20:00 Rosenborg BK vs NK Maribor UEFA Champions League Qualifying R3

Rosenborg BK
Η Ρόζενμποργκ ήταν άκρως αποτελεσματική στη Σλοβενία, σημείωσε τρία τέρματα στο 2ο ημίχρονο (50′ και 63′ Σέντερλουντ, 71′ Γένσεν), είχε δεχθεί προσωρινά τη μείωση του σκορ σε 2-1 (70′ Ταβάρες), πανηγύρισε σπουδαία νίκη στην έδρα της Μάριμπορ. Η πρόκριση επιτεύχθηκε κατά μεγάλο ποσοστό, ωστόσο ο τεχνικός Έιρικ Χόρνελαντ τόνισε ότι το καλό ξεκίνημα των παικτών του είναι αυτό που θα αποθαρρύνει οριστικά τον αντίπαλο. Η πρωταθλήτρια Νορβηγίας βρίσκεται σε καλή κατάσταση (8-1-1 στα τελευταία 10 επίσημα ματς), το Σάββατο είχε αλλαγές στην αρχική σύνθεσή της, αλλά συνέτριψε (5-2 εντός) την Τρόμσο. Ο Αύγουστους είναι κατεξοχήν μήνας διακοπών στη χώρα, αλλά πάνω από 15.000 εισιτήρια είχαν προπωληθεί έως το μεσημέρι της Δευτέρας. Ο αμυντικός Ρεγκίνιουσεν (16/2 πρωτάθλημα, 5/0 Τσάμπιονς Λιγκ) και ο μέσος Κόντραντσεν (11/2, 4/3) αναφέρονταν έως και δεδομένες απουσίες, αλλά αποθεραπεύτηκαν και είναι διαθέσιμοι.
NK Maribor
Δεν τα κατάφερε η Μάριμπορ στο 1ο ματς, η εντός έδρας ήττα με 3-1 μεταφράζεται στο ότι καλείται να ανέβει… βουνό αν θέλει να ελπίζει στην πρόκριση. Μάλιστα, η συγκεκριμένη αποτυχία ήρθε σε κακό σημείο για την ομάδα του Ντάρκο Μίλανιτς, η οποία ξεκίνησε το πρωτάθλημα Σλοβενίας με 0-3-1. Τουλάχιστον, αντέδρασε θετικά, καθώς το Σάββατο επικράτησε με 4-2 εντός της Ταμπόρ Σεζάνα και πήρε το «πρώτο» τρίποντο (έπιασε την πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας). Για δύσκολη αποστολή, πλην όμως όχι ακατόρθωτη έκανε λόγο ο προπονητής και δύο βασικοί παίκτες, αν και η λογική υπαγορεύει ότι οι όμιλοι του Γιουρόπα Λιγκ είναι ο πιο ρεαλιστικός στόχος πλέον. Εκτός δράσης έχουν τεθεί οι αμυντικοί Κόμπλαρ (2/0 πέρυσι Αλουμίνι), Κόλμανιτς (1/0 πρωτάθλημα), Ουσκόκοβιτς (7/1 πέρυσι), ο μέσος Πίλερ (4/0 πρωτάθλημα, 2/0 Ευρώπη), οι μεσοεπιθετικοί Φελίπε Σίλβα (15/2 πέρυσι), Ντερβίσεβιτς (32/4 πέρυσι) και ο φορ Μπάιντε (13/2 πέρυσι).
Εκτίμηση
Σε «καλύτερο φεγγάρι» βρίσκεται η Ρόζενμποργκ, η οποία δεν στερείται ανάλογων παραστάσεων και μπορεί «να τελειώσει τη δουλειά» στο γήπεδό της. Επειδή, όμως, είναι αποτελεσματική στην άμυνα όταν χρειάζεται, οπότε μπορεί να παίξει ακόμη και για το 0-0, θα αφήσουμε το ματς στην ησυχία του

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!