ΣΠΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ 11/7/2019 20:00

ΣΠΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ

ΣΠΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ

Βρέθηκε από σπόντα στην Ευρώπη. Τερμάτισε στην 5η θέση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και εξασφάλισε το εισιτήριο για την τελική φάση, εκεί όπου διατηρήθηκε 5η και δεν έβγαινε στο Γιουρόπα Λιγκ. Ομως στάθηκε τυχερή, αφού λόγω των οικονομικών προβλημάτων της Στούμπρας, πήρε τη θέση της στον πρώτο προκριματικό γύρο για 1η φορά στην ιστορία της.

 

Την τρέχουσα σεζόν μετά από 17 αγωνιστικές βρίσκεται στην 4η θέση της λιθουανικής λίγκας. Από το υπάρχον ρόστερ ενδιαφέρουσες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών είναι αυτές των επιθετικών Κρουσνάουσκας και Φιγκειρέδο. Μάλιστα ο τελευταίος είναι ο πρώτος σκόρερ του συλλόγου (και δεύτερος της λίγκας) με 10 γκολ σε 17 συμμετοχές.

 

«Είμαστε ευτυχισμένοι που θα παίξουμε για πρώτη φορά στην Ευρώπη. Θα είναι μεγάλη μέρα για μας. Οι παίκτες μας θα γράψουν ιστορία. Θέλουμε να απολαύσουμε αυτά τα ματς. Υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση για τον αγώνα. Ελπίζουμε ότι η πρώτη μας παρουσία στην Ευρώπη να δώσει ώθηση στο ποδόσφαιρο της Λιθουανίας», τόνισε μεταξύ άλλων ο προπονητής της ομάδας Μιντάουγκας Σίπας.

 

Αγωνιστικά Νέα

Δεν αναφέρθηκαν σημαντικά προβλήματα απουσιών.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ

Εφτασε πολύ κοντά στην πηγή (πρωτάθλημα) για δεύτερη διαδοχική χρονιά, όμως στα πλέι οφ βραχυκύκλωσε και τερμάτισε τρίτος, στο -12 από τον πρωταθλητή ΑΠΟΕΛ. Μάλιστα για πρώτη φορά μετά από τρεις διαδοχικές σεζόν απέτυχε να πάρει μέρος και στον τελικό του Κυπέλλου.

 

Στα μεταγραφικά ενισχύθηκε σημαντικά με την απόκτηση των Γιαννιώτα (πρώην ΑΠΟΕΛ, ΑΕΚ), Μολ (κίπερ), Γκακπέ (εξτρέμ από Σερκλ Μπριζ) και Μπεσάτ (μέσος, πρώην Ανόρθωση), ενώ βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με τον μπακ Ενσούε, ο οποίος την περασμένη περίοδο στέφθηκε πρωταθλητής με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ. Στο Γιουρόπα Λιγκ τις δύο έσχατες αγωνιστικές περιόδους μπήκε στους ομίλους και ασφαλώς στόχος του είναι να το καταφέρει και φέτος.

 

«Θέλουμε να ξεκινήσουμε με το δεξί. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι γιατί θα βρούμε απέναντι μας μια ομάδα που θέλει να δείξει κάτι, δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια. Στόχος μας είναι η δική μας ομάδα να παρουσιαστεί έτοιμη για να μπορέσουμε να βάλουμε τις βάσεις για το επόμενο παιχνίδι στην Λευκωσία», το σχόλιο του κόουτς Αυγουστή στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου.

 

Στα αξιοσημείωτα στατιστικά είναι πως στις 10 τελευταίες υποχρεώσεις του σε προκριματική φάση εκτός Κύπρου πέτυχε μόλις δύο νίκες. Στις υπόλοιπες οκτώ μετράει έξι ήττες και δύο ισοπαλίες.

 

Αγωνιστικά Νέα

Δεν υπολογίζονται από τον προπονητή τους για τον αποψινό αγώνα οι Χάμπος Κυριάκου (αμυντικογενής μέσος) και Φακούντο Περέιρα (επιθετικός μέσος). Πρόβλημα της τελευταίας στιγμής ο νεοαποκτηθείς Γιαννιώτας (εξτρέμ), ο οποίος έφυγε από τη Λιθουανία λόγω σοβαρού οικογενειακού προβλήματος.

Εκτίμηση

Πρόκειται για τον πρώτο επίσημο αγώνα της κυπριακής ομάδας κόντρα σε έναν αντίπαλο με αγωνιστικό ρυθμό, αφού το πρωτάθλημα του είναι σε εξέλιξη. Αυτό, σε συνδυασμό με το γεγονός πως οι φιλοξενούμενοι σε δύο ματς σε λιθουανικό έδαφος την τελευταία 4ετία παρέμειναν χωρίς νίκη, με ωθούν στην κόντρα του φαβορί. Επιλογή μου ο άσος με κάλυψη την ισοπαλία

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!