Holland Eredivisie

GRONINGEN v TWENTEΣ:ε ένα κακό ποιοτικά ματς, ήταν αυτή που χαμογέλασε στο τέλος και κέρδισε με 1-0 την Έμεν. Λίγες φάσεις εκατέρωθεν, όλα έδειχναν πως η ισοπαλία θα ικανοποιούσε τις δύο ομάδες, όμως η εξαιρετική πάσα του Λούντκβιστ και το άψογο πλασέ του Χρούστιτς στο 87′, έδωσαν πολύτιμους τρεις βαθμούς στο συγκρότημα του Ντάνι Μπάους. Παρόμοια η εικόνα της Γκρόνινγκεν με τον περσινό δεύτερο γύρο. Έπαιξε πολύ σφιχτά εκτός και με αντεπιθέσεις, εντός ρισκάρει περισσότερο και είναι πανίσχυρη το 2019. Σε δέκα αναμετρήσεις για το πρωτάθλημα, έχει χάσει μόνο από τον Άγιαξ (που έκανε νταμπλ πέρσι) και μάλιστα με κόντρα διαιτησία. Ο Μπάους κριτίκαρε μερίδα οπαδών που παρουσιάζει παραβατική συμπεριφορά, κάτι που έχει ως συνέπεια να τιμωρείται η ομάδα (απόψε θα μείνει κλειστό μέρος της εξέδρας).
«Αρκετοί παίκτες υπερέβαλαν εαυτόν (σ.σ. στο ματς με την Έμεν), όμως κάποιοι άλλοι ήταν κακοί. Είναι λογικό να συμβεί αυτό σε ένα ματς, όμως θέλω να δω βελτίωση. Η ομάδα έχει ένα συγκεκριμένο επίπεδο και όποιους δεν το φτάνει θα χάνει τη θέση του», είπε ο Μπάους. Συνεχίζει εκτός ο μεσοαμυντικός Μεμίσεβιτς (35/5). Χτύπησε στην πρεμιέρα ο μεσοεπιθετικός Γκούντμουντσον (Μ, νέος), αλλά το πιο πιθανό είναι να αγωνιστεί απόψε.
(4-4-2)Παντ – Ζέιφαουκ, Τε Βίρικ, Ιτακούρα, Αμπσάλεμ – Ματουσίβα, Λούντκβιστ, Ντόαν, Χρούστιτς – Σίρχαους. Γκούντμουντσον

Επέστρεψε με… κρότο στην Eredivisie, περιορίζοντας σε 1-1 την Αϊντχόφεν. Προηγήθηκε μόλις στο 8ο λεπτό με ωραίο σουτ του νεοφερμένου Νακαμούρα, «βραχυκύκλωσε» το παιχνίδι της ποιοτικότερης αντιπάλου και έφτασε άνετα στο ημίχρονο. Μετά την ανάπαυλα «ταμπουρώθηκε», ισοφαρίστηκε από στημένη φάση (65′) και δέχτηκε πίεση, αλλά είχε σε καλή μέρα τον τερματοφύλακα Ντρόμελ. Σκόρπισε ικανοποίηση στους οπαδούς της που γέμισαν το γήπεδο, δείχνοντας πως στόχος δεν είναι η απλή παραμονή, αλλά να αποκτήσει και πάλι η ομάδα σταδιακά τη χαμένη αίγλη του παρελθόντος (πρωταθλήτρια το 2009). «Θα επικεντρωθούμε στο δικό μας παιχνίδι και όχι σε αυτό του αντιπάλου», δήλωσε ο προπονητής Γκονζάλο Γκαρσία.

