Greece Super League

17:15 Aris Salonica – AE Larisa
Ο Άρης μπορεί να έχασε την ευκαιρία να πάρει τη νίκη στην Τούμπα στις καθυστερήσεις των καθυστερήσεων, αλλά αυτό δεν αναιρεί πως το 2-2 με τον ΠΑΟΚ σε συνδυασμό με το 4-0 επί του Παναθηναϊκού που προηγήθηκε είναι επιτυχία! Σκόραρε για 2ο σερί ματς ο Ιντέγε, προηγήθηκε στο 88′ με τον Ματίγια, αλλά λύγισε στο 99′. Έπαιξε από το 71′ με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Σάσα με 2η κίτρινη. Ο Τόλης Τερζής, όντας άχαστος σε δύσκολα ματς, μονιμοποιήθηκε από τον Άγγελο Χαριστέρα. Η αναζήτηση αντικαταστάτη του Σάββα Παντελίδη σταμάτησε και πλέον τα αποτελέσματα θα κρίνουν την παρουσία του Έλληνα τεχνικού το επόμενο διάστημα. Πολύ προσοχή δίνουν στην ΑΕΛ οι Θεσσαλονικείς, λογίζοντάς τη ως ομάδα στο άρμα του ΠΑΟΚ!
Αγωνιστικά Νέα:Η τιμωρία του Σάσα (Μ, 4/1) αφήνει χωρίς άλλον αμυντικό μέσο, πλην Ματίγια, τον Άρη. Επομένως θα παίξει στη θέση του ή ο Βέλεθ που θα ανέβει από τα στόπερ ή ο Ντουάρτε που είναι εξτρέμ. Σοβαρό τραυματισμό έχει ο βασικός Κουέστα (Τ, 3 συμμ.), επομένως σε κομβικά κομμάτια του γηπέδου ο Τερζής έχει απουσίες που του αλλάζουν τα πλάνα. Σε πολύ καλή κατάσταση, όμως, οι Ιντέγε και Φετφατζίδης, παίκτες που ανεβάζουν επίπεδο τους γηπεδούχους.
Πιθανή ενδεκάδα:(4-2-3-1): Έμαν – Σούντγκρεν, Ρόουζ, Δεληζήσης, Κορχούτ – Βέλεθ (Ντουάρτε), Ματίγια – Φετφατζίδης, Ντιγκινί, Γκάμα – Ιντέγε.
Η ΑΕΛ ξεμπούκωσε με την Ξάνθη (3-0), έχοντας την αριθμητική υπεροπλία από το 60′ και μετά. Αυτό, πάντως, δεν έπαιξε μεγάλο ρόλο, μια και εκείνη τη στιγμή το σκορ ήταν ήδη 2-0. Με την προσθήκη των Ουάρντα και Κάτσε από τον ΠΑΟΚ άλλαξε επίπεδο. Όσο δε αυτοί βρίσκουν ρυθμό, η θεσσαλική ομάδα θα είναι ακόμη καλύτερη. Ο Μιχάλης Γρηγορίου μπορεί να μην έχει δει την ομάδα του να παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει, όπως στην τελευταία της έξοδο με τον Πανιώνιο, αλλά έχει το δικαίωμα να καυχιέται πως έστρωσε ένα σύνολο στην άμυνα που δεν δόμησε ο ίδιος. Κακή η παράδοση των Θεσσαλών με τον Άρη εκτός έδρας, υπάρχει μεγάλο κίνητρο για αποτέλεσμα!
Αγωνιστικά Νέα:Ο Γρηγορίου έχει δει τον επιθετικό Ασούμπρε να είναι εντάξει στις προπονήσεις, όμως ακόμη είναι ανέτοιμος. Ζίζιτς (Α.) και Φιλίποβιτς (Μ, 3/0) είναι εκτός, γυρίζει από ποινή ο Ζίβκοβιτς (Α, 3/0). Το σύστημα με τους 3 στόπερ δεν το αλλάζει, αν και είχε αφήσει να εννοηθεί πως με την ενίσχυση της τελευταίας στιγμής θα το γυρίσει το σύστημα σε 4 πίσω. Όσο, πάντως, του βγαίνει και η ΑΕΛ είναι σφιχτή, για ποιο λόγο να το κάνει; Ειδικά σε απαιτητικές έδρες σαν του Άρη.
