20:00 APOEL FC vs Qarabag FK UEFA Champions League Qualifying R3

APOEL FC
Δύο δυνατές… προπονήσεις περιελάμβανε το πρόγραμμα του ΑΠΟΕΛ στον 2ο προκριματικό γύρο. Και αν το 1-0 εις βάρος της Σουτιέσκα στο Μαυροβούνιο συνοδεύτηκε από προβληματική εμφάνιση, στη ρεβάνς του «ΓΣΠ», οι πρωταθλητές Κύπρου (7 σερί τίτλοι) ήταν άνετοι (3-0). Βέβαια, ο Ιταλός τεχνικός Πάολο Τραμετζάνι (συνεχίζει) δεν παύει να τελεί υπό αμφισβήτηση και γνωρίζει ότι μόνο τα αποτελέσματα θα τον κρατήσουν στη θέση του. Το πρωτάθλημα αρχίζει στις 24 Αυγούστου (το Σούπερ Καπ με την ΑΕΛ μετατέθηκε για τις 27/9, λόγω ευρωπαϊκών υποχρεώσεων αμφότερων των φιναλίστ). Εκτός ευρωπαϊκής λίστας οι Εφραίμ (Μ, 17/1), Ζοαοζίνιο (Α, 34/0 Τοντέλα), Ρόμο (Τ, 12 συμ.), αμφίβολοι λόγω ενοχλήσεων οι Τάμαρι (MΕ, 24/9, ηγετικός), Σάβιτς (Α, 19/1 Ερυθρός Αστέρας), νέα προσθήκη στη λίστα ο Βιντιγκάλ (Ε, 9/1).
Qarabag FK
Τα… χρειάστηκε η Καραμπάγκ στο πρώτο ματς με την Ντάνταλκ, καθώς προηγήθηκε, αλλά μόχθησε για να πάρει το 1-1. Στη ρεβάνς του Μπακού, όμως, ήταν η απόλυτη κυρίαρχος, έφτασε στο 3-0 δίχως κόπο, εύκολη πρόκριση. Οι πρωταθλητές του Αζερμπαϊτζάν έχουν μετατρέψει σε… συνήθεια την πρόκριση στους ομίλους, έχουν μπει σε αυτούς πέντε φορές τα ισάριθμα τελευταία χρόνια (τέσσερις στο Γιουρόπα και μία στο Τσάμπιονς Λιγκ). Χαμηλός ο βαθμός αγωνιστικής ετοιμότητας, καθώς το πρωτάθλημα αρχίζει το τριήμερο 16-18 Αυγούστου (κάνει πρεμιέρα εναντίον της Κέσλα). Έγινε λόγος για τη ζέστη στην Κύπρο, αλλά ουδείς στην ομάδα ασχολήθηκε εκτενώς. Χτύπησε στη ρεβάνς με την Ντάνταλκ και θα απουσιάσει, για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, ο δημιουργικός Οζομπιτς (Μ, 19/5).
Εκτίμηση
Οι δύο ομάδες ενστερνίζονται την αγωνιστική τακτική «σεμνά και ταπεινά», αρνούνται πεισματικά να πάρουν ρίσκα όταν αυτό δεν είναι μονόδρομος. Υπό αυτή την έννοια, η ισοπαλία στο ημίχρονο δείχνει προσιτή.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!