21:15 NK Maribor vs Rosenborg BK UEFA Champions League Qualifying R3

NK Maribor
Το άτυπο… βραβείο για την πιο αγωνιώδη πρόκριση στον 3ο προκριματικό γύρο παίρνει η Μάριμπορ. Αφού… ξεφορτώθηκε εύκολα τη Βαλούρ (3-0 εκτός, 2-0 εντός), νίκησε εντός με 2-1 την ΑΪΚ Στοκχόλμης. Με το ίδιο σκορ έχασε στη ρεβάνς, ενώ στο 4′ της παράτασης δέχθηκε το 3-1, για να λυτρωθεί με το 3-2 στο 117′! Οι πρωταθλητές Σλοβενίας ψάχνουν την 4η παρουσία τους σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ και αφού τα κατάφεραν με την κατά τεκμήριο καλύτερη ομάδα της Σουηδίας, τους περιμένει αυτή της Νορβηγίας. Εξάλλου, τα επιτυχημένα βήματα στην Ευρώπη, αποτελούν το καλύτερο… φάρμακο κατά της γκρίνιας, η οποία θα ήταν άπλετη ελέω πρωταθλήματος. Σε αυτό, η ομάδα του Ντάρκο Μίλανιτς έχει 0-3-1, αγνοεί τη νίκη έπειτα από τέσσερα ματς (1-1 με τη Μούρα το Σάββατο)! Τιμωρημένος ο κομβικός Κρέτσου (M, 2/0 στο πρωτάθλημα, 4/1 στο Τσάμπιονς Λιγκ), εκτός παραμένουν οι Σάντος (E, 15/2 πέρυσι), Ουσκόκοβιτς (A, 7/0). Έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του ο Ζάχοβιτς (Ε, 32/18), αλλά δύσκολα θα βρεθεί έστω στον πάγκο.
Rosenborg BK
Δείχνει χαρακτήρα η Ρόζενμποργκ. Και αν με τη Λίνφιλντ έκανε… περίπατο (2-0 εκτός, 4-0 εντός), η ΜΠΑΤΕ ήταν σαφώς πιο δυνατός αντίπαλος, ιδιαίτερα μετά το υπέρ της 2-1 στη Λευκορωσία. Οι πρωταθλητές Νορβηγίας, όμως, έπιασαν πολύ καλή απόδοση στη ρεβάνς του Τροντχάιμ, για να πάρουν τη νίκη με δύο γκολ στο τελευταίο εικοσάλεπτο (73′, 85′). Μπορεί η σεζόν να ξεκίνησε εφιαλτικά για την πιο αξιόπιστη εκπρόσωπο της χώρας στην Ευρώπη, ωστόσο η βελτίωση είναι προφανής. Στα τελευταία οκτώ επίσημα ματς έχει απολογισμό 6-1-1 (η ήττα από την ΜΠΑΤΕ), ενώ το Σάββατο έμεινε στο 1-1, στην έδρα της Σάρπσμποργκ. Υπάρχει προβληματισμός για το ότι η κορυφή απέχει 11 βαθμούς (κάκιστο ξεκίνημα), ωστόσο αυτός μπορεί να περιμένει, προέχει η ευρωπαϊκή πρόκληση. Μακροχρόνια απών ο Μπέντνερ (Ε, 5/0), την ώρα που η ευχάριστη είδηση αφορά στον Λούντεμο (Μ, 11/0, 3/0 στο Τσάμπιονς Λιγκ). Ο εν λόγω συμπεριλήφθηκε στην αποστολή, προπονήθηκε παραμονή του ματς στο γήπεδο της Μάριμπορ και είναι διαθέσιμος.
Εκτίμηση
Η Ρόζενμποργκ παίζει απαιτητικό ποδόσφαιρο εντός έδρας και αποκρουστικό (φουλ άμυνα) εκτός. Δεν αποκλείεται να αλλάξει τακτική, αλλά αν βασιστούμε στη συνήθεια των πρωταθλητών Νορβηγίας, η ισοπαλία στο 1ο ημίχρονο έχει τύχη.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!