Conference League Match date: 14-09-2021 / 17:30 MACCABI HAIFA vs FEYENOORD

Match date: 14-09-2021 / 17:30 MACCABI HAIFA vs FEYENOORD
Competition: EUROPE (UEFA) UEFA EUROPA CONFERENCE LEAGUE GROUP STAGE
Venue: Sammy Ofer Stadium, Haifa
Turf: Natural
Capacity: 30,870.

Μακάμπι Χάιφα
Ανάλυση: Αν και απογοητεύτηκε από τον αποκλεισμό στο Τσάμπιονς Λιγκ από την Καϊράτ Αλμάτι, φρόντισε να προχωρήσει μέχρι τους ομίλους του Conference League. Μετά από τις Ντινάμο Τιφλίδας, HB Τόρσαβν, ήρθε και η σειρά της Νέφτσι Μπάκου. Στη ρεβάνς του 3-3 στο Αζερμπαϊτζάν, εντός έδρας «καθάρισε» το ματς με το εύκολο 4-0. Κανένα πρόβλημα χάρη στα γκολ των Μεναχέμ (20’), Ατζίλι (45’), Αζίζα (52’ πέν.), Άμπου Φάνι (69’). Διαθέτει αρκετούς διεθνείς παίκτες στις τάξεις της, οι οποίοι παίζουν σημαντικό ρόλο στην Εθνική του Ισραήλ. Σε φάση ομίλων έχει να αγωνιστεί από τη σεζόν 2013-14 (6η συνολικά). Ίσως και να αποτελεί πολυτέλεια η συμμετοχή της στον θεσμό, μιας και έχει ρόστερ για το κάτι παραπάνω. Το Σάββατο νίκησε την Μπνέι Σακνίν με 2-1. Δις σκόρερ και λυτρωτής στο τέλος ο Ατζίλι (70’ πέν., 91’). Ακολουθεί ντέρμπι με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Δείχνει μεγάλη ευχέρεια στο σκοράρισμα. «Θα κοντραριστούν δύο φύσει επιθετικές ομάδες», το σχόλιο του κόουτς, Μπάρακ Μπαχάρ.
Αγωνιστικά νέα: Αρκετή γκρίνια προς τη Λίγκα από πλευράς Μακάμπι, καθώς την ανάγκασε να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα, τη στιγμή που η Φέγενορντ είναι σαφώς πιο ξεκούραστη. Αποκτήθηκε ως μπακ-απ γκολκίπερ ο Μισπάτι από την Άσντοντ. Αποχώρησαν πρόσφατα οι αναπληρωματικοί Μόζι και Αβάεντ. Οι Στρέιν (Α) και Μπεν Σαχάρ (Ε) έμειναν εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού στους προσαγωγούς, έκτακτο πρόβλημα και με τον σημαντικό Χαζίζα (Ε). Λογικά μπαίνει στην αποστολή ο Μουχαμάντ.
5/6 Over 2,5 στο φετινό θεσμό 3-2-0 στα 5 τελευταία επίσημα ματς 11 εντός έδρας ευρωπαϊκά ματς χωρίς ήττα

Φέγενορντ
Ανάλυση: Χρειάστηκε να αποκλείσει τρεις ομάδες ώστε να συμμετάσχει στους ομίλους της νεοσύστατης διοργάνωσης. Αρχικά πήρε την πρόκριση επί της Ντρίτα με εντός έδρας νίκη 3-2 και εκτός έδρας λευκή ισοπαλία, ακολούθησαν δύο νίκες με 3-0 επί της Λουκέρνης και στα play offs καθάρισε την πρόκριση επί της Έλφσμποργκ στο πρώτο παιχνίδι στο «Ντε Κάουπ» με το επιβλητικό 5-0. Ηττήθηκε 3-1 στην ρεβάνς–τυπική διαδικασία στην Σουηδία. Στο πρωτάθλημα δεν είχε υποχρεώσεις το περασμένο Σαββατοκύριακο. Στον πιο πρόσφατο αγώνα είχε ηττηθεί 3-1 εκτός έδρας από την Ουτρέχτη και ενώ στις δύο πρώτες αγωνιστικές είχε επικρατήσει των Βίλεμ εκτός έδρας και Γκόου Αχέντ Ιγκλς εντός, δίχως να δεχθεί γκολ. Η έως τώρα συνολική εικόνα της κρίνεται πολύ καλή, αν μάλιστα αναλογιστεί κάποιος ότι έχει φέτος νέο προπονητή τον Σλοτ και έχασε τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή της Μπερχάους, ο οποίος συνεχίζει στον Άγιαξ. Την Κυριακή αντιμετωπίζει εκτός έδρας την PSV.
Αγωνιστικά νέα: Απέκτησε ως δανεικό από την Γκενκ τον επιθετικό Ντέσερς που ντεμπουτάρει στην αποστολή. Ξεπέρασαν τον τραυματισμό τους και επιστρέφουν στην αποστολή ο κεντρικός αμυντικός Σένεσι, ο δεξιός μπακ Χειρτράουντα και ο μεσοεπιθετικός Τεϊξέιρα. Ο νεοαποκτηθείς εξτρέμ Νέλσον μένει εκτός διότι είναι ανέτοιμος. Τραυματίες από το ξεκίνημα της σεζόν ο μέσος Ντίμερς και ο μεσοεπιθετικός Αντονούτσι. Δεν ταξίδεψε στο Ισραήλ ο Ιρανός επιθετικός Γιαχανμπάχς λόγω της έντασης που υπάρχει ανάμεσα στις δύο χώρες.
5 σερί Over 2.5 στο Κόνφερενς Λιγκ 2/3 εκτός έδρας παιχνίδια στο Κόνφερενς Λιγκ ήταν N/G 3-0-1 κόντρα σε ισραηλινούς συλλόγους

Εκτίμηση
Δυνατή μάχη αναμένεται ανάμεσα στις δύο ομάδες. Η Φέγενορντ έχει ευχέρεια στο γκολ, ενώ εντός έδρας και η Μακάμπι Χάιφα θα αποτελέσει σκληρό καρύδι για κάθε αντίπαλο. Το ματς θα είναι ανοιχτό και θα έχει γκολ. Κρατάμε το Over 2,5 στο ματς.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!