Rodez AF vs AJ Auxerre Γαλλία Ligue 2

Rodez AF
Γυρίζει – ως Πρωταθλήτρια της Γ’ – στη Β’ κατηγορία για 2η φορά στην ιστορία της και 1η μετά το 1989. Μοναδικός της στόχος θα είναι το να παραμείνει σε αυτήν. Ωστόσο, ο δρόμος προς τη σωτηρία έχει πολλά… αγκάθια. Αφ’ ενός, τουλάχιστον ως τα μισά του Α’ γύρου θ’ αναγκαστεί να παίξει σε διαφορετική έδρα (εκείνη της Τουλούζ). Αφ’ ετέρου, ο προπονητής της, ο 49χρονος Λοράν Πεϊρελάντ χαρακτηρίζεται άπειρος. Αποκτήθηκαν ορισμένοι ποδοσφαιριστές που μπορούν να βοηθήσουν. Από τις 11 προσθήκες, σημαντικές εκείνες των Ντιενγκ (Α, Γκρενόμπλ), Σανέ (Ε, Καέν), Ρος (Α, Ρεμς). Στα φιλικά, νίκησε τις Σατορού (4-2) και Βιλεφράνς (Γ’, 3-2), έχασε από τις Κλερμόν (2-0) και Νιμ (Α’, 3-2) κι έμεινε στο 0-0 με την Γκρενόμπλ, στην «πρόβα τζενεράλε». Θέλει να μπει με το «δεξί» και να ξεπεράσει το μειονέκτημα από την αλλαγή έδρας. Πάντως, δείχνει να έχει αμυντικά κενά.  Λείπουν οι Ζακόμπ (Α, 15/0 πέρυσι), Σαναϊά (Α, 29/0), Μορί (Μ, 20/0), Καντί (Ε, 15/4) και οι “νέοι” Ενγκοί (Α), Ματίς (Ε).
AJ Auxerre
Η ομάδα που κάποτε κέρδιζε εθνικά τρόπαια και μετείχε στην Ευρώπη μπαίνει στην 8η χρονιά της στην κατηγορία. Φέτος πάντως, έγινε μία σημαντική κίνηση: αναλαμβάνει τα «ηνία» ο Ζαν Μαρκ Φουρλάν, ο έμπειρος προπονητής που πέρυσι έβγαλε 2η την Μπρεστ και τη στέλνει στην Α’. Μαζί του έφερε και τον Μπερνάρ (Α, 34/0 πέρυσι), ενώ αποκτήθηκαν και οι Κοέφ (Μ, Γκαζελέκ) και Σόργκιτς (Ε, Τουν). Έφυγαν όμως και παίκτες με σημαντική προσφορά: Τακαλφρέντ (Α), Μπιζέ (Ε), Φιλιποτό (Μ). Στα φιλικά της νίκησε κατά σειρά τις Βιλεφράνς (Γ’, 5-1), Μπουργκ Περονάς (Γ’, 2-1), Κρετέιγ (Γ’, 2-1) και Σερκλ Μπριζ (1-0). Στο προτελευταίο φιλικό, είχε χάσει 2-1 από την Ντιζόν (Α). Δεν συνηθίζει να κάνει πολλά «διπλά» και φυσικά, θα είναι ό,τι καλύτερο γι’ αυτήν το να ξεκινήσει μ’ ένα φέτος. Ωστόσο, ίσως να μην ξέρει τι θα βρει απέναντί της. Ξεκουράζονται από το Κόπα Άφρικα οι Αντεοτί ( Μ, 25/3 πέρυσι) και Μπεργκαουί (Ε, 7/0) κι από το EURO U19 ο Μαρσελάν (Α, 5/0), δεν επηρεάζει ο τραυματισμός του Μπα (Α, 6/0).
Εκτίμηση
Καμία εικόνα για την αγωνιστική κατάσταση της Ροντέ. Το άγνωστο είναι πάντα κι επικίνδυνο, σε ό,τι αφορά το ποντάρισμα. Θεωρητικά πιο ασφαλής επιλογή, βάσει των όσων έδειξαν οι δύο ομάδες στα φιλικά είναι τα 2-3 G.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!