21:45 FC Lorient vs Paris FC France Ligue 2

FC Lorient
Αρχίζει η εποχή Κριστόφ Πελισιέ. Ο 53χρονος κόουτς, που πριν από λίγα χρόνια ανέβασε στην Α’ την Αμιάν (και τη διατήρησε εκεί την τελευταία διετία), φιλοδοξεί να οδηγήσει στον προβιβασμό και τη Λοριάν. Η ομάδα έκανε δύο σπουδαίες μεταγραφές, με την απόκτηση του Λαπόρτ (Α) και του Μποζόκ (Ε). Βεβαίως, έχασε και σημαντικούς παίκτες. Από αυτούς που έφυγαν ξεχωρίζει ο Κουρτρέ (Ε, 32/2) κι ο Πεϊεμπερνές (Α, 26/1). Στα φιλικά προβλημάτισε. Νίκησε τις Νιορ (4-0) και Λαβάλ (Γ’, 1-0 στο τελευταίο), έφερε ισοπαλία 0-0  με την Κονκαρνό της Γ’ κι έχασε από τις Γκινγκάμπ (3-1) και Μπρεστ (2-1). Από τη στιγμή που θέλει να διεκδικήσει την άνοδο, οφείλει να αξιοποιήσει την έδρα της και να ελαχιστοποιήσει τις απώλειες εκεί. Είναι σημαντικό γι’ αυτήν να ξεκινήσει νικηφόρα. Στην αποστολή δεν συμπεριλήφθηκαν οι «νέοι» Αμπερζέλ (Μ), Μαρβό (Μ,) και οι τραυματίες Κοντέ (Α, 18/2 πέρυσι), Σαϊνάτι (Α, 29/0), Μέντες (Α, 21/0), Πονσό (Μ, 24/2), ενώ ξεκουράζεται ο διεθνής με τη U19 Μάρτινς Περέιρα (Α).
Paris FC
Η έλευση του έμπειρου προπονητή Μπεχμέντ Μπαζντάρεβιτς πέρυσι προκάλεσε αίσθηση. Ο Βόσνιος απέδειξε με το «καλημέρα» ότι είναι… μεγάλο όνομα. Οδήγησε την Παρί στην 4η θέση, επίδοση που θεωρήθηκε επιτυχία για μία ομάδα που ξεκίνησε με στόχο το να σωθεί. Ονειρεύεται να την επαναλάβει και φέτος, αλλά αν δείξει ό,τι και στα φιλικά της, θα έχει πρόβλημα. Στα τέσσερα από τα πέντε παιχνίδια προετοιμασίας έχασε, χωρίς καν να σκοράρει. Τη μοναδική της νίκη τη σημείωσε απέναντι στην Κιεβιγί Ρουέν της Γ’ (2-0, στις 12 Ιουλίου). Έφυγαν συνολικά 11 παίκτες. Από τους οχτώ που ήρθαν, μόνο ο Αρμάν (Ε, Γκαζελέκ) δείχνει να μπορεί να τη βοηθήσει σημαντικά. Μακριά από το Παρίσι δεν είναι το αποτελεσματική. Θα είναι πολύ σημαντικό αν μπορέσει να πάρει τουλάχιστον το βαθμό. Στην αποστολή δεν συμπεριλήφθηκε ο Νομεντζαναχάρι (Μ, 31/2 πέρυσι), που ξεκουράζεται μετά το Κόπα Άφρικα, ενώ δεν ήρθαν τα χαρτιά του νεοαποκτηθέντα Τανασίγεβιτς (α).
Εκτίμηση
Η Λοριάν ξεκινάει από πλεονεκτική θέση και λόγω έδρας, αλλά και λόγω του ότι είναι πιο ποιοτική ως ομάδα. Από τη στιγμή που ο «άσσος» προσφέρεται και σε καλή απόδοση, πάνω από 2,00, αποτελεί καλή επιλογή.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!