ΟΛΙΜΠΙΑ ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ – ΡΙΓΑΣ ΣΚΟΛΑ 11/7/2019 2 1: 0 0

ΟΛΙΜΠΙΑ ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ

ΟΛΙΜΠΙΑ ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ

Στις 2 Μαρτίου του 2005 ιδρύθηκε η ΝΚ Μπέζιγκραντ. Οι ιθύνοντες του συλλόγου τη θεωρούν συνέχεια της Ολίμπια, που διαλύθηκε λόγω χρεοκοπίας. Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας ωστόσο όπως και η υπηρεσία στατιστικής, δεν αναγνωρίζουν τίτλους και επιτεύγματα πριν από αυτή τη χρονιά.

Την περσινή σεζόν τερμάτισε στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος, εννέα βαθμούς πίσω από την πρωταθλήτρια Μάριμπορ (78 έναντι 69). Δεν κατάφερε έτσι να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε τη σεζόν 2017-18, ο οποιος συνδυάστηκε με το νταμπλ. Την τελευταία αγωνιστική, χωρίς να έχει βαθμολογικό κίνητρο, ηττήθηκε εκτός έδρας από την Αλουμίνιτς 1-0, ενώ νωρίτερα είχε επικρατήσει εντός της Μούρα με το ίδιο σκορ.

Πανηγύρισε βέβαια το Κύπελλο, δεύτερο συνεχόμενο. Ο Σαφέτ Χάτζις βρίσκεται αρκετά χρόνια στον πάγκο της συμβάλλοντας σημαντικά στην πορεία της. Ξεκίνησε με ήττα τα φιλικά προετοιμασίας  (1-2 από τη Ντινάμο Ζάγκρεμπ), ακολούθως ωστόσο μέτρησε δύο νίκες και μία ισοπαλία. Με εξαίρεση το τελευταίο τεστ με την Παρτίζαν (1-0), εκτός από εξαιρετικές μεσοεπιθετικές ικανότητες, παρουσίασε και σημαντικά κενά στα μετόπισθεν.

Στην Ευρώπη έχει απολογισμό 9-7-10. Αγωνίζεται σε ευρωπαϊκή διοργάνωση για τέταρτη διαδοχική σεζόν, ενώ πέρσι έφτασε μέχρι τα πλέι-οφ της διοργάνωσης όπου αποκλείστηκε από τη Σπάρτακ Τρνάβα. Την προσεχή Κυριακή ξεκινά το πρωτάθλημα της νέας σεζόν.

Αγωνιστικά Νέα

Δεν σημειώνονται προβλήματα.

Bet Info

G/G+Over τρία από τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια.

ΡΙΓΑΣ ΣΚΟΛΑ

ΡΙΓΑΣ ΣΚΟΛΑ

Αναπτύσσεται σταδιακά. Παρουσιάζει μία αρμονική ακολουθία στα βήματα προόδου που επιτυγχάνει. Βασίζεται στις ακαδημίες σχολείου ποδοσφαίρου Ρίγας που ιδρύθηκε το 1962 και παράγει πλήθος ταλέντων. Προβιβάστηκε στην πρώτη κατηγορία το 2016 παίρνοντας τη θέση της Σκόντο ΦΚ, η οποία δεν αδειοδοτήθηκε, τερματίζοντας στο τέλος της σεζόν στην έκτη θέση.

Την επόμενη χρονιά βρέθηκε στην πέμπτη θέση της κατάταξης, ενώ πέρσι έφτασε ως την τρίτη συγκεντρώνοντας 55 βαθμούς, πίσω μόνο από την πρωταθλήτρια Ρίγα με 64 και τη Βέντσπιλς με 60. Το φετινό πρωτάθλημα βρίσκεται σε εξέλιξη και μετά τη διεξαγωγή 19 «στροφών» βρίσκεται δεύτερη με 34 βαθμούς, με τη Ρίγα να έχει 38. Έκανε δύο σερί ήττες χάνοντας έδαφος, στην τελευταία αγωνιστική όμως επέστρεψε στις νίκες.

Κάνει το ευρωπαϊκό της ντεμπούτο. Χωρίς φόβο αλλά με πολύ πάθος. Στον πάγκο της από τον Ιανουάριο του 2018 βρίσκεται ο Λιθουανός Βάλντας Νταμπράουσκας, ο οποίος έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην ανάπτυξή της. Τη φετινή σεζόν έχει παρουσιάσει την «πληγή» των εκτός έδρας ματς. Δυσκολεύεται όταν δεν αγωνίζεται στο σπίτι της, κυρίως στο σκοράρισμα.

Αγωνιστικά Νέα

Δεν σημειώνονται προβλήματα.

Bet Info

Ν/G+Under οι επτά τελευταίες εξορμήσεις της.

Εκτίμηση

Η Ολίμπια έδειξε να πετάει «φωτιές» μεσοεπιθετικά στα μέχρι τώρα φιλικά, με εξαίρεση αυτό κόντρα στην Παρτίζαν. Παράλληλα όμως παρουσιάζει και τεράστια αμυντικά προβλήματα. Η Ρίγας είναι μία ομάδα γεμάτη ταλέντο. Κάνει το ευρωπαϊκό της ντεμπούτο και θα παίξει χωρίς άγχος. Είτε συμβάλει είτε όχι στη διαμόρφωση του σκορ, υπάρχουν οι προϋποθέσεις προκειμένου να επαληθευτεί Over

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!