AC Ajaccio vs Le Havre AC Γαλλία Ligue 2

AC Ajaccio
Η ομάδα της Κορσικής ξεκίνησε πέρυσι με φιλοδοξία να βρεθεί για 2η σερί χρονιά στα πλέι οφ της ανόδου, όμως από νωρίς φάνηκε πως κάτι τέτοιο δεν θα συνέβαινε. Έφτασε στο άλλο άκρο και κινδύνεψε σοβαρά με υποβιβασμό. Σώθηκε την τελευταία αγωνιστική. Ο Κορσικανός τεχνικός Ολιβιέ Πανταλονί, που είχε διατελέσει και παλιότερα προπονητής της, συνεχίζει στον πάγκο της για 5η συνεχόμενη χρονιά. Ωστόσο τώρα, δέχεται αρκετή πίεση και σίγουρα δεν έχει άπλετο χρόνο στη διάθεσή του.  Για ακόμη ένα καλοκαίρι, έχασε σημαντικούς παίκτες: Καμπίτ (αρ. μπακ), Νουρί (εξτρέμ), Ζαμπέρ (ε), Μποέ Καν (αμ. χαφ), Ντεμπελέ (μ). Πήρε τους Κουρτρέ (ε, Λοριάν) και Μπαγιαλά (εξτ, Λανς) τις τελευταίες μέρες. Στα φιλικά της νίκησε την ερασιτεχνική Μπαστιά Μποργκό (3-1) στην αρχή. Μετά ηττήθηκε από τις Πο (Γ’, 2-1) και Τουλούζ (Α’, 1-0) κι έφερε ισοπαλία με τη Νιμ (2-2). Λείπει ο Μέντες (Ε, 27/0), στην αποστολή η Μπαγιαλά (Α) και Κουρτρέ (Ε), που αποκτήθηκαν μέσα στην εβδομάδα.
Le Havre AC
Μία από τις δυνατές ομάδες της κατηγορίας, που έχει ξεκάθαρα ως στόχο το να βρεθεί στην 1η πεντάδα. Την αναλαμβάνει ένας προπονητής που μπορεί να υπηρετήσει αυτό το πρότζεκτ. Ο λόγος για τον Πολ Λε Γκουέν, που έχει αναδειχτεί τρεις φορές πρωταθλητής Γαλλίας με τη Λυών, όμως τα τελευταία χρόνια η καριέρα του βρίσκεται σε πτώση. Με μία πρώτη ματιά, μοιάζει να έχει αποδυναμωθεί. Έχασε σημαντικούς παίκτες, όπως οι Μουκουντί (στόπερ), Φεράτ (μ-ε), Μπεν (α), Γιαγκό (α) και προς το παρόν, δεν έχει καλύψει τα κενά, αφού πήρε μόνο τον τερματοφύλακα Γκορζελάν από τη Λυών. Στα φιλικά της προβλημάτισε. Νίκησε την Παρί FC (4-0), τη Λαβάλ (Γ’, 2-1) και την UNFP (ομάδα ανέργων ποδοσφαιριστών, 2-1), αλλά έχασε από τις Γκινγκάμπ (1-0), Καέν (2-0) και Ανζέ (Α’, 3-2), στο τελευταίο χρονικά. Ζόρια για τον Λε Γκουέν, που δεν συμπλήρωσε καν 18μελή αποστολή. Λείπουν οι Πηγαίνει στην Κορσική χωρίς τους Μπασκ (Μ, 22/0), Λεκάλ (Μ, 26/0), Γκορί (Ε, 34/8), Μπαζίλ (Ε, 25/5).
Εκτίμηση
Αμφίρροπη αναμέτρηση. Σκληρή από τη μία στην Κορσική η Αζαξιό, αναξιόπιστη εκτός, αλλά πιο ποιοτική συνολικά ως ομάδα η Χάβρη. Μοιρασμένο παιχνίδι, που θα κριθεί στις λεπτομέρειες κι ενδεχομένως να μείνει στο Χ.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!