21:00 US Orléans vs FC Chambly France Ligue 2

US Orléans
Συνεχίστηκε η παράδοση που την θέλει να μην έχει νικήσει ποτέ τη Νανσί στη Λορένη, όμως πήρε σχετικά εύκολα τη «λευκή» ισοπαλία. Σ’ ένα κάκιστο ποιοτικά παιχνίδι, η κάθε ομάδα είχε από μία καλή φάση στο α’ μέρος. Στο β’ η Ορλεάν ήταν αυτή που απείλησε περισσότερο και θα μπορούσε να είχε φτάσει στο γκολ και στην επικράτηση. Κι αν το 0-0 της πρεμιέρας χαρακτηρίστηκε ως θετικό αποτέλεσμα, οτιδήποτε άλλο εκτός από τη νίκη τώρα, θα ισοδυναμεί με αποτυχία. Γνωρίζει ότι απέναντί της θα βρει ομάδα που θ’ αμυνθεί μαζικά, γι’ αυτό θα χρειαστεί πολλή υπομονή. Μάλιστα, η αποστολή της ίσως γίνει πιο δύσκολη, δεδομένου ότι η ίδια αντιμετωπίζει πρόβλημα στο δημιουργικό κομμάτι. Αν βρει λύση σε αυτό, θα είναι πολύ κοντά στο να πάρει τους τρεις βαθμούς. Καμία αλλαγή στην αποστολή. Εκτός από τον Κορεά (13 γκολ πέρυσι με τη Σαμπλί), ανέτοιμος παραμένει κι ο ελ Κουμιστί (Ε, 15/2 πέρυσι).
FC Chambly
Με τον ενθουσιασμό της… πρωτάρας και παρά το ότι δεν έπαιζε στο δικό της γήπεδο, αλλά σ’ εκείνο της Μποβέ που θα χρησιμοποιήσει φέτος ως έδρα, ξεκίνησε με το «δεξί». Νίκησε 1-0 τη Βαλενσιέν, χάρη στο εύστοχο πέναλτι του Ζακ στο 60’. Το παιχνίδι ήταν πολύ κακό, με μόλις μία καλή φάση εκατέρωθεν στο α’ μέρος. Στο β’, η Σαμπλί ανέβηκε και πίεσε λίγο περισσότερο. Εκτός από το πέναλτι, είχε μια-δυο καλές φάσεις. Στο τελευταίο 10λέπτο δέχτηκε πίεση, αλλά άντεξε. Αυτή η επιτυχία της δίνει μεγάλη ψυχολογική ώθηση για τη συνέχεια. Είναι ξεκάθαρο πως θα στηριχτεί αποκλειστικά στην άμυνά της. Ειδικά στις «εξόδους» της, θα… φορτώνει την οπισθοφυλακή της κι αν βρει χώρο για να βγάλει κάποια αντεπίθεση, έχει καλώς. Αλλιώς θα πηγαίνει με στόχο το να μη χάσει. Αυτό θα κάνει και σήμερα. Ακριβώς ίδια αποστολή με την περασμένη εβδομάδα. Λείπουν οι Πιντό (Α, 14/0 πέρυσι), Μπολιέ (Μ, 30/0), Εϊνρί (Μ, 32/3), Φλοσόν (Μ, 21/1), καθώς κι ο «νέος» Τάλο (Ε).
Εκτίμηση
Θεωρητικά, δεν περιμένουμε πολλά γκολ σε αυτό το ζευγάρι, παρά το ότι η – μικρή – παράδοση δείχνει GG & O 2,5 μέσα-έξω. Όχι γι’ αυτόν το λόγο (εξάλλου η ιστορία δεν παίζει μπάλα), αλλά επειδή αμφότερες παίζουν λίγο άναρχα, είναι πιθανό να σκοράρουν και οι δύο. Αξίζει το ρίσκο στο GG.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!