21:00 Grenoble vs AC Ajaccio France Ligue 2

Grenoble
Όπως αήττητη ολοκλήρωσε την προετοιμασία της (2-3-0), έτσι αήττητη έμεινε και μετά την πρεμιέρα. Βρέθηκε να χάνει 2-0 εκτός από την Γκινγκάμπ (Μελό 22’, Ενγκμπακοτό 31’, «ριμπάουντ» από χαμένο πέναλτι του Ρου), αλλά ισοφάρισε (Πικέλ 51’, Τζιτέ 58’). Έφαγε τρίτο γκολ (Πελέ 70’) κι όμως, «απάντησε» και πάλι (Τζιτέ 72’ με «τακουνάκι»). «Παλικαρίσιος» ο βαθμός που πήρε, παρουσιάζοντας πολύ καλά στοιχεία στην επίθεση, αλλά και μεγάλα προβλήματα στην άμυνα. Αν διορθωθεί σε αυτόν τον τομέα, μπορεί να κάνει σπουδαία πράγματα. Μπροστά στο κοινό της, βγάζει πάντα καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο κι αυτό θα πρέπει να κάνει και τώρα, προκειμένου ν’ αποδείξει αυτό που λένε οι άνθρωποί της: ότι δηλαδή φέτος μπορεί να διεκδικήσει την άνοδο. Νέος απόντας ο Τινάν (Ε, 1/0) που χτύπησε. Παραμένουν εκτός οι Ντεμπά (Α, 24/0), Μπελμόντ (Μ, «νέος»), Μπενέ (Μ, 18/2), Κρίστινσον (Μ., «νέος»). Μπαίνει στην αποστολή ο Βαντεναμπέλ (Α, 27/2).
AC Ajaccio
Αν «η αρχή είναι το ήμισυ του παντός», τότε επιβεβαίωσε με το «καλημέρα» τα προγνωστικά που την θέλουν να δυσκολεύεται και φέτος. Φιλοξένησε τη Χάβρη, προηγήθηκε μόλις στο 5’ (Κουρτρέ) και παρά το ότι έκανε φάσεις στο α’ μέρος, δεν μπόρεσε να «κλειδώσει» το ματς. Στο β’ η απόδοσή της έπεσε. Το εκμεταλλεύτηκε η Χάβρη που έκανε την ανατροπή με τον Κανταουερέ (στο 71’ με πέναλτι και στο 76’). Τελικώς, οι Κορσικανοί γλίτωσαν τα χειρότερα, καθώς ισοφάρισαν με πέναλτι (Κουρτρέ) στο 83’. Η Χάβρη τελείωσε τον αγώνα με 10, λόγω αποβολής του Κουλιμπαλί (87’). Η Αζαξιό είναι παραδοσιακά μαχητική και σκληροτράχηλη εντός, αλλά… πέφτει εκτός. Τώρα, αναμένεται να περιοριστεί σε παθητικό ρόλο, δίνοντας προτεραιότητα στην άμυνα. Όμως, αν χρειαστεί να ανοιχτεί, θα έχει πρόβλημα. Χωρίς σημαντικές απουσίες. Λείπουν ο «νεοαποκτηθέντας Αντονιάν (Α) και οι ανέτοιμοι Γιουσούφ (Μ, 11/0 πέρυσι),  Μέντες (Ε, 27/0).
Εκτίμηση
Η Γκρενόμπλ είναι πιο ποιοτική και πιο αξιόπιστη ως ομάδα, ενώ έχει και το πλεονέκτημα της έδρας. Ξεκινάει ως φαβορί και λογικά θα επιβεβαιώσει αυτόν τον τίτλο, ακόμη κι αν δυσκολευτεί λίγο ή πολύ. Ένας φαινομενικά καλός «άσσος».

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!