21:00 Le Havre AC vs Chamois Niortais France Ligue 2

Le Havre AC
Παραδοσιακά δυσκολεύεται στην Κορσική με την Αζαξιό, όμως η ισοπαλία που πήρε εκεί στην πρεμιέρα μάλλον της άφησε «πικρή γεύση». Κι αυτό γιατί, παρά το ότι βρέθηκε να χάνει, από το γκολ του Κουρτρέ στο 5ο λεπτό, με αντεπίθεση διαρκείας στο β’ και δύο γκολ του Καναουερέ σε τέσσερα λεπτά (72’ πέναλτι και 76’), πέρασε μπροστά στο σκορ και θα μπορούσε να κρατήσει τη νίκη. Όμως, δεν τα κατάφερε. Ισοφαρίστηκε στο 83’ με πέναλτι του Κουρτρέ. Μάλιστα, τελείωσε τον αγώνα με 10, καθώς αποβλήθηκε ο Κουλιμπαλί, στο 87ολεπτό. Τώρα, φιλοδοξεί να «σπάσει το ρόδι», στον πρώτο αγώνα στην έδρα της, όπου παρουσιάζεται αρκετά δυνατή. Θα χρειαστεί πάντως, μεγαλύτερη διάρκεια στο παιχνίδι της. Δεδομένου ότι θα πιέσει, θα πρέπει να προσέξει να μην αφήσει κενούς χώρους. Από την αποστολή βγαίνει ο τιμωρημένος Γιακουμπά Κουλιμπαλί (Α, 1/0), αλλά μπαίνουν σε αυτήν οι σημαντικότατοι Μπασκ (Μ, 22/0 πέρυσι) και Μπαζίλ (Ε, 25/5). Ανέτοιμοι και πάντα εκτός οι Λεκάλ (Μ, 26/0), Γκορί (Ε, 34/8).
Chamois Niortais
Μπήκε με το… αριστερό στη χρονιά. Η δύσκολη αποστολή της απέναντι στην Τρουά έγινε δύσκολη με τη δική της εμφάνιση. Ηττήθηκε 2-0, από τα γκολ των Τουζγκάρ (43’ με πέναλτι) και Εμπεμό (54’). Η αντίπαλός της είχε δοκάρι κι αρκετές ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ. Η ίδια απείλησε ελάχιστα, στις αρχές του β’. Έφτασε μία φορά πολύ κοντά στο να ισοφαρίσει σε 1-1 (σταμάτησε στον τερματοφύλακα της Τρουά), γενικώς όμως, δεν έπαιξε καλά. Ομάδα με… ταβάνι, αποδυναμώνεται ακόμη περισσότερο όταν φεύγει από την έδρα της. Θα δώσει προσοχή στην άμυνά της, αλλά αυτό ίσως να μην είναι αρκετό. Θα πρέπει ν’ αλλάξει εντελώς αγωνιστικό πρόσωπο, προκειμένου να γίνει πολύ πιο ανταγωνιστική. Στα αγωνιστικά, μπαίνουν στην αποστολή οι – βασικοί πέρυσι – Αλαγκμπέ (Τ, 38 συμμ.), Λαπίς (Α, 21/1) και Κογιαλιπού (Μ, 19/3), βγαίνουν με προβλήματα τραυματισμών οι Βιόν (Α, 1/0), Μπαροάν (Ε, 1/0), Κονέ (Ε, 1/0). Ανέτοιμοι οι Τζιγκλά (Μ, 31/1 πέρυσι) και Σισοκό (Ε, «νέος» από Λοριάν).
Εκτίμηση
Η Χάβρη έχει να φοβάται μόνο την παράδοση και το δικό της κακό εαυτό. Αν αγωνιστεί σύμφωνα με τις πραγματικές της δυνατότητες κι αξιοποιήσει την έδρα της, θα φτάσει στην επικράτηση. Σε σχετικά καλή απόδοση ο «άσσος», μπορεί ν’ αποτελέσει τη βάση σ’ ένα παρολί.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!