Viitorul Constanta vs Dinamo Bucuresti Ρουμανία Divizia A

Viitorul Constanta

Αγωνιστικά αποδυναμώθηκε, οικονομικά όμως έκανε super deals. Μέσα στην εβδομάδα υπήρξαν εξελίξεις στη Βιτορούλ. Ο Γκεόρκι Χάτζι ενέδωσε στις πιέσεις της Γκενκ και παραχώρησε τον γιο του, Ιάνις στη βελγική ομάδα έναντι 8 εκατ. ευρώ, με τα 2.4 εκατ. ευρώ να πηγαίνουν στη Φιορεντίνα λόγω ρήτρας που υπήρχε από πέρσι. Από κει και πέρα έναντι 800.000 ευρώ μετακόμισε ο Βίνια (Μ, 30/2) στη Στεάουα. Έτσι η ομάδα του Χάτζι που παρά τις πολλές απουσίες πήρε το περασμένο Σάββατο το Σούπερ Καπ επικρατώντας με 1-0 της Κλουζ έχει σχεδόν 6,5 εκατ. ευρώ για να κινηθεί στο μεταγραφικό παζάρι. Και ήδη το έχει κάνει πλησιάζοντας τον Ριβαλντίνιο που πέρσι σε 15 ματς ως δανεικός από τη Λέφσκι σκόραρε 4 φορές. Ενόψει του σημερινού ματς υπάρχουν θέματα. Εκτός είναι οι Φίλιπ (Α, 7/1 πέρσι), Κασάπ (Μ, 6/1 πέρσι) και Ντράγκους (Ε, 31/7 πέρσι), ενώ δεν θα αγωνιστούν πιθανότατα ούτε οι Κάμπουζ, Μπόμποτς (Α, 22/0 πέρσι), Γκίτσα (Α, 20/1 πέρσι) και Τσιομπάνου (Μ, 23/1 πέρσι).
Dinamo Bucuresti
Το επίσημο ντεμπούτο του στον πάγκο της Ντινάμο θα πραγματοποιήσει ο Εουγκέν Νεαγκόε αντικαθιστώντας τον Μίρτσεα Ρέντνιτς που ανέλαβε να «τρέξει» την ομάδα από διοικητικό πόστο. Προέρχεται από φανταστική σεζόν με τη Σέπσι που την οδήγησε έως την εξάδα. Στο ρόστερ υπάρχουν πολλές προσθαφαιρέσεις, ενώ πλέον δεν τίθεται θέμα πώλησης του αρχισκόρερ και πλέον αρχηγού, Μοντίνι (Ε, 23/13). Θα χρειαστεί χρόνο για να βρει ρυθμό και ισορροπία με 11 νέους παίκτες. Από τις αφίξεις ξεχωρίζουν αυτές των Στράτον (Τ, Ντουναρέα, 28/0), Μπεγιάν (Α, Άστρα, 28/1), Μρζλγιάκ (Μ, Άστρα, 26/2), Ραούτσα (Μ, Βολουντάρι, 33/0) και Σιν (Μ, Πόλι Ιάσι, 33/1). Παρουσίασε καλή εικόνα στα φιλικά στην Ισπανία. Κέρδισε τη Λίνφιλντ (2-0), ακολούθως επικράτησε της Κιλμάρνοκ (3-0), ενώ διέλυσε την Μπρούνος (6-2) από το Γιβραλτάρ. Το 2-2 με τη νεοφώτιστη Κίντια έκρουσε, πάντως, «καμπανάκια». Στα αγωνιστικά, εκτός είναι οι Κόρμπου (Α, 13/0 πέρσι), Μπρίτο (Μ, 19/1 με Ξάνθη πέρσι) και Νίστορ (Μ-Ε, 32/4 πέρσι).
Εκτίμηση
Η Ντινάμο στοχεύει φέτος ψηλά. Θέλει να μπει τουλάχιστον στην τετράδα και για να το πετύχει θα πρέπει να βγάλει από τη μέση είτε τη Βιτορούλ είτε την Κραϊόβα. Και ιδού η ευκαιρία να στείλει μήνυμα… Το «Χ2» της διπλής ευκαιρίας με αυτή την απόδοση αξίζει…

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!