20:45 Galatasaray SK vs Akhisar Bld. Turkey Super Cup

Galatasaray SK
Το 22ο πρωτάθλημα στην ιστορία της και 2ο συνεχόμενο και μάλιστα με νταμπλ πανηγύρισε την προηγούμενη χρονιά η Γαλατά, σε μία χρονιά που δεν ξεκίνησε καλά και χρειάστηκε να καλύψει διαφορά 8 βαθμών στον 2ο γύρο από την Μπασακσεχίρ. Κομβικό το ματς της 33ης αγωνιστικής, στο οποίο επικράτησε με 2-1 της αντιπάλου της, ενώ έφτασε εύκολα και μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου, όπου νίκησε την αποψινή της αντίπαλο. Στα ηνία του συλλόγου παραμένει ο «Αυτοκράτορας» Φατίχ Τερίμ που ανανέωσε το συμβόλαιό του για ακόμη 2 χρόνια. Με εξασφαλισμένη τη συμμετοχή της στους «χρυσοφόρους» ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, η «Τζιμ Μπομ» έδωσε δυνατά φιλικά αν και σε αυτά παρουσίασε μέτριο πρόσωπο. Δύο νίκες και δύο ήττες ο απολογισμός, όλα με G/G&O2.5, δείχνοντας αρκετές αδυναμίες στα μετόπισθεν. Στο τελευταίο της παιχνίδι επικράτησε με 2-1 του Παναθηναϊκού. Ακολουθεί το φιλικό με τη Φιορεντίνα, ενώ στο πρωτάθλημα θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας στην πρεμιέρα τη νεοφώτιστη Ντενιζλίσπορ.
Στα μεταγραφικά, πούλησε τον χαφ Φερνάντο (22/2) για 4.5 εκατ. ευρώ στη Σεβίλλη και τον αντικατέστησε με το δανεικό από τη Φούλαμ μέσο Σέρι. Τέλος οι δανεικοί Ν’ντιαγέ (ΑΜ, Στόουκ, 23/3) και Ονιεκόρου (ΜΕ, Έβερτον, 31/14). Αγοράστηκε για 5 εκατ. ευρώ ο δανεικός (Στ. Λιέγης) από το Γενάρη στόπερ Λουϊντάμα (11/0). Κοντά σε συμφωνία με τον φορ Φαλκάο. Εκτός για διαφορετικούς λόγους σήμερα οι μπακ Τασντεμίρ (7/0) και Οζμπαϊρακλί (νεοαποκτηθείς), ο χαφ Ακμπάμπα (16/2) και ο φορ Ντιάν (12/10).
(4-5-1): Μουσλέρα – Ναγκατόμο, Μαρκάο, Λουϊντάμα, Μαριάνο – Ντονκ, Σέρι, Μπάμπελ, Μπελχαντά, Ντουρμάζ – Μπουγιούκ.
Akhisar Bld.
Μία καταστροφική χρονιά βίωσε πέρσι η Ακισάρ, η οποία, ωστόσο, ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς. Η ομάδα προερχόταν από την κατάκτηση του Κυπέλλου, επιτυχία που εξασφάλισε τη συμμετοχή του συλλόγου για πρώτη φορά στην ιστορία του σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Πέρσι τον Αύγουστο, μάλιστα, κατάκτησε και το Σούπερ Καπ με αντίπαλο ξανά την αποψινή της αντίπαλο, ωστόσο η χρονιά κύλησε άσχημα, με τους «μαυροπράσινους» να βρίσκονται σχεδόν μόνιμα εντός της επικίνδυνης ζώνης και στο τέλος να υποβιβάζονται ως ουραγοί με μόλις 6 νίκες και έχοντας μία από τις χειρότερες άμυνες της κατηγορίας. Τα ηνία της ομάδας το καλοκαίρι ανέλαβε ο έμπειρος Μεχμέτ Αλτιπαρμάκ, που πέρσι οδήγησε στην Α’ κατηγορία την Γκαζιαντέπ και το ίδιο στοχεύει και φέτος με την Ακισάρ. Σε τρία φιλικά προετοιμασίας έως τώρα, με τουρκικές ομάδες, μετράει 2 ήττες και μία ισοπαλία.
Η Ακισάρ έπρεπε το καλοκαίρι να προχωρήσει σε δραστικές αλλαγές στο ρόστερ της, ώστε να απαλλαγεί αρχικά από τα υψηλά συμβόλαια, αλλά ταυτόχρονα να αποκτήσει παίχτες που θα της δώσουν το δικαίωμα να στοχεύσει στην απευθείας άνοδο. Διαθέτει μία ενδεκάδα έμπειρων ποδοσφαιριστών, που πλαισιώνουν νεαροί Τούρκοι, ενώ απέκτησε και 3 ποδοσφαιριστές από τη Γκαζιαντέπ, τους οποίους γνωρίζει καλά ο 50χρονος τεχνικός. Τραυματίας από πέρσι ο νεαρός μέσος Αντιγκιουζέλ.
(4-5-1): Λούκατς – Κελές, Τσότσαλιτς, Κούρου, Ουνλού – Ρότμαν, Ατάσεβεν, Τσεβίκερ, Ρεγκατίν, Σελένκ – Σικαλέσι.
Εκτίμηση
Παιχνίδι ανάμεσα σε 2 ομάδες που τον τελευταίο 1.5 χρόνο έχουν αναμετρηθεί σε όλες τις διοργανώσεις 7 φορές, με μόλις μια ισοπαλία, αυτή πέρσι με 1-1 στον αντίστοιχο τελικό του Σούπερ Καπ. Στην παρούσα φάση, όμως, η Γαλατά βρίσκεται πολλά επίπεδα πάνω και έχει δίκαια τον πρώτο λόγο στη νίκη. Μαζί με τον άσο κρατάμε και το απλό Over. (1.80).

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!