Πιθανή ενδεκάδα:(3-5-2): Κρίστινσον – Μπράλιτς, Μόρας, Μιχαήλ – Καρανίκας, Κάτσε, Μιλοσάβλιεβιτς, Σεσέροβιτς, Ζίβκοβιτς – Ουάρντα, Νούνιτς.
Εκτίμηση
Η απόδοση του Άρη, που θα παίξει χωρίς τον βασικό του αμυντικό χαφ, δεν κάνει. Ναι, έχασε εκεί ο Παναθηναϊκός. Ναι, ο Άρης έκοψε 2 βαθμούς από τον ΠΑΟΚ. Τέτοιες τιμές, όμως, δεν ενδιαφέρουν πολύ. Είναι εξαιρετικό το G/G. Η ΑΕΛ έβαλε 3 γκολ στην Ξάνθη. Με τους Μιλοσάβλιεβιτς, Νούνιτς, Ουάρντα να προέρχονται από καλή εμφάνιση μπορούν να βρουν δίχτυα

19:00 Atromitos FC – Panetolikos
Ο Ατρόμητος προέρχεται από ήττα στην Τρίπολη (2-1), όπου πλήρωσε το κακό του 1ο ημίχρονο. Ο Αστέρας τον έκανε ό,τι ήθελε στο διάστημα αυτό. Έχανε στο 6′ με 2-0, μείωσε ο Ρισβάνης στην εκκίνηση του 2ου ημιχρόνου και ως εκεί… Για τον Γιάννη Αναστασίου, όσο και αν η διοίκηση Σπανού τον στηρίζει, το ματς είναι οριακό (για τη θέση του). Μη νίκη, θα φέρει εξελίξεις. Οι γηπεδούχοι αναζητούν την παρθενική τους νίκη φέτος, απέναντι σε αντίπαλο που θεωρητικά είναι του χεριού τους. Πάντως, η μετάβαση από τον Κάναντι στον Αναστασίου, όσο και αν ο προκάτοχος του Έλληνα προπονητή δεν τα πήγαινε καλά στην Ευρώπη, κρίνεται εξαιρετικά δύσκολη.
Αγωνιστικά Νέα:Ο Αναστασίου σκέφτεται αλλαγές στην ενδεκάδα, οι οποίες θα αλλάξουν το προφίλ της ομάδας. Ο Μπαένα (Μ, 2/0) θα αρχίσει βασικός στα χαφ, ο Βέλλιος (Ε, 4/3) παρά τον μεσοβδόμαδο τραυματισμό του μπήκε στην αποστολή και θα αρχίσει. Ο Γκάλο μπήκε για 1η φορά στην προεπιλογή. Υπολογίζεται ο Ανδρούτσος (Μ, 1/0), γύρισαν από τραυματισμούς και οι Ουγκράι (Μ, 2/0), Κιβρακίδης (Α.). Παραμένει απών ο Μέγιερι (Τ, 1 συμμ.).
Πιθανή ενδεκάδα:(4-2-3-1): Θεοδωράκης – Γκάλο, Ρισβάνης, Γούτας, Κατράνης – Χαρίσης, Μπαένα – Μανούσος, Ούμπιντες, Ρόσα – Βέλλιος.
