21:45 FK Crvena Zvezda vs FC København UEFA Champions League Qualifying R3

FK Crvena Zvezda
Η όρεξη άνοιξε για τα καλά. Ο Ερυθρός Αστέρας συμμετείχε πέρυσι στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και μάλιστα νίκησε τη Λίβερπουλ, πήρε 0-0 από τη Νάπολι κι έχασε μόνο από την Παρί στο γήπεδό του! Η εξαιρετική δουλειά του κόουτς Βλάνταν Μιλόγεβιτς εξυμνείται διαρκώς, τα εμπόδια των Σούντουβα και Νιου Σεντς αποδείχθηκαν χαμηλά, έστω και αν οι πρωταθλητές Σερβίας δεν εντυπωσίασαν. Έχασαν 2-1 από την Ελσίνκι στη ρεβάνς, αλλά δέχθηκαν το γκολ στην εκπνοή, έχοντας νικήσει 2-0 στο Βελιγράδι. Τώρα, ο συντελεστής δυσκολίας ανεβαίνει και θα χρειαστεί η βοήθεια της έδρας (6-4-1 εντός στο Τσάμπιονς Λιγκ από το 2016). Στο νέο πρωτάθλημα η είσοδος είναι καλή, το «δύο στα δύο» το μαρτυρά, ενώ το ματς με τη Βόζντοβατς αναβλήθηκε, ώστε οι πρωταθλητές να προετοιμαστούν απερίσπαστοι. Ο Μιλόγεβιτς έκανε λόγο για δύσκολη αποστολή, ενώ ζήτησε από Τύπο και οπαδούς να μην… πιέζουν. Εκτός λίστας οι Τομανέ (Ε, 31/12 με Τοντέλα πέρσι), Γιόβισιτς (Μ, 3/0), εξέτισε ο Γκόμπελιτς (Α, 2/0, κομβικός στα μετόπισθεν).
FC København
Με 12 παρουσίες σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης (4 στο Τσάμπιονς Λιγκ και 8 στο Γιουρόπα), η Κοπεγχάγη αποτελεί ένα από τα «θηρία» των προκριματικών. Οι πρωταθλητές Δανίας του Στάλε Σολμπάκεν (εμβληματικός τεχνικός, για 11 χρόνια στους πρωτευουσιάνους) είχαν εύκολη αποστολή στον προηγούμενο γύρο, η ουαλική Νιου Σεντς δεν θα ήταν δυνατόν να προκαλέσει προβλήματα. Κάποιος θα δει το ισχνό 1-0 στο «Πάρκεν» και θα σκεφτεί ότι δυσκολεύτηκαν, αλλά με απλά ανεκτή αστοχία, το σκορ θα είχε ξεφύγει. Η χρονιά άρχισε για ακόμη μία φορά με το στόχο των ομίλων να ξεχωρίζει, αλλά στην εγχώρια λίγκα τα πηγαίνει εξαιρετικά, έχει τέσσερις νίκες σε ισάριθμα ματς. Δυσκολεύτηκε μόνο στην πρεμιέρα και το Σάββατο, οπότε επικράτησε 2-1 εκτός της Σοντερίσκε, με ανάμικτη ενδεκάδα. Εκτός αποστολής οι Μπιέλαντ (Α, 2/0 φέτος και 30/1 πέρυσι), Άντερσεν (2ος Τ, 6 συμ. πέρυσι), Μπόιλεσεν (Α, 27/1), Μουντράζιγια (Μ, 2/0 και 11/1 με Όσιγιεκ), ταξίδεψε, αλλά δίνεται αμφίβολος ο Φαλκ (Μ, 3/0 φέτος και 33/4 πέρυσι).
Εκτίμηση
Δυνατός στην έδρα του ο Αστέρας, αλλά η Κοπεγχάγη είναι ομάδα που ανεξαρτήτως συνθηκών και αντιπάλου, κάνει το παιχνίδι της, δίχως να προσαρμόζεται ιδιαίτερα. Φαίνεται κατά τι «τραβηγμένος» ο φαβοριτισμός των γηπεδούχων, μας εξιτάρει το ποντάρισμα στην ισοπαλία.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!