Champions League Match date: 15-09-2021 / 19:45 SHERIFF TIRASPOL vs SHAKHTAR DONETSK

Match date: 15-09-2021 / 19:45 SHERIFF TIRASPOL vs SHAKHTAR DONETSK

Competition: EUROPE (UEFA) GROUP STAGE GROUP D
Venue: Sheriff Stadium, Tiraspol, Moldova
Turf: Natural
Capacity: 12,726
Referee: Deniz Aytekin (GER)
Assistant Referee 1: Christian Dietz (GER)
Assistant Referee 2: Stefan Lupp (GER)
Fourth Official: Martin Petersen (GER)
VAR: Christian Dingert (GER)
AVAR: Markus Sinn (GER)
Referee Observer: Emil Bozhinovski (MKD)
Home Manager: Yuriy Vernydub (UKR)
Away Manager: Roberto De Zerbi (ITA)
Sidelined Players: SHERIFF TIRASPOL
Lovro Bizjak (Foot Injury) Moussa Kyabou (Knee Injury)
SHAKHTAR DONETSK
Júnior Moraes (Ruptured cruciate ligament).

Σέριφ Τίρασπολ
Ανάλυση: Από το 2009 κι έπειτα μετρούσε τέσσερις παρουσίες σε ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, αλλά το καλοκαίρι που μόλις μας άφησε, ήρθε η ώρα για το μεγάλο πάρτι: Πέρασε τέσσερα εμπόδια στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και έγινε η πρώτη ομάδα από τη Μολδαβία που θα παίξει στα χρυσοφόρα γκρουπ της διοργάνωσης. Με Τέουτα και Αλασκέρτ έκανε υγιεινούς περιπάτους (4-0-0), πήρε «Χ» στο Βελιγράδι από τον Ερυθρό Αστέρα, τον νίκησε εύκολα (1-0) στη ρεβάνς. Στα πλέι οφ, έπιασε ονειρεμένη απόδοση στο εντός έδρας ματς με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ (3-0), μετέτρεψε τη ρεβάνς σε τυπική διαδικασία (0-0). «Μάστορας» της επιτυχίας, ο Ουκρανός τεχνικός Γιούρι Βέρντιντουμπ (3-1-19 με Σαχτάρ ως προπονητής των Ζαπορίζια, Ζόρια), ο οποίος έχει να λέει για την οικονομική συνέπεια και την οργανωτική αρτιότητα του κλαμπ. Στο εγχώριο πρωτάθλημα (μόνο δύο φορές της ξέφυγε ο τίτλος μετά το 2001) νίκησε εύκολα 2-0 την Πετροκούμπ την Κυριακή, έχει 4-0-1. Στο «-8» από την κορυφή, αλλά με τρία ματς λιγότερα, ουδείς δυσφορεί.
Αγωνιστικά νέα: Μετά τους Αθανασιάδη και Κολοβό, ανακοίνωσε και 3ο Έλληνα, τον στόπερ Ευαγγέλου (Παναθηναϊκός, Ζάμπρζε), ο οποίος δεν υπολογίζεται. Τραυματίας είναι ο σκληροτράχηλος μέσος Μπελούσοφ, ενώ ο εφεδρικός μέσος Κιαμπού στερείται αγωνιστικής ετοιμότητας. Ένα μυϊκό πρόβλημα αναμένεται να κρατήσει εκτός και τον αναπληρωματικό μπακ Ζουλιέν, ωστόσο ο Βέρντιτουμπ είναι διατεθειμένος να τον περιμένει (για τον πάγκο). Την παραμονή του ματς έγινε πατέρας ο μεσοεπιθετικός Τραορέ, δεν τίθεται θέμα απουσίας του.
Στο 1-1-0 εντός με «Ουκρανούς» Γίνεται η 146η ομάδα των ομίλων Με 6-2-0 στα προκριματικά

Σαχτάρ Ντόνετσκ
Ανάλυση: Η ομάδα του Ντε Τζέρμπι κατέκτησε πέρυσι τη δεύτερη θέση στην Πρέμιερ Ουκρανίας, ξεκινώντας έτσι το ευρωπαϊκό της ταξίδι από τον τρίτο προκριματικό γύρο. Νικώντας εντός-εκτός τη Γκενκ με το ίδιο σκορ (2-1), προκρίθηκε στα πλέι οφ, όπου αντιμετώπισε τη Μονακό. Στη Γαλλία επικράτησε με 1-0, στην ρεβάνς της Ουκρανίας στάθηκε πολύ τυχερή, οι Γάλλοι την πίεζαν συνεχώς, στο 90ό λεπτό το σκορ ήταν 1-2 και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση. Εκεί, η Σαχτάρ ισοφάρισε σε 2-2 με αυτογκόλ στο 114′, εξασφαλίζοντας με αυτό το σκορ το πολυπόθητο «εισιτήριο» για τους ομίλους. Παρά τα συνεχόμενα ματς και το νεανικό της ρόστερ, αποδεικνύει έμπρακτα πως η φανέλα της έχει «βαρύνει», άλλωστε το ρόστερ της είναι αρκετά ποιοτικό. Το Σάββατο νίκησε με 2-0 εντός την Ντνίπρο, χωρίς να ζοριστεί ιδιαίτερα. Παρατάχθηκε με αρκετούς βασικούς. «Χρειάζεται συγκέντρωση, σεβόμαστε τη Σέριφ», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Ντε Τζέρμπι. Η νίκη απόψε είναι μονόδρομος, αν στόχος της είναι να κοντράρει Ρεάλ και Ίντερ για τη 2η θέση.
Αγωνιστικά νέα: Εκτός ο νεαρός βασικός κίπερ Τρουμπίν, όπως και ο σημαντικός εξτρέμ Σόλομον (ο συγκεκριμένος λόγω της «Ημέρας Εξιλέωσης» – εβραϊκή γιορτή). Για την θέση του πρώτου, ο βετεράνος Πιάτοφ αποτελεί εγγύηση, για την θέση του δεύτερου, υπάρχουν αρκετοί υποψήφιοι. Μακροχρόνιος απόντας ο φορ Μοράες. Μάρλον, Ντόντο δεν αγωνίστηκαν με Ντνίπρο, λόγω τιμωρίας, επιστρέφουν. Εκτός και ο στόπερ Κριφτσόφ (χτύπησε με την εθνική Ουκρανίας).
8-2-1 φέτος, σε όλες τις διοργανώσεις 2-3 γκολ τα 10/11 φετινά της ματς Σκόραρε και στους 11 αγώνες της φέτος

Εκτίμηση
Περιττό να συγκρίνουμε τις δύο ομάδες ως προς τα μεγέθη, τις επιτυχίες και τις ευρωπαϊκές παραστάσεις. Βλέπουμε, όμως, ότι ο Ντε Τζέρμπι συνεχίζει το μοτίβο δουλειάς που τον έκανε «μάγκα» στη Σασουόλο: Δημιουργία, επίθεση με πολλούς παίκτες, ευκαιρίες, γκολ. Θα βρει χώρο για να σκοράρει και η Σέριφ.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!