Συνεχίζουν εκτός λόγω τραυματισμών οι μέσοι Μπράμα (24/2 πέρσι), Χέλσερ (18/1) και ο νεοφερμένος επιθετικός Μπέργκρεν (ήρθε από τη Μάιντζ). Ο Γκαρσία δεν αναμένεται να κάνει ιδιαίτερες αλλαγές σε σχέση με την πρεμιέρα. Αποκάλυψε πως στόχος είναι η ομάδα να πάρει ακόμα τρεις παίκτες (αμυντικό, μέσο κι επιθετικό), ενώ είναι πολύ κοντά στην έξοδο ο επιθετικός Μπούρε (31/16 πέρσι).
(4-3-3)Ντρόμελ – Φερχέκ, Μπάιεν, Σχενκ, Μάτος Γκαρσία – Σελάχι, Εσπινόσα, Ρουμερατού – Αϊτόρ, Βούτσκιτς, Νακαμούρα
Εκτίμηση
Η Γκρόνινγκεν είναι υπολογίσιμο μέγεθος μπροστά στο κοινό της. Στην πρεμιέρα πήρε αυτό που ήθελε, χωρίς όμως να πείσει αγωνιστικά. Η Τβέντε επέστρεψε για να μείνει στην Eredivisie και συνήθως παίρνει αποτέλεσμα στην εν λόγω έδρα. Αμφότερες προσέχουν τα μετόπισθεν και βασίζονται στην τακτική. Πρώτο σημείο η ισοπαλία.
AJAX v EMMEN:Είχε τη φλύαρη υπεροχή την Τρίτη, κόντρα στον ΠΑΟΚ (Τσάμπιονς Λιγκ), αλλά όχι και την ουσία, παραχωρώντας 2-2. Μάλιστα, στο πρώτο ημίχρονο οι Θεσσαλονικείς ήταν σαφώς καλύτεροι, όμως ο «Αίαντας» πήρε τα ηνία μετά την ανάπαυλα. Τα γκολ που πέτυχε είχαν αρκετή δόση τύχης (λάθη της άμυνας του ΠΑΟΚ), αλλά γενικά άξιζε το θετικό αποτέλεσμα. Την ερχόμενη Τρίτη θα διεξαχθεί η εντός έδρας ρεβάνς του τρίτου προκριματικού. Γκέλαρε στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, με 2-2 κόντρα στη Φιτέσε. Δύο φορές βρέθηκε πίσω στο σκορ (13′, 55′), για να βρει ισάριθμες απαντήσεις (30′, 75′), ενώ στο τέλος έχασε δύο κλασικές ευκαιρίες για να πάρει τη νίκη. Το θετικό για το συγκρότημα του Τεν Χαχ ήταν πως παραχώρησε ισοπαλία και η Αϊντχόφεν, οπότε δεν ξεκίνησε με… χάντικαπ τη μάχη του τίτλου.
Στην Τζένοα συνεχίζει ο μέσος Σένε (30/5 πέρσι), έπειτα από 7 χρόνια προσφοράς στο σύλλογο. Αντιθέτως, ανανέωσε ο μεσοεπιθετικός Ζίγεχ, παρότι τον «πολιορκούσαν» ισχυροί ευρωπαϊκοί σύλλογοι. Χάνουν το αποψινό λόγω τραυματισμών οι επιθετικοί Λαμπιάντ, Μπαντέ, Σιμ ντε Γιονγκ και ο μέσος Άιτινχ, όλοι αναπληρωματικοί. Χτύπησε στο ματς με τον ΠΑΟΚ ο βασικός επιθετικός Ντόλμπεργκ και είναι αμφίβολος.
(4-3-3)Ονανά – Φέλτμαν, Σχουρς, Μαρτίνες, Ταγλιαφίκο – Μπλιντ, Μαρίν, Φαν ντε Μπέικ – Ζίγεχ, Χούντελααρ, Τάντιτς
Έχασε στις λεπτομέρειες με 1-0 από την Γκρόνινγκεν. Το ματς είχε ελάχιστες φάσεις, απέτυχε να σκοράρει στις δύο καλύτερες δικές της και δέχτηκε «πικρό» γκολ στο 87′, στο οποίο δεν βρήκε απάντηση. Ο προπονητής Λούκιν έμεινε ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του και θεώρησε πως η ομάδα του άξιζε να πάρει τουλάχιστον τον βαθμό. Ενδέχεται η δεύτερη χρονιά στην Eredivisie να είναι λίγο πιο δύσκολη από την πρώτη (σώθηκε χωρίς μπαράζ), αν και σε θεωρητικό επίπεδο το ρόστερ της είναι καλύτερο και πιο πλήρες. Ελπίζει φέτος να δυσκολέψει περισσότερο τον Άγιαξ, σε σχέση με πέρσι, όπου είχε δεχτεί από πέντε γκολ εντός κι εκτός έδρας.
Η ομάδα του Λούκιν δυσκολεύεται στο δημιουργικό σκέλος, γι’ αυτό αποκτήθηκε ο επιτελικός χαφ Σέρχιο Πένια (32/1 πέρσι με Τοντέλα). Ο Περουβιανός δεν έχει ακόμα άδεια εργασίας, οπότε δεν υπολογίζεται για το αποψινό ματς. Χάνουν και δεύτερο οι νεοφερμένοι Γκιοργκιουλού (Α.), Χιάριεϊ (Μ.), ενώ υστερεί σε φυσική κατάσταση ο φορ και αρχηγός Άνκο Γιάνσεν (29/5 και 8 ασίστ πέρσι), ο οποίος ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό τους τελευταίους μήνες .
(4-2-3-1)Τέλχενκαμπ – Μπάιλ, Φέιντορπ, Μπάκερ, Μπουρνέτ – Σακόν, Ούγκρινιτς – Λάουρσεν, Ντε Λέου, Αρίας – Κόλαρ
Εκτίμηση
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για το ποια ομάδα υπερέχει, εξάλλου πέρσι ο Άγιαξ φιλοδώρησε με… πεντάρες την Έμεν. Το θέμα είναι το τι προσπάθεια θα καταβάλει απόψε τη στιγμή που ακολουθεί η κρίσιμη ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ, για το Τσάμπιονς Λιγκ. Όπως και να έχει, τόσο ο άσος όσο και το Over προσφέρονται σε χαμηλή απόδοση.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!