάγκο, ήταν τιμωρημένος στο πρώτο ματς) βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης και τους προηγούμενους μήνες, η διοίκηση «ξηλώθηκε» προκειμένου να αναβαθμίσει το ρόστερ. Τα πρώτα δείγματα δεν είναι αρνητικά, καθώς στο ρωσικό πρωτάθλημα ο απολογισμός είναι 3-1-0 μετά την αποτυχημένη πρεμιέρα. Το Σάββατο, μάλιστα, το εντός έδρας 1-0 επί της Ρουμπίν Καζάν ήρθε κατόπιν μεστής εμφάνισης (το γκολ στο 17′ ο Ιγκνάτιεφ) και αφού έπαιξε σε όλο το δεύτερο ημίχρονο με παίκτη λιγότερο. Ο σκόρερ (5/3 φέτος, 20/7 πέρυσι) είναι ένα από τα προβλήματα, καθώς εμφανίζει τάσεις φυγής, ενώ ο μεσοαμυντικός Γκαζίνσκι (28/2 πέρυσι) και ο μεσοεπιθετικός Κλάεσον (29/12 πέρυσι), δύο σημαντικές μονάδες, έχουν τεθεί εκτός λόγω τραυματισμού.
Εκτίμηση
Εμφανής είναι η διαφορά παραστάσεων και διαδρομής ανάμεσα στις δύο ομάδες, δεν προκύπτει από κάπου ότι μπορεί να αμφισβητηθεί η ανωτερότητα της Πορτο. Επειδή, όμως, δεν βρίσκεται στα καλύτερά της, θα το αποφύγουμε, δεν υπάρχει λόγος να… μπλέξουμε.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!