ΦΟΛΑ ΕΣ – ΤΣΙΚΧΟΥΡΑ ΣΑΚΙΡ 11/7/2019 2 0: 3 0

ΦΟΛΑ ΕΣ

ΦΟΛΑ ΕΣ

Κάλλιστα θα μπορούσαν να υποστηρίξουν οι οπαδοί της ότι έφερε το ποδόσφαιρο στο Λουξεμβούργο, καθώς ήταν η πρώτη ποδοσφαιρική ομάδα της χώρας!

 

Ιδρυμένη το 1906 από τον Αγγλο καθηγητή Τζον Ρέντερ, μονοπωλούσε τους τίτλους την περίοδο του μεσοπολέμου κερδίζοντας πέντε πρωταθλήματα και τρία κύπελλα, το τελευταίο το 1955. Στη συνέχεια όμως εξαφανίστηκε, βολοδέρνοντας στις μικρές κατηγορίες.

 

Αρνήθηκε πεισματικά τη συγχώνευση με τη μεγάλη συμπολίτισσά της Ζενές, τουλάχιστον δύο φορές και προτίμησε να πέσει στην Γ’ Κατηγορία το 2004 παρά να χάσει την ταυτότητά της. Αφού ανέβηκε το 2008, έφτασε στον τίτλο το 2012-13, μετά από 83 χρόνια.

 

Πέρσι τερμάτισε 2η, 8 πόντους πίσω από την Ντουντελάνζ. Προπονητής είναι ο 44χρονος Τζεφ Στράσερ, ενώ παίκτης κλειδί ο διεθνής επιθετικός Στέφανο Μπένσι.

Αγωνιστικά Νέα

Ενόψει του σημερινού αγώνα, ο Στράσερ έχει να αντιμετωπίσει δύο σημαντικά προβλήματα. Αρχικά, έχασε τον επιτελικό μέσο Ροντρίγκε Ντικάμπα, ο οποίος τραυματίστηκε σε φιλικό την περασμένη Παρασκευή και θα μείνει εκτός αγωνιστικών χώρων για αρκετούς μήνες. Και ακολούθησε ο σοβαρός τραυματισμός του αρχηγού της και βασικού επιθετικού, Στέφανο Μπένσι, ο οποίος έβγαλε τον ώμο του και πρακτικά τέθηκε νοκ άουτ. Ο ίδιος βέβαια λέει πως θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του να αγωνιστεί, εφόσον του δώσουν το ΟΚ οι γιατροί, φορώντας κάποιο προστατευτικό, ωστόσο είναι μάλλον απίθανο να συμβεί κάτι τέτοιο σήμερα. Ισως να προλάβει τον επαναληπτικό.

ΤΣΙΚΧΟΥΡΑ ΣΑΚΙΡ

ΤΣΙΚΧΟΥΡΑ ΣΑΚΙΡ

Ιδρύθηκε το 1938, ωστόσο η μεγαλύτερη διάκριση της ιστορίας της είναι το Κύπελλο Γεωργίας που πήρε το 2017.

 

Πέρσι τερμάτισε 4η, ωστόσο ευνοήθηκε από την κατάκτηση του Κυπέλλου από την 3η Τορπέντο Κιουτάισι και πήρε το εισιτήριο για τη συμμετοχή της στο Europa League. Από το 2013 και μετά πάντως, με εξαίρεση τη σεζόν 2015-16, συμμετέχει ανελλιπώς στον θεσμό.

 

Στο τρέχον πρωτάθλημα, βρίσκεται στην 6η θέση, 12 πόντους πίσω από τις θέσεις της Ευρώπης και 5 πάνω από την επικίνδυνη ζώνη. Το πρωτάθλημα πάντως ξαναρχίζει αρχές Αυγούστου, οπότε μπορεί να αφοσιωθεί στις διεθνείς υποχρεώσεις.

 

Τεχνικός της είναι ο Σαμψών Προύιτζε, ενώ το ρόστερ της με εξαίρεση τον Βόσνιο γκολκίπερ Ντίνο Χάμζικ, αποτελεί από Γεωργιανούς ποδοσφαιριστές. Τοπ σκόρερ είναι ο επιθετικός Μιχαήλ Σαρνταλισβίλι με 7 γκολ.

Εκτίμηση

Ματς μεταξύ δύο ομάδων που θα μπορούσαν να θεωρηθούν σχετικά ισοδύναμες. Αμφότερες θα δώσουν ιδιαίτερη βαρύτητα στη διασφάλιση της άμυνας, αφού ακολουθεί και ο επαναληπτικός. Πιθανό το Under, ωστόσο πληρώνει λίγο.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!