Cyprus Division 1 Match date: 18-09-2021 / 18:00 PAFOS FC vs A. E. KITION LARNACA

Match date: 18-09-2021 / 18:00
PAFOS FC vs A. E. KITION LARNACA

Competition: CYPRUS DIVISION 1 1. DIVISION
Venue: Stelios Kyriakides Stadium, Paphos
Turf: Natural
Capacity: 9,394
Referee: Theoulli Chrysovalantis
Assistant Referees: Sotiriou Michalis, Andreou Andreas
4th official: Anastasi Anastasis
VAR Referee: Demetriou Vasilis
AVAR Referee: Demetriades Marios
Referee Observer: Trattou Leontios
Home Manager: Darko Milanic (SVK)
Away Manager: David Catala (ESP)
Sidelined Players:
KITION – Andreas Paraskevas (Ruptured cruciate ligament) Theodosis Siathas (Cruciate Ligament Rupture)
Age: 25.1-27.5
National team players: 7-4
Youth national team players: 5-5
Foreigners: 25-19
Weather Forecast: 28C/Clear

PAFOS FC
Ανάλυση: Από την 4άρα που έβαλε στην πρεμιέρα κόντρα στον ΑΠΟΕΛ, στην… 4άρα που δέχθηκε στη Λεμεσό από την ΑΕΛ (4-0). Συντριβή για την ομάδα του Ντάρκο Μίλανιτς την περασμένη Δευτέρα, που δικαιολογημένα διαμαρτύρεται για τη διαιτησία του Νικόλα Νεοκλέους. Τόσο για πέναλτι που δικαιούτο στο 30′ σε πάτημα στον Κοβάσεβιτς, όσο και στο γκολ που πέτυχε ο ίδιος τρία λεπτά αργότερα. Ο VAR και ο ρεφ όμως είχαν αντίθετη άποψη. Στο αγωνιστικό σκέλος, δεχόμενη το γκολ στο 8′, την αφύπνισε. Ήρθαν οι δύο φάσεις που προαναφέραμε, τα πανηγύρια στην ισοφάριση έμειναν στην άκρη και πριν καταλάβουν τι είχε συμβεί οι παίκτες του Σλοβένου τεχνικού δέχθηκαν και δεύτερο (37′). Οι εξελίξεις την επηρέασαν σημαντικά και δεν κατάφερε να μπει ξανά στο ματς, αφού στο 48′ το σκορ έγινε 3-0. Έχασε σημαντικές ευκαιρίες να μειώσει, αλλά το γκολ ήρθε ξανά σε βάρος της (75′) για να γραφτεί ο επίλογος. «Πρέπει να καταλάβουμε ότι χρειάζεται να δίνουμε το 100% σε κάθε παιχνίδι», σημείωσε ο κόουτς Μίλανιτς εν όψει ΑΕΚ.
Αγωνιστικά νέα: Η σίγουρη απουσία και για σήμερα, είναι του χαφ Χότσκο. Έλειψε και φάνηκε ο Μαυροβούνιος μέσος, που χρειάζεται άλλη μία βδομάδα για να μπει σε φουλ ρυθμούς προπόνησης. Σε καλύτερη κατάσταση βρίσκεται ο Αΐλτον (A) και θα βρίσκεται στην αποστολή, ανέτοιμος είναι ακόμη ο Λέιτε (ΑΜ).
8/12/18 η τελευταία της νίκη επί της ΑΕΚ (1-0)
7/10 Under 2.5 κόντρα στην ΑΕΚ εντός έδρας
4 σερί Over 2.5 σε φιλικά/επίσημα (Over 3.5 τα 3 τελευταία)

A. E. KITION LARNACA

Ανάλυση: Το στραβοπάτημα στην πρεμιέρα απέναντι στη Δόξα (1-1), έχει ξεχαστεί ήδη για την ΑΕΚ. Η ομάδα της Λάρνακας υπέταξε την Ομόνοια στο ντέρμπι της προηγούμενης αγωνιστικής εντός έδρας (2-1). Αλλαγμένη προς το καλύτερο, με τους παίκτες που ήρθαν στο τέλος της μεταγραφικής να της αλλάζουν κυριολεκτικά αγωνιστικό πρόσωπο. Φάνηκε από την αρχή του αγώνα ότι είχε το πάθος για να φτάσει στη νίκη. Έφτιαξε τις καλύτερες φάσεις στο α’ ημίχρονο με Τρισκόφσκι (1′), Γκιούρτσο (23′) και Ντάρμπισαϊαρ (25′) και κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ στο 55′ με τον πρώτο από τα 11 βήματα. Γλίτωσε στο 60′, όταν ο Ρούμπεν είχε σύμμαχο το δοκάρι και βρήκε δεύτερο γκολ με άψογη κεφαλιά του Ντάρμπισαϊαρ στο 75′. Παρά τη μείωση του σκορ που ήρθε έξι λεπτά αργότερα, έφτασε σε μία μεγάλη νίκη, την πρώτη της στο πρωτάθλημα. «Δεν πρέπει να μείνουμε στο παιχνίδι με την Ομόνοια. Κάναμε ένα βήμα μπροστά», είπε χθες ο κόουτς Καταλά.
Αγωνιστικά νέα: «Ο Τιάγκο χρειάζεται περισσότερο χρόνο, αλλά είναι σε καλό δρόμο», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Ισπανός για τα αγωνιστικά. Έτσι, ο χρήσιμος μεσοεπιθετικός χάνει ένα ακόμη ματς. Πρόβλημα προκύπτει και στον «άσο» καθώς ο Μαρτίνεθ ταλαιπωρείται από μυϊκό τραυματισμό. Ο Τούμπας αναμένεται να τον αντικαταστήσει. Ανέτοιμος ο Εσπινόσα (Μ), εκτός και οι μακροχρόνιοι απόντες Σιαθάς (ΜΕ) και Παρασκευά (4ος Τ.). Επιστρέφει ο βασικός στόπερ Τόμοβιτς.
Υπέρ της η προϊστορία στα 20 τελευταία (12-6-2)
Δεν έχει ηττηθεί σε κανένα φιλικό/επίσημο (4-6-0)
5/7 G/G στα πιο πρόσφατα από αυτά

Εκτίμηση
Δύο πρόσωπα είδαμε και από τις δύο ομάδες στην έναρξη του πρωταθλήματος. Ικανές για το καλύτερο και για το χειρότερο. Είναι τριπλής παραλλαγής το παιχνίδι και φαίνεται άλλωστε από το σετ. Εντός έδρας είναι καλύτερη ομάδα η Πάφος, όμως η βελτίωση της ΑΕΚ, λογικά θα έχει και συνέχεια. Βέβαια δεν μπορώ να παραβλέψω την έμφάνιση της Πάφου με την ΑΕΛ.Διότι δεν ήταν καθόλου κακή και μάλιστα είχε πολύ καλή ευκαιρία να προηγηθεί .Επίσης της ακυρώθηκε και γκολ….Εμείς θα ρίξουμε την ζαριά μας στο ξερό άσσο.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!