20:00 Apollon Limassol vs Shamrock Rovers UEFA Europa League Qualifying R2

Apollon Limassol
Παρότι προηγήθηκε μόλις στο 5′ έχασε 2-1 στο Δουβλίνο από τη σαφώς πιο έτοιμη αγωνιστικά Σάμροκ. Είχε δύο καλές στιγμές που εξουδετέρωσε ο κίπερ των γηπεδούχων, πριν ανοίξει το σκορ στο 5′ με τον Φώτη Παπουλή, στο 14′ όμως η Σάμροκ έφερε το ματς στα ίσα με τον αμυντικό Λι Γκρέις σε μια εκτέλεση κόρνερ. Ο Μάνους, ο γκολκίπερ των Ιρλανδών, έκανε ακόμα δύο αποκρούσεις στα σουτ των Πέδρο και Γιαννιώτα, για να εκμεταλλευθούν ένα ακόμα στημένο οι Ρόβερς. Φάουλ από τα δεξιά, γυριστή κεφαλιά του Ρομπέρτο Λόπες και το 2-1 ήταν γεγονός για τη Σάμροκ στο 58′. Οκτώ λεπτά αργότερα θα μπορούσε να πετύχει και τρίτο γκολ, όμως η κεφαλιά του Γκρέις έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι. Με 10 παίκτες στο 83′ ο Απόλλωνας μετά την αποβολή του Σακέτι, ο οποίος φυσικά δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στη ρεβάνς. “Το σκορ μπορεί να ανατραπεί αλλά θέλουμε δουλειά στα στημένα, οι αντίπαλοι μας πρέπει να νοιώσουν ότι παίζουν σε μια καυτή έδρα” τόνισε ο προπονητής του Απόλλωνα, Σοφρώνης Αυγουστή.
Shamrock Rovers
Μετά τη νίκη επί του Απόλλωνα, έφερε 1-1 στην έδρα της Κορκ την Κυριακή κι είναι 7 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Νταντάλκ, έχοντας κι ένα παιχνίδι περισσότερο. Έχασε στην αρχή μια ευκαιρία με τον Γκάρι Ο’Νιλ κι άλλη μία στο 13′ με τον αρχηγό της, Κεν Όμαν, σε ένα πολύ μέτριο πρώτο μέρος. Δέχτηκε το γκολ στο 34′ από τον Ντέιρ Ο’Κόνορ, για να ισοφαρίσει στο 59′ με τον Άαρον ΜακΈνεφ δεν βρήκε όμως το νικητήριο γκολ. Θα μπορούσε και να χάσει το ματς οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται για πέναλτι που δεν τους δόθηκε 20 λεπτά πριν το τέλος, αυτό που δείχνει να χάνεται πάντως είναι η διεκδίκηση του τίτλου. Πήρε τον επιθετικό Γκράχαμ Μπερκ, τον είχε δώσει το περασμένο καλοκαίρι στην Πρέστον, ο 25χρονος φορ είχε πετύχει 18 γκολ πριν ένα χρόνο με τη Σάμροκ και ταξίδεψε με την αποστολή στην Κύπρο. Δεν έχει όμως δικαίωμα συμμετοχής ο Στέφεν Μπράντλεϊ τον πήρε μαζί του για να προπονηθεί με την ομάδα αλλά και για ψυχολογικούς λόγους.
Εκτίμηση
To 1-0 είναι αρκετό για τον Απόλλωνα που είναι το φαβορί, όμως η Σάμροκ είναι σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς και έχει και ψυχολογία μετά από 7 ματς χωρίς ήττα. Πολύ μικρή η απόδοση του άσου με τη ζέστη να είναι σύμμαχος των Κύπριων, το ματς δεν δείχνει να ανοίγει εύκολα αλλά να έχει γκολ. Τα 2-3 γκολ στο 1.95 δείχνουν καλή επιλογή.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!