AS Nancy-Lorraine vs US Orléans Γαλλία Ligue 2

AS Nancy-Lorraine
Πέρυσι κινδύνεψε με υποβιβασμό και σώθηκε λίγο πριν από το τέλος. Από τη στιγμή που σώθηκε, ο έμπειρος Αλέν Περάν θ’ αποτελούσε παρελθόν. Το είχε πει και το έκανε πράξη. Αντικαταστάτη του αναλαμβάνει ο εξαιρετικός Ζαν Λουί Γκαρσιά, που παλιότερα είχε φέρει την Τρουά στην Α’ κατηγορία. Ύστερα από ένα χρόνο στην ανεργία, γυρίζει στους πάγκους. Έχει πάρα πολλές αλλαγές στο ρόστερ της, όμως μοιάζει να βγαίνει ενισχυμένη, καθώς πήρε παίκτες που μπορούν να τη βοηθήσουν. Πολύ σημαντική η προσθήκη του Ντόνα Εντό (13 γκολ πέρυσι με τη Νιορ), έμπειροι και σημαντικοί και οι Βαλέτ (Τ), Καραμόκο (Α), Λιμποΐ (Α), Σισοκό (Μ). Στα φιλικά νίκησε την ερασιτεχνική Αμνεβίλ (3-0) και 1-0 την UNFP (ομάδα άνεργων παικτών), έφερε ισοπαλία 2-2 με την Ντιζόν (Α’) στο τελευταίο κι έχασε από τη γερμανική Σαντχάουζεν (1-0). Απουσιάζουν ο τραυματίας Μπασί (Μ, 31/6 πέρυσι) κι ο τιμωρημένος Σισοκό (Μ, 27/4), που δεν θ’ αντιμετωπίσει έτσι την παλιά του ομάδα. Ο Σεκά (Α, 35/0) ξεκουράζεται από το Κόπα Άφρικα.
US Orléans
Η 8η θέση που πήρε πέρυσι, χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως υπέρβαση. Το αν ήταν ή όχι, θα το αποδείξει φέτος. Η παρουσία του πολύ σοβαρού Ντιντιέ Ολέ Νικόλ στον πάγκο της για 4η χρονιά, αποτελεί εχέγγυο πως αν μη τι άλλο, η ομάδα θα παρουσιαστεί σοβαρή. Δύσκολα θα κινδυνέψει, αλλά ακόμη πιο δύσκολα θα βρεθεί αυτήν τη φορά στα ψηλά. Έχασε σημαντικότατους παίκτες και παρά το ότι έκανε αρκετές μεταγραφές, δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι καλύφτηκαν τα κενά. Από αυτούς που ήρθαν, προσδοκίες υπάρχουν από τους Βασού (Τ, Λανς), Σεντ Ρουφ (Α, Νανσί), Λαμπέζ (Μ, Λοριάν) και Τιλ (Ε, Μετς). Έδωσε εφτά φιλικά και σημείωσε τέσσερις νίκες, ενώ γνώρισε τρεις ήττες. Όπως και στα επίσημά της πέρυσι, έτσι και τώρα, είχε μεγάλες μεταπτώσεις στην απόδοσή της. Η έλλειψη σταθερότητας είναι ίσως το πιο μεγάλο της πρόβλημα. Στην πρώτη αποστολή δεν μετέχουν ο Ελ Κουμιστί (Ε, 15/2) κι ο νεοαποκτηθέντας Κορεά (Ε, 33/13 πέρυσι με τη Σαμπλί, στη Γ’).
Εκτίμηση
Η Νανσί δεν είναι και η πιο αξιόπιστη ομάδα. Όμως, κάτι η έδρα, κάτι η παράδοση, κάτι κι ο ενθουσιασμός, η γηπεδούχος μοιάζει να έχει τον πρώτο λόγο στην αναμέτρηση. ο «άσσος» έχει σημαντικό προβάδισμα.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!