21:00 CFR Cluj vs Celtic FC UEFA Champions League Qualifying R3

CFR Cluj
Δεύτερη αποστολή εξετελέσθη για την Κλουζ. Στον 1ο προκριματικό πέρασε την Αστάνα παρά την ήττα στο 1ο ματς, ενώ στον 2ο νίκησε 1-0 εντός τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και στη ρεβάνς δέχθηκε γκολ στο πρώτο τέταρτο, αλλά το γύρισε πριν από την ανάπαυλα (2-1). Διαδικαστική η επανάληψη (2-2 τελικό). Οι πρωταθλητές Ρουμανίας άρχισαν τη σεζόν με απώλεια του Σούπερ Καπ και ισοπαλία στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, αλλά έκτοτε πήραν δύο ευρωπαϊκές προκρίσεις και έκαναν το «3 στα 3» στη λίγκα (τελευταίο ματς το Σάββατο, άνετο 4-1 στην έδρα της Ταργκοβίστσε, με ροτέισον). Ο τεχνικός Πετρέσκου βγήκε από τη δύσκολη θέση (φλέρταρε με απόλυση) και μάλιστα κάνει τα καθιερωμένα παιχνίδια ψυχολογίας. «Αν αποκλείσουμε τη Σέλτικ, θα είναι θαύμα. Σαν να έπαιρνα πρωτάθλημα Ρουμανίας με την Ουνιρέα Ουζιρτσένι (σ.σ. πρώην ομάδα του)! Φυσικά και το ιδανικό είναι να νικήσουμε, αλλά το βασικό είναι να μην εκτεθούμε στην άμυνα», δήλωσε. Σημαντική απουσία ο Κούλιο (Μ, 4/1 φέτος στην Ευρώπη, 25/5 πέρυσι στο πρωτάθλημα).
Celtic FC
Τα… ορεκτικά τελείωσαν για τη Σέλτικ, η οποία μπαίνει στο «κυρίως πιάτο». Με τέσσερις νίκες επί των Σαράγεβο και Νόμε Κάλιου (συνέτριψε με 5-0 εντός την εσθονική ομάδα και έκανε… προπόνηση με 2-0 εκτός), οι πρωταθλητές Σκωτίας οφείλουν να κάνουν ακόμη δύο βήματα για να βρεθούν στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ (πέρυσι τους έφραξε τον δρόμο η ΑΕΚ). Η ομάδα του Νιλ Λένον είναι το φαβορί, ο Βορειοϊρλανδός τεχνικός άφησε να εννοηθεί ότι το αποδέχεται, ωστόσο δείχνει να υπολογίζει το άγνωστο που συνοδεύει ένα εκτός έδρας ματς. Το Σάββατο, πάντως, η παράσταση στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος ήταν επτά… αστέρων, όσα και τα γκολ που δέχθηκε η Σεντ Τζόνσον (7-0, μπροστά σε 60.000 θεατές). Εντυπωσιακός ο Ράιαν Κρίστι, με τρία τέρματα και μία ασίστ. Χτύπησε στην πρεμιέρα και δίνει αγώνα δρόμου ο Ελχαμέντ (A, 26/3 Χάποελ Μπιρ Σίβα), μακροχρόνια απουσία ο Ρόγκιτς (M, 21/3). Ως «ξένο σώμα» αντιμετωπίζεται το τελευταίο διάστημα ο Τίρνι (Α, 21/0), ο οποίος ψάχνει μεταγραφή στην Αρσεναλ.
Εκτίμηση
Εν αρχή ην η άμυνα. Από το ρεπορτάζ και τη γενικότερη αίσθηση, προκύπτει ότι Κλουζ και Σέλτικ μπορούν να θυσιάσουν πολλά ώστε να μην δεχθούν γκολ. Υπό αυτή την έννοια, η ισοπαλία είναι πολύ πιθανή και σε ορισμένα σετ, το σημείο με τη μεγαλύτερη απόδοση.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!