Viktoria Plzen vs Sigma Olomouc Τσεχία 1. Liga

Viktoria Plzen

Η Πλζεν ήταν ο κάτοχος την περσινή σεζόν, αλλά δεν κατάφερε να διατηρήσει τα πρωτεία. Η ομάδα του Βρμπα τερμάτισε στη 2η θέση της βαθμολογίας, μένοντας πίσω από την πρωταθλήτρια Σλάβια Πράγας. Παρά την αποτυχία του τίτλου, εξασφάλισε θέση για τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό (πρώτο ματς στις 23/7). Η διοίκηση διατήρησε τον προπονητή στον πάγκο, με την ελπίδα να την ξαναπάει στην κορυφή της Τσεχίας. Στα μεταγραφικά έκανε αρκετές κινήσεις, αλλά ξεχώρισαν οι Χλούσεκ (Α, 34/3) από τη Λέγκια και ο Μίχαλικ (Ε, 22/4) από την Άλκμααρ. Ωστόσο, έχασε τους Μπάκος (Ε, 7/0) και Κόλαρ (Μ, 5/0) που αποσύρθηκαν από την ενεργό δράση. Έδωσε αρκετά φιλικά, έχοντας στα περισσότερα από αυτά καλή εικόνα, ωστόσο η ήττα με 3-0 από την Λέγκια προβλημάτισε. Σήμερα στην πρεμιέρα της σεζόν υποδέχεται την Όλομουτς και η νίκη είναι μονόδρομος. Εκτός είναι οι Εκπάι (Μ, 12/0) και Προτσάζκα (Ε, 32/8).

Sigma Olomouc

Η Όλομουτς θέλει ν’ αφήσει πίσω την περσινή χρονιά και να κάνει ένα νέο ξεκίνημα. Τερμάτισε μόλις στην 8η θέση και στα μπαράζ για μια θέση στο Europa League, αλλά δεν τα κατάφερε ούτε εκεί. Ο προπονητής, Βάτσλακ Γίλεκ αποχώρησε μετά από τέσσερα χρόνια και πλέον, στον πάγκο βρίσκεται ο Ράντοσλαβ Λατάλ, ο οποίος είχε αγωνιστεί στο παρελθόν στο σύλλογο. Μετά το τέλος της σεζόν έχασε τους πολύτιμους Κάλβαχ (Μ, 37/2) και Λάλκοβιτς (Μ, 18/2), αλλά πήρε τον Γκρέσακ (Μ, 38/0) από τη Ζαγκλέμπιε Σοσνόβιεκ. Τα πρώτα δείγματα είναι ανησυχητικά, αφού προβλημάτισε στα φιλικά, αλλά αυτά που μετράνε είναι τα επίσημα. Έχει δύσκολη πρεμιέρα, αφού πηγαίνει στην αφιλόξενη έδρα της Πλζεν και δεδομένα μπαίνει στα «βαθιά» από νωρίς. Ωστόσο, θα προσπαθήσει να κάνει την έκπληξη. Νοκ άουτ είναι οι Μπούχτα (Τ, 36/0, πέρυσι), Χάλα (Μ, 13/0) και Ζαχραντνίτσεκ (Μ, 36/2).

Εκτίμηση
Η αντίπαλος του Ολυμπιακού, Πλζεν, θέλει να μπει με το… δεξί στο πρωτάθλημα κι αν εμφανιστεί σοβαρή θα τα καταφέρει. Είναι ποιοτικά ανώτερη από την Όλομουτς και εύκολα ή δύσκολα θα πάρει το πρώτο τρίποντο της σεζόν. Ο άσος είναι χαμηλά, αλλά έχει αξία αν συνδυαστεί με γκολ.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!