HB Torshavn vs Linfield Belfast ΟΥΕΦΑ Europa League Qualifying R2 Champ Path

HB Torshavn
Η περσινή χρονιά χαρακτηρίστηκε από μια μόνο λέξη. Κυριαρχία. Κατέκτησε το πρωτάθλημα της Νήσων Φερόε, ούσα 18 βαθμούς μπροστά από την δεύτερη Ρούναβικ. Η συγκεκριμένη επίδοση της έδωσε την δυνατότητα να συμμετάσχει στα προκριματικά του Champions League για πρώτη φορά μετά το 2014. Αποκλείστηκε από την Ελσίνκι, αφού την έκανε να καρδιοχτυπήσει στον επαναληπτικό, συνεχίζοντας στο Europa League, εκεί όπου δεν έχει καταφέρει να κερδίσει ποτέ! Τελευταίο θετικό αποτέλεσμα ήταν η νίκη με 2-1 επί της Γκράτσερ στις 9 Αυγούστου του 2001, όταν η διοργάνωση λεγόταν ακόμα κύπελλο UEFA. Οι παραδόσεις υπάρχουν για να σπάνε βέβαια και οι παίκτες του Γκούντγιονσον γνωρίζουν πως μπορούν να αποκλείσουν την Λίνφιλντ. Μένει να φανεί αν θα τα καταφέρουν.
Linfield Belfast
Η πρωταθλήτρια της Βόρειας Ιρλανδίας έπεσε από νωρίς στην μάχη των προκριματικών, καθώς κλήθηκε να αντιμετωπίσει την Ρόζενμποργκ. Η διαφορά ποιότητας ήταν εμφανής, όμως η ομάδα του Νησιού δεν κατόρθωσε σε κανένα σημείο να φανεί ανταγωνιστική. Αυτό σε συνδυασμό με την μετριότατη εικόνα των φιλικών (2-0-3) ήρθε να δέσει το… γλυκό για τον τεχνικό της ομάδας, Ντέιβιντ Χίλι, ο οποίος γνωρίζει πως περιθώριο δεύτερου συνεχόμενου αποκλεισμού δεν υπάρχει. Οι εγχώριες υποχρεώσεις της ξεκινούν στις 10 Αυγούστου με την πρεμιέρα του πρωταθλήματος και η ουσιαστική απραξία ίσως φανεί καταλυτική, δεδομένου πως η αντίπαλος της βρίσκεται σε πλήρη αγωνιστική δράση εδώ και μήνες.
Εκτίμηση
Αρκετά αμφίρροπο ζευγάρι, κάτι που φαίνεται και από τις αποδόσεις. Η Τορσάβν έχει αρχικά το πάνω χέρι λόγω καλύτερου αγωνιστικού ρυθμού. Σε ένα ζευγάρωμα που θα κριθεί στις λεπτομέρειες, τα εκτός έδρας γκολ θα’ναι κομβικά. Εμείς πιστεύουμε στην αμυντική αστάθεια αμφότερων, γι’αυτό και επιλέγουμε G/G.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!