ΜΙΝΤΙΛΑΝΤ – ΕΣΜΠΙΕΡΓΚ 12/7/2019 2 0: 0 0

ΜΙΝΤΙΛΑΝΤ

ΜΙΝΤΙΛΑΝΤ

Δεν κατάφερε να υπερασπιστεί τον τίτλο της πέρσι. Διεκδίκησε σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος τον τίτλο, ωστόσο στην τελική φάση φάνηκε κουρασμένη και τελικά τερμάτισε 2η. Εξιλεώθηκε πάντως εν μέρεις στους οπαδούς της κατακτώντας το Κύπελλο.

 

Προπονητής παρέμεινε ο 51χρονος Κένετ Αντερσεν, που ανέλαβε μεσούσης της περιόδου πέρσι και ο οποίος δεν έχει πρακτικά άλλη εμπειρία από τόσο υψηλό επίπεδο. Χωρίς ιδιαίτερη κινητικότητα στιςμεταγραφές, απέκτησε τον Βραζιλιάνο αμυντικό Πάουλο Ντα Σίλβα (Μπαΐα), ενώ παραχώρησε τον μέσο Ριλβάν Χασάν. Επέστρεψαν βέβαια από δανεισμό 6 παίκτες. Το ρόστερ της παραμένει πολύ δυνατό και είναι το δεύτερο φαβορί για τον τίτλο.

 

Βέβαια, το σήριαλ του καλοκαιριού ήταν και συνεχίζει να είναι η πώληση του τοπ σκόρερ της ομάδας Πολ Ονουάτσου (17 γκολ πέρσι) και η αντικατάστασή του. Ο παίκτης που θα πάρει τη θέση του, βρέθηκε και ακούει στο όνομα Σόρι Καμπά, ωστόσο ο Ονουάτσου έχει ακόμη συμβόλαιο.

Αγωνιστικά Νέα

Κανείς βέβαια εκ των δύο προαναφερθέντων παικτών δεν πρόκειται να παίξει σήμερα. Συγκεκριμένα, ο περσινός τοπ σκόρερ, Πολ Ονουάτσου (17 γκολ) βρίσκεται με την αποστολή της εθνικής Νιγηρίας, στην Κόστα Ρίκα βρίσκεται ο εναλλακτικός επιθετικός Μέιρον Τζορτζ (4 γκολ, 1 ασίστ σε 25 συμ. πέρσι, οι 17 αλλαγή), ενώ στη Γουινέα ο Καμπά. Επιπρόσθετα, εκτός έμειναν οι βασικοί αμυντικοί Μαρκ Νταλ Χέντε (24 συμ., 7 γκολ, 3 ασίστ πέρσι) και Μαντς Τιχόσεν (13 συμ., 2 γκολ, 2 ασίστ πέρσι) και ο βασικός μέσος Τιμ Σπαρφ (21 συμ., 2 γκολ πέρσι).

ΕΣΜΠΙΕΡΓΚ

ΕΣΜΠΙΕΡΓΚ

Απόλυτα πετυχημένη η περσινή χρονιά. Ξεπερνώντας κάθε προσδοκία, στην επιστροφή της στα «σαλόνια» κατάφερε να τερματίσει πανάξια στην 3η θέση και να κερδίσει το απευθείας εισιτήριο για το Europa League.

 

Προπονητής παρέμεινε ο 55χρονος Ολλανδός Τζον Λάμερς, ο οποίος στην πρώτη του παρουσία ως πρώτος προπονητής σε ομάδα μεγάλης Κατηγορίας τα πήγε περίφημα. Χωρίς μεγάλες ανακατατάξεις, διατήρησε σε μεγάλο βαθμό τον βασικό της κορμό και έκανε τρεις καλές προσθήκες σε θέσεις που «πονούσε».

 

Πήρε τον γκολκίπερ Ματίας Ρόζενχορν (Τίστεντ) και τους μέσους Πίρι Σόρι (Αντμίρα Βάκερ) και Νίκλας Ρόικιερ (Βίμποργκ). Σημαντικές θεωρούνται οι απώλειες του μέσου Αντνάν Τιγκαντουινί, του οποίου ο δανεισμός έληξε και επέστρεψε στη Μάλαγα και το επιθετικού Κάρλο Χολς, που επέστρεψε και αυτός στην Κοπεγχάγη.

Στόχος είναι η είσοδος στην 6άδα και από εκεί και πέρα ό,τι ήθελε προκύψει.

Αγωνιστικά Νέα

Αμφίβολοι με τις πιθανότητες υπέρ τους, δίνονται ο βασικός αμυντικός Ρόντολφ Οστιν (21 συμ., 4 γκολ πέρσι) και ο 21χρονος Ρουμάνος επιθετικός Αντριάν Πετρ (35 συμ., 8 γκολ, 4 ασίστ πέρσι), εκ των οποίων ο πρώτος είχε ενοχλήσεις, ενώ ο τελευταίος δεν έχει πάρει μέρος στις προπονήσεις της εβδομάδας έχοντας μόλις επιστρέψει από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U21.

Εκτίμηση

Μαζεύτηκαν αρκετά προβλήματα στη Μίντιλαντ, η οποία ναι μεν παραμένει το λογικό φαβορί, εντούτοις οι προσφερόμενες αποδόσεις δε λένε την πάσα αλήθεια. H Εσμπιεργκ είναι σκληροτράχηλη ομάδα, δεν πρόκειται να το βάλει εύκολα κάτω, το ματς είναι γειτονικό ντέρμπι και υπάρχει έντονο το στοιχείο του γοήτρου, το G/G κοντά στον διπλασιασμό

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!