21:00 FC Basel vs LASK Linz UEFA Champions League Qualifying R3

FC Basel
Ενενήντα αγωνιστικά λεπτά μπορούν να αλλάξουν τα πάντα και αυτό το κατάλαβαν στη Βασιλεία. Πέρυσι τερμάτισε… μίλια μακριά από τη Γιουνγκ Μπόις, αλλά ο τεχνικός Μαρσέλ Κόλερ παρέμεινε. Φέτος, για τη 2η αγωνιστική της Α’ Ελβετίας (27/7), η ομάδα του έχασε 2-1 εντός από τη Σεν Γκάλεν και 3 μέρες μετά, ο Τύπος προεξοφλούσε τον αποκλεισμό στο Τσάμπιονς Λιγκ από την Αϊντχόφεν, ου μην και την αλλαγή προπονητή. Μία πολύ καλή εμφάνιση, όμως, και το νικηφόρο 2-1 (η Βασιλεία είχε χάσει με 3-2 στην Ολλανδία, δεχόμενη την ανατροπή μετά το 89′) έφεραν την πρόκριση και την εξασφάλιση (μίνιμουμ) των ομίλων του Γιουρόπα. Το κλίμα έφτιαξε και το 3-2 επί της Τουν το Σάββατο ανέβασε περαιτέρω το ηθικό των παικτών. Ο αντίπαλος δεν… τρομάζει, ενώ ο Κόλερ υπήρξε εκλέκτορας της Αυστρίας για έξι χρόνια (σημαντικό ατού). Ξεκαθάρισε, βέβαια, ότι δεν υπάρχει φαβορί. Εκτός οι Κουζμάνοβιτς (Μ, 13/1), Τούσι (Ε, 1/0), διαθέσιμος εκ νέου ο Αντέμι (Ε, 1/1), την τελευταία στιγμή θα κριθεί του Αγέτι (Ε, 32/14).
LASK Linz
Η διοργάνωση των πρωταθλητών (τρόπος του λέγειν) καλεί τη Λίντσερ μετά από 54 χρόνια! Το 1965 είχε υποστεί δύο ήττες από την Γκόρνικ στα προκριματικά και στη συνέχεια, ουδέποτε πανηγύρισε δύο προκρίσεις σε μία σεζόν. Η 2η θέση πέρσι στο αυστριακό πρωτάθλημα, όμως, τη φέρνει τουλάχιστον στους ομίλους του Γιουρόπα, ενώ αφήνει «ζωντανό» το όνειρο των γκρουπ του Τσάμπιονς Λιγκ. Νέος τεχνικός ο Βαλεριέν Ισμαέλ (πρώην του Απόλλωνα Σμύρνης), ο οποίος οδήγησε την ομάδα του στο 2-0 επί της Άλταχ και το 3-0 εις βάρος της Αούστρια Βιέννης, στο ξεκίνημα του αυστριακού πρωταθλήματος! Η αδημονία εν όψει των αναμετρήσεων με τη Βασιλεία περισσεύει, αν και ο Γάλλος προπονητής αναγνώρισε τη δύναμη της ελβετικής ομάδας. Η αποχώρηση των Ούλμαν (Μ, 32/4) και Βίκτορ (Ε, 27/13) άφησε κενό, οι προσθήκες «δεν γεμίζουν το μάτι», αλλά το πρώτο δείγμα μαρτυρά ότι γίνεται καλή δουλειά. Εκτός δράσης οι Ρέιτερ (Ε, 19/5 Νόισταντ), Οχ Ιν-Πο (Μ, 3/1 Τζούνιορς), Μπένκο (Μ, 3/0), δεν πρόκειται για απρόοπτα.
Εκτίμηση
Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα ζευγάρι στο οποίο υπάρχει σαφέστατη διαφορά εμπειρίας και ευρωπαϊκών παραστάσεων. Η λογική υπαγορεύει ότι η Βασιλεία «πέρασε την μπόρα» μετά την πρόκριση επί της Αϊντχόφεν, δεν μπορούμε να διαφωνήσουμε με το ότι είναι φαβορί. Μπορούμε, όμως, να μην ασχοληθούμε.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!