19:30 Levski Sofia vs AEK Larnaka UEFA Europa League Qualifying R2

Levski Sofia
Ηττήθηκε με το βαρύ 0-3 πριν από μία εβδομάδα στην Κύπρο και καλείται να κάνει επική ανατροπή για να προκριθεί στον 3ο προκριματικό γύρο. Και όμως, η ομάδα του Χούμπτσεφ ήταν καλύτερη του κυπριακού συλλόγου στο 1ο ημίχρονο και είχε δύο κλασικές ευκαιρίες για να προηγηθεί. Ωστόσο, τα δεδομένα άλλαξαν στο 45’+1′, όταν ο Μιλάνοφ αντίκρισε τη 2η κίτρινη κάρτα. Με παίκτη λιγότερο στο 2ο ημίχρονο, ήταν λογικό να δεχθεί πίεση και είχε ένα εφιαλτικό δεκάλεπτο, στη διάρκεια του οποίου το 0-0 έγινε 3-0! Στον προηγούμενο γύρο είχε επικρατήσει 2-0 εντός έδρας της Ρουζομπέροκ, αλλά τώρα χρειάζεται τα διπλάσια τέρματα. Ο Βούλγαρος τεχνικός θεωρεί πως όλα είναι πιθανά αν η ομάδα του προηγηθεί νωρίς. Τη Δευτέρα, για την 3η αγωνιστική του βουλγαρικού πρωταθλήματος, επικράτησε 3-1 εντός έδρας της Μπότεφ Πλόβντιφ και έφτασε τους 7 βαθμούς. Τιμωρημένος ο δεξιός μπακ, Μιλάνοφ, πουλήθηκε την Τετάρτη στη Σαμπάμπ Αλ Αχλί ο ηγετικός Ντάβιντε Μαριάνι (Μ. 3/4 φέτος στο πρωτάθλημα, 3/2 στην Ευρώπη, 36/11 πέρυσι).
AEK Larnaka
Βρίσκεται με το ένα πόδι στον επόμενο γύρο του Γιουρόπα Λιγκ μετά το 3-0 επί της Λέφσκι Σόφιας στη Λάρνακα. Κινδύνευσε να βρεθεί πίσω στο σκορ στο πρώτο ημίχρονο, αλλά απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα στις καθυστερήσεις του 1ου ημιχρόνου και το εκμεταλλεύτηκε πλήρως. Είχε για πρωταγωνιστή τον Ελληνοαυστραλό επιθετικό Γιάννου, πρώην των ΠΑΟΚ, Πανιωνίου και Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος άνοιξε το σκορ με τακουνάκι στο 66ο λεπτό και έδωσε την ασίστ στον Ραούλ Ρουίθ τέσσερα λεπτά αργότερα. Στο 75ο λεπτό ο Χέβελ πέτυχε εκπληκτικό γκολ με σουτ εκτός περιοχής και πλέον καλείται να υπερασπιστεί το σημαντικό αυτό προβάδισμα στη βουλγαρική πρωτεύουσα. Στον προηγούμενο γύρο είχε αποκλείσει την Πέτροκουμπ με δύο νίκες και σκορ 1-0. Η πρεμιέρα της στο κυπριακό πρωτάθλημα είναι προγραμματισμένη για τις 24 Αυγούστου. Ο Βάσκος τεχνικός Ιμανόλ Ιδιάκεθ πιθανότατα θα χρησιμοποιήσει ίδια ενδεκάδα και στην αποψινή ρεβάνς. Δεν αναφέρθηκαν αξιοσημείωτα αγωνιστικά προβλήματα.
Εκτίμηση
Αναγκασμένη να ρισκάρει από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης η Λέφσκι Σόφιας. Πολύ δύσκολα θα μείνει και πάλι χωρίς σκορ, αλλά την ίδια ώρα θα έχει κενά στην άμυνα που μπορεί να εκμεταλλευτεί ο κυπριακός σύλλογος. Λογικό το να σημειωθούν γκολ εκατέρωθεν.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!