Romania Divizia A

CS UNIV. CRAIOVA v SEPSI OSK SFANTU:Δεν τα κατάφερε την Πέμπτη στο 1ο ματς για τον γ’ προκριματικό του Europa League κόντρα στην ΑΕΚ. Στο κεκλεισμένων των θυρών ματς, λόγω της γνωστής τιμωρίας από την UEFA, έχασε με 2-0 από την “Ένωση”. Είχε κατοχή, αλλά δεν την μετέφρασε σε φάσεις. Έτσι υποκλίθηκε στην εμπειρία και το ατομικό ταλέντο των παικτών της ΑΕΚ και με δύο γκολ στο 60′ και το 85′ ηττήθηκε. Στο πρωτάθλημα ηττήθηκε με ανατροπή από τη Χέρμανσταντ. Προηγήθηκε στο 3′ με τον Κονσταντίν και έχασε τον κόσμο από το 45′ έως το 54′, όπου δέχθηκε δύο τέρματα. Οκτώ παίκτες έχουν κουβαλήσει έως τώρα στην ομάδα και οι μεταγραφές δεν έχουν βγει, όπως επισημαίνεται στα ρεπορτάζ που επισημαίνουν πως το έχει παραδεχθεί και ο κόουτς, Παπούρα. Και αυτά τη στιγμή που υπάρχει θέμα με τον Φερέιρα (Α, 25/0 πέρσι) που αρνείται να πάει στη Στεάουα, την ώρα που ο Μπάλασα έκανε το αντίθετο και υπέγραψε συμβόλαιο με την Κραϊόβα. Δεν υπάρχει κάποιο νέο πρόβλημα που να αλλάζει τα πλάνα των γηπεδούχων ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.
Τέσσερις ισοπαλίες σε ισάριθμες αγωνιστικές μετρά στην έναρξη της σεζόν η Σέπσι, η οποία προέρχεται από εντός έδρας 2-2 με τη Βιτορούλ σε ένα μοιρασμένο ματς, όπου κατάφερε να ισοφαρίσει στο 90+3′ με τον Μπουχένα. Προηγήθηκε δικαίως στο 37′ με τον Τσάρνατ. Μπήκε υπνωτισμένη στο β’ και βρέθηκε να χάνει στο 52′ και κατάφερε εντέλει να πάρει τον βαθμό. Συνεχίζει να ενισχύεται μεταγραφικά. Μέσα στην εβδομάδα πήρε τον Ντεακόνου (Μ, 5/0 πέρσι) από την κροατική Γκόριτσα, αλλά και τον Σαφράνκο (Ε, 33/12 με Νταντί Γιουνάιτεντ πέρσι). Στα αγωνιστικά, το μεγάλο πλήγμα είναι ο τραυματισμός του βασικού Νικζούλι (Τ, 3/0) στο ματς με τη Βιτορούλ, ενώ από την εξέδρα θα κοουτσάρει ο τεχνικός, Λάσζλο που αποβλήθηκε στο ίδιο παιχνίδι.
Εκτίμηση
Η Σέπσι δεν έχει καλή παράδοση με την Ουν. Κραϊόβα. Από την άλλη, όμως, οι γηπεδούχοι παρουσιάζονται κουρασμένοι από τα σερί ματς εντός και εκτός συνόρων. Έτσι επιλέγουμε να ασχοληθούμε με το ματς παίρνοντας τη διπλή ευκαιρία του Χ2.
FC STEAUA BUC. v CS VOLUNTARI:Παραμένει με υπηρεσιακό τεχνικό, τον Βέργκιλ Αντρονάτσε, ενώ συνεχίζει να ενισχύεται. Τελευταίο απόκτημα ο Άντρε Μαρκ (A, 33/5 πέρσι) από την Κονκόρντια. Βέβαια παρά τις συνεχείς μεταγραφικές κινήσεις της δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι. Χωρίς νίκη σε 4 σερί ματς μένοντας στο 0-0 με τη Μλάντα Μπόλεσλαβ για τον γ’ προκριματικό του Europa League. Όσο για το πρωτάθλημα, προέρχεται από δύο σερί ήττες με τελευταία το 2-1 εκτός με την Άστρα. Βρέθηκε να χάνει στο 20′, ισοφάρισε στο 28′ και δέχθηκε το 2-1 στο 75′. Βέβαια αδικήθηκε από τη διαιτησία, με δεδομένο πως ο ρέφερι Κόβακς της αρνήθηκε πέναλτι σε χέρι του Ντίμα. Στα αγωνιστικά, αμφίβολος είναι ο Τανάσε (Ε, 4/0), ενώ δεν αποκλείεται να επιστρέψουν οι Ρομάν (Μ, 1/0) και Γκνοχέρε (Ε, 29/15 πέρσι). Δύσκολα θα παίξει ο Φιλίπ (Μ, 3/0) που είναι και «φευγάτος». Εκτός παραμένουν Μομτσίλοβιτς (Α, 3/0 πέρσι), Σταν (Α, 10/0 πέρσι), Πιντίλι (Μ, 9/0 πέρσι), Μορουτάν (Μ, 27/2 πέρσι), Νεντέλκου (Μ, 2/1), Μαν (Μ-Ε, 3/1) και Χόρα (Ε, 2/1).
Παραμένει χωρίς τρίποντο έπειτα από τέσσερις αγωνιστικές. Άξιζε το τρίποντο στο 0-0 με την Πόλι Ιάσι. Επί της ουσίας κινδύνεψε μόλις μία φορά και δη στο 18′. Μετά το 30′ έλεγξε απόλυτα το ματς, «έβγαλε» τρεις-τέσσερις καλές φάσεις για να σκοράρει, αλλά δεν τα κατάφερε με αποτέλεσμα να μείνει στον πόντο. «Είναι γεγονός πως το ξεκίνημα δεν είναι καλό», παραδέχθηκε ο τεχνικός της, Κριστιάνο Μπέργκοντι, ο οποίος, παράλληλα παραδέχθηκε πως δέχθηκε κλήση από τη Στεάουα για να αναλάβει την τεχνική της ηγεσία. «Θέλω να είμαι ειλικρινής, με πήραν τηλέφωνο», είπε χαρακτηριστικά. Στα αγωνιστικά, αμφίβολος είναι ο Λαϊντουνί (Μ-Ε, 2/1), δεν αποκλείεται να είναι στην αποστολή ο νεοαποκτηθείς χαφ από τη Σνάγκοφ Μπορτσονεάνου (20 ετών), αλλά και ο Αυστριακός, Χάρερ (Μ, 20/4) με τη Βάκερ Ίνσμπουργκ.
Εκτίμηση
Έφθασε η ώρα για την επιστροφή της Στεάουα στην κανονικότητα και στις νίκες. Έχει καλή παράδοση και όλα τα φόντα για να τα καταφέρει. Εφόσον ασχοληθούμε με το παιχνίδι, θα πάμε με το «1 και το Over 1,5».

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!