17:00 Liverpool FC vs Manchester City England FA Community Shield

Liverpool FC
Ούτε πέρσι κατάφερε να κατακτήσει το πρωτάθλημα η Λίβερπουλ (από το 1990 κρατάει η… κατάρα), παρόλο που το διεκδίκησε μέχρι τέλους. Η χρονιά πάντως ήταν επιτυχημένη, με την ομάδα να θριαμβεύει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ουσιαστικά, ο περσινός κορμός έμεινε απείραχτος, αφού δεν έφυγε κάποιος βασικός, αλλά και δεν ήρθε κάποιος παίκτης που προορίζεται για το αρχικό σχήμα. Οι προσθήκες των ταλαντούχων Φαν ντεν Μπεργκ (αμυντικός, Τσβόλε), Έλιοτ (επιθετικός, Φούλαμ) περισσότερο μοιάζουν με… επενδύσεις για το μέλλον. Αναφορικά με το Κομιούνιτι Σιλντ, ο προπονητής Γιούργκεν Κλοπ είπε ότι η ομάδα του θέλει να κερδίσει το τρόπαιο, ωστόσο πρόκειται για ένα ματς που δεν θα καθορίσει τίποτα εν όψει της σεζόν που ξεκινά.
Ο επιθετικός Μανέ (36/22 πέρσι) δεν υπολογίζεται, αφού οι υποχρεώσεις του στο Κόπα Άφρικα υποχρέωσαν τον Κλοπ να δώσει στον παίκτη έξτρα χρόνο ξεκούρασης. Θα απουσιάσει επίσης ο τραυματίας αμυντικός Κλάιν (4/0 πέρσι). Αντίθετα, προπονήθηκαν κανονικά και υπολογίζονται ο γκολκίπερ Άλισον, οι επιθετικοί Φιρμίνο, Σαλάχ, ο μέσος Κεϊτά και ο μεσοεπιθετικός Σακίρι, οπότε άπαντες έχουν ελπίδες να βρεθούν στο αρχικό σχήμα.
(4-3-3): Άλισον – Άρνολντ, Φαν Ντάικ, Γκόμεζ, Ρόμπερτσον – Χέντερσον, Φαμπίνιο, Κεϊτά – Σαλάχ, Φιρμίνο, Σακίρι.
Manchester City
Σάρωσε τους εγχώριους τίτλους πέρσι η Μάντσεστερ Σίτι, κατακτώντας πρωτάθλημα, Κύπελλο και Λιγκ Καπ. Μοναδική… παραφωνία ήταν ο αποκλεισμός από την Τότεναμ στο Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο οι «σίτιζενς» πιστοποίησαν ότι είναι η καλύτερη ομάδα στο Νησί. Όχι τυχαία, θεωρούνται και φέτος το φαβορί για την πρωτιά στην Πρέμιερ Λιγκ, ώστε να φτάσουν τις τρεις διαδοχικές κατακτήσεις πρωταθλήματος. Στο ήδη εξαιρετικό ρόστερ προστέθηκε ο ταλαντούχος μέσος Ρόντρι από την Ατλέτικο Μαδρίτης, ενώ αποχώρησαν παίκτες που δεν λογίζονταν ως βασικοί, όπως ο Κομπανί (σέντερ μπακ, Άντερλεχτ) και ο Ντελφ (μέσος, Έβερτον).
Δύο βασικοί, ο τερματοφύλακας Έντερσον και ο μέσος Φερναντίνιο εντάχθηκαν καθυστερημένα στην προετοιμασία, λόγω της συμμετοχής της Βραζιλίας στο Κόπα Αμέρικα. Αμφότεροι δεν υπολογίζονται. Την εστία θα υπερασπιστεί ο αναπληρωματικός Μπράβο. Ο μεσοεπιθετικός Σανέ (31/10 πέρσι) αναμένεται να μη χρησιμοποιηθεί, αφού όλα δείχνουν ότι θα πάρει μεταγραφή στην Μπάγερν. Ο σέντερ μπακ Λαπόρτ (35/3 πέρσι) ξεπέρασε έναν τραυματισμό, όμως ίσως να μη ρισκάρει. Νοκ άουτ έχει τεθεί ο μπακ Μεντί (10/0 πέρσι).
(4-3-3): Μπράβο – Γουόκερ, Οταμέντι, Στόουνς, Ζιτσένκο – Ντε Μπρούινε, Ρόντρι, Ντ. Σίλβα – Μπ. Σίλβα, Αγουέρο, Στέρλινγκ.
Εκτίμηση
Προφανώς δεν είναι έτοιμες οι ομάδες, αν και ο φαβοριτισμός της Σίτι είναι μάλλον αναμενόμενος, από τη στιγμή μάλιστα που η Λίβερπουλ θα αγωνιστεί χωρίς τον Μανέ. Δεν θα επιλέξουμε νικητή, προτιμώντας τα 2-3 γκολ.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!