Vissel Kobe vs Nagoya Grampus Ιαπωνία J-League

Βίσσελ Κόμπε 

Παρέμεινε αήττητη για 4η σερί εβδομάδα, όμως άξιζε κάτι περισσότερο από τον βαθμό (2-2, εντός) κόντρα στην Όιτα Τρίνιτα. Πρώτο μέρος, με τη γηπεδούχο να ανοίγει νωρίς το σκορ (1-0, 6’) με τον Βίγια, αλλά, ένα τραγικό λάθος του κίπερ Κιμ, να… χαρίζει την ισοφάριση στην αντίπαλο δύο λεπτά αργότερα. Η ομάδα, που εδρεύει στο Χιόγκο, κυριάρχησε στη συνέχεια και πήρε εκ νέου προβάδισμα (2-1, 21’), με τον ανεβασμένο φορ Ουέλινγκτον. Έπεσε ο ρυθμός στην επανάληψη, με την Κόμπε να σπαταλά σημαντικές ευκαιρίες (μεταξύ άλλων και δοκάρι) για να «κλειδώσει» το τρίποντο και τελικά να «πληγώνεται» στις καθυστερήσεις (2-2), με την αντίπαλο να αποδεικνύεται άκρως αποτελεσματικότατη (δύο τελικές στον στόχο, ισάριθμα τέρματα). Ακόμη μία αναμέτρηση, στην οποία δεν πήρε ότι άξιζε, με την αλαζονεία, που επέδειξε στα τελευταία λεπτά, να στοιχίζει. Η επιθετική της γραμμή τα πηγαίνει περίφημα (σκόραρε στα 14/15 πιο πρόσφατα), όμως, πίσω επικρατεί «χάος» (δέχθηκε τέρμα στα 14/16 φετινά) και αυτό τη δυσκολεύει.
Η αλλαγή προπονητή την επηρεάζει θετικά (1-1-0 με τον Φινκ στον πάγκο) και το κλίμα βελτιώνεται. Ο έμπειρος Ευρωπαίος τεχνικός αποτελεί τον συνδετικό κρίκο, μεταξύ των τριών σταρ της ομάδας και των υπολοίπων -κατά βάση γηγενών- ποδοσφαιριστών, με την κρίση, που «χτύπησε» τα αποδυτήρια της ομάδας, να ξεπερνιέται ,αφότου ανέλαβε. Δεν είναι διαθέσιμος ο σταρ Ποντόλσκι (φορ, 8/2), αφού αναρρώνει, μετά από την αφαίρεση όγκου από το αυτί.
(4-4-2): Κιμ – Νίσι, Μίγια, Ντάνκλερ, Χατσούσε – Ινιέστα, Γιαμαγκούτσι, Μίτα, Ογκάβα – Ουέλινγκτον, Βίγια

Ναγκόγια

Ξεκούρασε βασικούς, στις διπλές αναμετρήσεις με αντίπαλο τη Σεντάι (Λιγκ Καπ), αλλά, αυτό δεν ήταν ικανό να την κρατήσει μακριά από την πρόκριση. Η νίκη της στην πρώτη συνάντηση (2-0, εντός) έθεσε τις βάσεις πρόκρισης στην επόμενη φάση, με την πρόσφατη ήττα (1-0), στο Μιγιάγκι, να μην αλλάζει τίποτα. «Κατηφορίζει» στο πρωτάθλημα, με την 3η της ήττα σε τέσσερις αγωνιστικές να έρχεται από τη Σιμίζου (2-1, εντός). Ήταν και πάλι «φλύαρη», αφού -αν και κράτησε μπάλα και πίεσε την αντίπαλο- δεν δημιούργησε καλές στιγμές. Η φιλοξενούμενη προηγήθηκε στα μέσα της επανάληψης (1-0, 68’) και παρότι η ίδια ισοφάρισε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, δεν πήρε τον βαθμό! Δέχθηκε το 2ο γκολ στο 95’, με τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα να τη ρίχνουν στην 7η θέση. Δεν βρίσκεται αγωνιστικά στην καλύτερη περίοδο και το ηθικό της είναι στο… πάτωμα. Σταθερή επιθετικά (24 γκολ φέτος), αλλά με σημαντικά κενά πίσω, προσπαθεί να ανακάμψει.
Ο Χασεγκάβα βρέθηκε αυτή τη φορά δίπλα στον Ζο (14/5), αφού ο Βραζιλιάνος είναι πλέον υγιής. Αυτό θα δούμε και σήμερα. Δεν υπάρχουν άλλα αγωνιστικά προβλήματα, με την απουσία του χαφ Αόκι να μην επηρεάζει τα πλάνα του τεχνικού της ομάδας. Επέστρεψε, αφού ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του με την Κ-22 της Ιαπωνίας, ο Σόμα (εξτρέμ, 11/1), ενώ και ο Βραζιλιάνος Νέτο (μπακ, 0 συμ.) ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού του.
(4-4-2): Λάνγκερακ – Μιγιαχάρα, Νακατάνι, Μαρουγιάμα, Γιοσίντα – Ιζούμι (Ματέους), Γιονεμότο, Σμιντ, Ξαβιέρ – Χασεγκάβα, Ζο

Πρόταση

Η Βίσσελ επιβεβαίωσε ότι βελτιώνεται τις τελευταίες εβδομάδες και σήμερα θα έχει και πάλι τη στήριξη του κόσμου της. Η ασταθής -μακριά από το γήπεδό της- Ναγκόγια ποντάρει στην ποιοτική επιθετική της γραμμή. Οριακή συνάντηση, καλύτερα να την αποφύγουμε, αφού το Over 2.5 δεν πληρώνει ικανοποιητικά ή να πάμε με κάλυψη Χ2+over 2,5 στην betonalfa

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!