13:00 FC Tokyo vs Vegalta Sendai Japan J-League

FC Tokyo
Συνέτριψε 3-0 την Τσερέζο Οσάκα και συνέχισε ακάθεκτη την πορεία της για να επιστρέψει στην κορυφή της χώρας έπειτα από μία επταετία. Καθοριστικό ρόλο έπαιξε η σπουδαία επέμβαση του διεθνή γκολκίπερ Χαγιάσι σε τετ α τετ μόλις στο ξεκίνημα, ενώ προηγήθηκε με την κεφαλιά του Ναγκάι στις αρχές της επανάληψης. Στο 68’ ο Μορισίτζε με προβολή έβαλε τις βάσεις, ενώ ο Χαγιάσι στη συνέχεια την κράτησε όρθια αποφεύγοντας τη μείωση. Στις καθυστερήσεις ο Ντιέγκο έδωσε διαστάσεις θριάμβου στο σκορ. Είναι από τις λιγοστές ομάδες της κατηγορίας που ξέρει πώς να παίζει άμυνα και αυτό στην Ιαπωνία είναι το σημαντικότερο. Σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα αποτελέσματα της αγωνιστικής αύξησε ακόμα περισσότερο τη διαφορά από τους διώκτες της. Παραμένει εκτός ο χαφ Σουζούκι (0/0), νέα απώλεια ο μέσος Γιου Ιν – Σου (2/0). Αμφίβολοι οι αμυντικοί Νακαμούρα (0/0) και Ογκάουα (19/1).
Vegalta Sendai
Έκανε τα εύκολα – δύσκολα η Σεντάι στο παιχνίδι με την Ουραγό Ιβάτα, εντούτοις κατάφερε να πάρει τη νίκη 2-1 που την έφερε στο +7 από την επικίνδυνη ζώνη. Μπήκε δυνατά και προηγήθηκε στο 4ο λεπτό με την κεφαλιά του Σεκιγκούτσι, ενώ ο ίδιος παίκτης ήταν αυτός που τέσσερα λεπτά αργότερα πήρε την μπάλα από τη μεγάλη περιοχή και διέσχισε όλο το γήπεδο βγάζοντας τετ α τετ τον Μιτσιμπούτσι, ο οποίος έδωσε αέρα δύο τερμάτων. Στη συνέχεια κατέβασε ταχύτητα και δέχτηκε τη μείωση στο 32’ μετά από εκτέλεση φάουλ και αδράνεια της άμυνας. Μέχρι και τη λήξη πιέστηκε αρκετά, ωστόσο άντεξε. Εκτός έδρας είναι από τις πιο αδύναμες ομάδες του πρωταθλήματος, όμως ταξίδεψε στην πρωτεύουσα με την ψυχολογία στα ύψη. Τρεις μήνες εκτός ο «δεύτερος» κίπερ Σέκι (0 συμ. φέτος), δύο μήνες ο φορ Ζερμέν (12/1). Νέα απώλεια ο πολύτιμος χαφ Γιοσίο (13/2). Αμφίβολος ο πολύτιμος αμυντικός Όιβα (14/1).
Εκτίμηση
Ξεκάθαρα ο άσος μπορεί να αποτελέσει το στήριγμα της αγωνιστικής. Η Τόκιο μόνο τυχαία δεν βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας. Ξέρει να παίζει άμυνα και στην πρωτεύουσα είναι πανίσχυρη. Έχει την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί τα ντέρμπι των υπολοίπων ομάδων που παλεύουν για τον τίτλο και θα την εμπιστευτούμε.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!