21:30 LASK Linz vs FC Basel UEFA Champions League Qualifying R3

LASK Linz
Πρωτάρα μόνο στο όνομα αποδείχθηκε η Λίντσερ στην έδρα της Βασιλείας. Οι δευτεραθλητές Αυστρίας ανάγκασαν την πιο έμπειρη αντίπαλό τους να υποφέρει, προηγήθηκαν 2-0 με τα γκολ των Τράουνερ (50′) και Κλάους (82′), είχαν ευκαιρίες για θρίαμβο, μοναδικό ψεγάδι η μείωση του σκορ στο 87′ (Τζούφι). Σπουδαίο αποτέλεσμα για την ομάδα του Βαλεριέν Ισμαέλ, ανάλογη η εμφάνιση. Μάλιστα, ουδείς μπορεί να πει ότι πρόκειται για τυχαίο γεγονός, καθώς μετά την περσινή, εκπληκτική, σεζόν, η τρέχουσα άρχισε με… γκάζι. Συνέτριψε με 6-2 τη Βόκλαμαρκτ για το Κύπελλο, ενώ για το πρωτάθλημα επιβλήθηκε των Αλταχ (2-0 εντός), Αούστρια (3-0 εκτός) και Αντμίρα (1-0 εκτός). Το τελευταίο ματς ήταν και το πιο δύσκολο, αλλά το γκολ του Μίλερ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, έκανε τη διαφορά το Σάββατο. Για ιστορική ευκαιρία έκανε λόγο ο Γάλλος τεχνικός, ο οποίος προειδοποίησε ότι δεν έχει τελειώσει κάτι. Τραυματίας ο ηγετικός στόπερ Ράμσενμπνερ (βασικός στο πρώτο ματς, 2/1 στο πρωτάθλημα και 26/2 πέρυσι).
FC Basel
Από τα ψηλά στα χαμηλά και τούμπαλιν η Βασιλεία. Ηττήθηκε από την Αϊντχόφεν εκτός (3-2), σε ένα ματς στο οποίο βρισκόταν μπροστά στο σκορ έως το 89′, αλλά στη ρεβάνς νίκησε με 2-1 και προκρίθηκε. Με τη Λίντσερ, όμως, «έχασε την μπάλα», το ότι μείωσε σε 2-1 στο φινάλε, την κολακεύει. Οι παίκτες του Μαρσέλο Κόλερ αντέδρασαν, το Σάββατο νίκησαν 3-1 στην έδρα της Σερβέτ. Προηγήθηκαν στο 4′ (αυτογκόλ), το 1-1 στο 19′, οι Αντέμι (31′) και Μπουά (81′) απέδωσαν ποδοσφαιρική δικαιοσύνη. Η ελβετική ομάδα (παρέδωσε τα σκήπτρα στη Γιουνγκ Μπόις) έχει μάθει στις μεταπτώσεις την τελευταία διετία, ωστόσο η πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ προέχει και για οικονομικούς λόγους. Εξαιτίας των χρημάτων, άλλωστε, ο φορ Αγέτι (1/1 στο πρωτάθλημα, 2/1 στο Τσάμπιονς Λιγκ, 32/14 πέρυσι) πήγε στη Γουέστ Χαμ. Εκτός ο φορ Τούσι (1/0 πέρυσι) και οι μέσοι Τσάκα (3/0 πρωτάθλημα, 2/0 Τσάμπιονς Λιγκ), Κουζμάνοβιτς (13/1 πέρυσι), μέσα ο φορ Φαν Βολφσβίνκελ (3/0 πρωτάθλημα, 3/1 Τσάμπιονς Λιγκ, 32/13 πέρυσι).
Εκτίμηση
Σημαντική απουσία στην άμυνα για τη Λίντσερ, επιθετικό πρόβλημα τείνει να δημιουργηθεί στη Βασιλεία. Οι φιλοξενούμενοι διαθέτουν σαφώς πιο έμπειρο σύνολο, ωστόσο θα απέχουμε από το ποντάρισμα σε σημείο. Προτιμούμε να περιμένουμε γκολ εκατέρωθεν.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!