Ο Παναιτωλικός έκανε, ίσως, το πιο μυαλωμένο του παιχνίδι με την ΑΕΚ. Έκλεισε καλά χώρους, ταλαιπώρησε το φαβορί, όμως το γκολ του Λιβάια έκρινε το παιχνίδι (0-1) και δημιούργησε γκρίνια στην εξέδρα. Οι οπαδοί τα έχουν βάλει με τη διοίκηση Κωστούλα, χρεώνοντας σχέση με τον ΠΑΟΚ. Διαφωνώντας, επίσης, με την πολιτική της σε θέματα μεταγραφών, προπονητή. Σε αγωνιστικά ζητήματα δηλαδή. Ο Λουίς Κάστρο με 4×4 ήττες δεν μπορεί να αισθάνεται άνετα στη θέση του. Όμως το πορτογαλικό μοντέλο που προσπαθούν να εφαρμόσουν οι Αγρινιώτες, δεν έχει τελειώσει. Η διοίκηση δείχνει να το στηρίζει ακόμη, παρά τη σκόνη που σηκώνεται. Άλλωστε, ο Παναιτωλικός έχει παίξει με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ μέχρι στιγμής, βγάζοντας γενικά απαιτητικό πρόγραμμα.
Αγωνιστικά Νέα:Ο Κάστρο έβγαλε 20άδα δίχως Μαρσιάλ (Α, 1/0) και Μπαΐροβιτς (Ε, 4/1). Οι Σιέστεντ (Α, 1/0), Μιμίτο (Μ, 3/0) και Ρομάν (Μ, 1/0) είναι διαθέσιμοι, επομένως δεν αποκλείεται να εμφανιστεί ένας αλλαγμένος Παναιτωλικός στο Περιστέρι. Βέβαια, σε μία νέα ομάδα, προσθήκες στο ήδη ανομοιογενές σύνολο είναι επίφοβες. Ωστόσο ο προπονητής δεν γίνεται, για παράδειγμα, να μην εκμεταλλευτεί παίκτες που έχουν έρθει για βασικοί, όπως ο Σιέστεντ.
Πιθανή ενδεκάδα:(4-2-3-1): Κνετ – Σανιά, Μαλής, Γιοβάνοβιτς, Μπάλμπι – Ντάλσιο, Λουσέρο – Ντίας, Σιέστεντ, Αριγίμπι – Μοράρ.
Εκτίμηση
Ο Ατρόμητος δικαίως δίνεται φαβορί. Είναι καλύτερη ομάδα, με ποιοτικότερο ρόστερ και παίζει εντός έδρας. Ο Παναιτωλικός, τα τελευταία χρόνια, του δημιουργεί πολλά προβλήματα στο Περιστέρι. Αναμένεται οι Αγρινιώτες να παραταχθούν με αλλαγές και πιο βελτιωμένοι. Ρέστα παίζουν Αναστασίου, Κάστρο, οπότε το ενδεχόμενο… φουλ της άμυνας δεν αποκλείεται.

19:30 Olympiakos Pireus – Lamia FC
Ο Ολυμπιακός ζορίστηκε πολύ στο ΟΑΚΑ, αν και προηγήθηκε με τον Γκερέρο (36′). Έχασε τους πρώτους βαθμούς φέτος, από τον Παναθηναϊκό. Θα μπορούσε να είχε χάσει και το ματς. Δεν απείλησε, αντίθετα η άμυνά του ζορίστηκε ειδικά στο 2ο ημίχρονο από τον 19χρονο Περέα. Εξαιρετικός ο Σα, έσωσε την ομάδα του σε πέναλτι και τετ α τετ του Μακέντα που έπιασε. Δέχτηκε κριτική ο Μαρτίνς, που χρησιμοποίησε την ίδια ενδεκάδα που πήρε το 2-2 από την Τότεναμ. Ο Πορτογάλος έχει ανεβάσει ρυθμούς και απαιτήσεις από τους παίκτες του, ζητώντας επιστροφή. Μέχρι 5 αλλαγές στο αρχικό σχήμα μπορεί να γίνουν. Ο Μπα θα παίξει στόπερ, ο Κούτρης θα πάρει θέση αριστερά στην άμυνα, Καμαρά, Σουντανί και Ελ Αραμπί δύσκολα δεν θα είναι βασικοί! Ακολουθεί έξοδος στο Βελιγράδι για το ματς Champions League με τον Ερυθρό Αστέρα. Πέρυσι αποκλείστηκε από τη Λαμία στο Κύπελλο, παθαίνοντας μέγα κάζο για τα δεδομένα του (3-3 εκτός, 0-1 εντός).
