21:30 Club Brugge vs Dynamo Kyiv UEFA Champions League Qualifying R3

Club Brugge
Η 2η θέση στην οποία τερμάτισε πέρυσι η Κλαμπ Μπριζ στο πρωτάθλημα Βελγίου, φαντάζει… συμπαθητική, αλλά επρόκειτο για αποτυχία (έχει… ξεφύγει το μπάτζετ). Οι διοικούντες έχουν μεγαλεπήβολα σχέδια και γι’ αυτό έδωσαν τα… κλειδιά στον τεχνικό Φιλίπ Κλεμάν, ο οποίος οδήγησε την Γκενκ στον τίτλο. Φέτος είναι το φαβορί και το «2 στα 2» στο πρωτάθλημα το αποδεικνύει (9-1 γκολ, την Παρασκευή συνέτριψε 6-0 τη Σιντ Τρούιντεν). Αποκτήθηκαν οι Κοσουνού (Α, 9/0 με Χάμαρμπι πέρσι), Ντελί (Α, 21/0 Σλάβια), Σομπόλ (Α, 21/1 Γιάμπλονετς), Οκερέρε (Ε, 31/10 Σπέτσια), το ρόστερ γέμισε, καλύφθηκε η φυγή 5 βασικών που απέφερε 65 εκατ. ευρώ στο ταμείο. Τη Δευτέρα δε, ανακοινώθηκε ο Σιμόν Μινιολέ (Τ. πάνω από 200 συμ. με τη Λίβερπουλ από το 2013!), αν και δεν υπολογίζεται ακόμη. Πρώτη πρόκληση του νέου πρότζεκτ τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, για τα οποία υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία. Δανεικός δόθηκε τη Δευτέρα ο Βανλεμπέργκε (Μ, 24/1), ανέτοιμος ο Ντιατά (Ε, 23/2), αμφίβολος ο Μέχελε (Α, 32/0).
Dynamo Kyiv
Στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ σταμάτησε πέρυσι η ευρωπαϊκή πορεία της Ντιναμό Κιέβου, η οποία δεν κατάφερε να κοντράρει τη Σαχτάρ Ντόνετσκ στη μάχη του τίτλου. Ο Λευκορώσος τεχνικός Αλεξάντρ Χατσκέβιτς παρέμεινε και σε πρώτη φάση, η απόφαση των διοικούντων δείχνει σωστή. Στις 28/7, οι πρωτευουσιάνοι νίκησαν 2-1 τη Σαχτάρ και κατέκτησαν το Σούπερ Καπ, ενώ στο πρωτάθλημα μπήκαν με «δύο στα δύο», καθώς το Σάββατο νίκησαν 3-0 τη Λβιβ εκτός έδρας (αρκετοί εφεδρικοί στην ενδεκάδα). Το ρόστερ ενισχύθηκε με τους Ροντρίγκες (Ε, 15/5 με Γιούμπιλο Ιβάτα), Καραβάεφ (Μ, 31/8 Ζόρια), Καντίρι (Α, 22/1 Αρσεναλ Τούλα), ο κορμός παραμένει. Οι βασικοί στόχοι είναι δύο, τίτλος στην Ουκρανία και είσοδος στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ο τελευταίος προέχει τη δεδομένη στιγμή. Για να αποφευχθεί, μάλιστα, η ταλαιπωρία, η διοίκηση νοίκιασε τσάρτερ για την Οστάνδη. Μέσα ο Σολ (Ε, 1/0), εκτός οι Βέρμπιτς (Μ, 1/0), Σίντκλεϊ (Α, 17/1 πέρυσι), Ντουέλουντ (Μ, 9/1), Σαπαρένκο (Μ, 22/5).
Εκτίμηση
Στο συγκεκριμένο ζευγάρι κοντράρονται δύο ομάδες που συνοδεύονται από φιλόδοξα πρότζεκτ, ωστόσο δεν έχουμε ικανοποιητικό δείγμα γραφής ώστε να προχωρήσουμε σε όσο το δυνατόν πιο ασφαλείς εκτιμήσεις. Ίσως ο ενθουσιασμός της έδρας να παίξει το ρόλο του.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!