FK Zlin vs Slavia Praha Τσεχία 1. Liga

FK Zlin

Η Ζλιν έκανε σχετικά καλή πορεία στην περσινή σεζόν και διεκδίκησε μέχρι το τέλος το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Τερμάτισε στην 9η θέση και στα πλέι οφ για μια θέση στο Europa League, αποκλείστηκε από την μετέπειτα νικήτρια, Μλάντα Μπόλεσλαβ. Την προηγούμενη χρονιά έγιναν αρκετές αλλαγές στον πάγκο της και μετά το τέλος της σεζόν, η διοίκηση συμφώνησε με τον Γιόσεφ Τσάπλαρ. Ο 56χρονος Τσέχος, πρώην τεχνικός των Πρίμπραμ και Λίμπερετς θα προσπαθήσει να πάει την ομάδα ένα βήμα παραπάνω. Το «χτίσιμο» για τη νέα χρονιά ξεκίνησε πριν περίπου ένα μήνα και στα φιλικά που αγωνίστηκε άφησε σχετικά καλή εικόνα. Στα μεταγραφικά, διατήρησε στο ρόστερ τον πολύτιμο Πόζναρ (Ε, 23/9, πέρυσι) , αλλά αποχώρησε ο Χρόνεκ (Μ, 26/1, πέρυσι). Σήμερα έχει δύσκολη πρεμιέρα κόντρα στην πρωταθλήτρια Σλάβια και θα προσπαθήσει να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα. Εκτός είναι οι Βραστίλ (Α, 20/0 με Μπρνο), Ζελέζνικ (Ε, 22/4, πέρυσι), Σλαμένα (Ε, 9/0, πέρυσι), ενώ αμφίβολοι οι Πόντιο (Μ, 30/1, πέρυσι) και Ματέγιοφ (Μ, 29/2).
Slavia Praha
Ονειρική χρονιά έκανε πέρυσι η Σλάβια Πράγας, «αγγίζοντας» σχεδόν το τέλειο. Έχοντας απολογισμό 26-5-4 κατέκτησε για 5η φορά στην ιστορία της το πρωτάθλημα, ενώ πήρε και το Κύπελλο. Εκτός, από την εγχώρια επιτυχία, τα πήγε περίφημα και στην Ευρώπη, φτάνοντας μέχρι τα προημιτελικά του Europa League. Πρωτομάστορας αυτής της πορείας είναι φυσικά ο τεχνικός της ομάδας, Γίντριχ Τρπισόφσκι. Ο 43χρονος Τσέχος κάνει εξαιρετική δουλειά και πολύ αναμενόμενα παρέμεινε στο σύλλογο για να συνεχίσει το έργο του. Όσον αφορά στην προετοιμασία, έδειξε έτοιμη για τη νέα σεζόν, κερδίζοντας Αούστρια Βιέννης, Σπάρτακ Τρνάβα και Βικτόρια Ζιφκόφ. Στο μεταγραφικό παζάρι, έχασε τον πολύτιμο Στοχ (Μ, 49/14, πέρυσι) που επέστρεψε στον ΠΑΟΚ, αλλά τον αντικατέστησε με τον Ρουμάνο Στάντσιου (Μ, 30/6 με Σπάρτα Πράγας και Αλ-Αχλί). Είναι ξανά το πρώτο φαβορί για τον τίτλο και σήμερα κάνει πρεμιέρα στην έδρα της Ζλιν. Εκτός είναι ο Νγκαντό (Α, 45/1, πέρυσι).
Εκτίμηση
Ο αγώνας ξεκινάει με τη Σλάβια Πράγας να έχει ξεκάθαρο προβάδισμα για τη νίκη. Η Ζλιν θα τα δώσει όλα για να μπει με το… δεξί στο νέο πρωτάθλημα, αλλά δεν θ’ αντέξει. Το διπλό είναι χαμηλά, αλλά έχει αξία αν συνδυαστεί με γκολ.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!