Αγωνιστικά Νέα:Ο Μαρτίνς άφησε εκτός για λόγους τακτικής τον Τοροσίδη (Α.), όπως και τον πεσμένο Ραντζέλοβιτς (Μ, 4/0). Τσιμίκας (Α, 2/0), Μεριά (Α, 3/0) παίρνουν ανάσες, ο Σισέ (Α, 3/0) παραμένει ασθενής. Η ενδεκάδα θα καταρτιστεί, με τον Πορτογάλο να μην θέλει να δώσει δικαίωμα στον αντίπαλο αλλά με ταυτόχρονη υποχρέωση όσοι παίξουν να βελτιώσουν την αγωνιστική εικόνα.
Πιθανή ενδεκάδα:(4-2-3-1): Σα – Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Μπα, Κούτρης – Καμαρά, Γκιλιέρμε – Σουντανί, Βαλμπουενά, Ποντένσε – Ελ Αραμπί.
Η Λαμία έπαθε ζημιά στο εντός 1-1 με τον Πανιώνιο. Δέχτηκε την ισοφάριση στο 92′ από τον Αραμπούλι, με τον γκολκίπερ Κότνικ να φέρει ευθύνη. Ο Σωτήρης Αντωνίου, παρά το γεγονός ότι η ομάδα του έχει χάσει μονάχα από την ΑΕΚ μέχρι στιγμής, δεν είναι σίγουρος στη θέση του. Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό να είναι κριτήριο αν πρέπει να φύγει, όμως γενικά στη Φθιώτιδα παρατηρείται μία νευρικότητα. Σε αυτήν έπαιξαν ρόλο οι 2 χαμένοι βαθμοί με τον Πανιώνιο. Φημολογήθηκε σοβαρό επεισόδιο στα αποδυτήρια μετά τον αγώνα με τον Πανιώνιο. Η διοίκηση το διέψευσε, αλλά από πηγές που ξέρουν πρόσωπα και πράγματα στη Λαμία προκύπτει πως έγινε! Άρα υπάρχει μία εσωστρέφεια, η οποία μόνο καλό δεν κάνει εν όψει ενός αγωνιστικού Γολγοθά.
Αγωνιστικά Νέα:Αφού το επεισόδιο διαψεύστηκε και η διοίκηση το υποβάθμισε οι βασικοί Δημούτσος, Πλιάτσικας, Βύντρα μπήκαν στην αποστολή και θα είναι βασικοί. Χτύπησε στο ντεμπούτο του ο πολύ άτυχος Σασί (Μ, 1/0), οι υπόλοιποι που έμειναν εκτός δεν υπολογίζονται από τον Αντωνίου. Ο Έλληνας προπονητής δούλεψε όλη την εβδομάδα με 3 στόπερ και πολυπρόσωπο κέντρο, με μοναδικό προωθημένο τον Καραμάνο.
Πιθανή ενδεκάδα:(3-4-3): Βελλίδης – Αντέτζο, Βύντρα, Πλιάτσικας – Βάντερσον, Μπεχαράνο, Δημούτσος, Σάλιακας – Ρόμανιτς, Καραμάνος, Βασιλόγιαννης.
Εκτίμηση
Θα είναι τεράστιος άθλος για τη Λαμία, αν πάρει αποτέλεσμα στο Φάληρο. Ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να καθαρίσει από νωρίς το ματς και να κάνει συντήρηση εν όψει Ευρώπης. Αν μπορεί η φιλοξενούμενη να πετύχει κάτι είναι να κρατήσει ανέπαφη την εστία της όσο περισσότερο γίνεται. Αν κάποιος πιστεύει σε αυτό, μπορεί να ποντάρει στα λίγα γκολ.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!