Czech Rep. 1. Liga

17:30 FK Zlin – FK Jablonec
Η Ζλιν αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 στην έδρα της Μποέμιανς Πράγας και παραμένει χωρίς νίκη για τέταρτο διαδοχικό ματς στο πρωτάθλημα. Με το αποτέλεσμα αυτό, παγιώνει τη θέση της στα χαμηλά, έχοντας 10 βαθμούς σε ισάριθμες αγωνιστικές. Στα του αγώνα, ξεκίνησε ιδανικά και κατάφερε να προηγηθεί μόλις στο 5ο λεπτό, αλλά σχεδόν άμεσα δέχθηκε την ισοφάριση. Λίγο πριν το ημίχρονο πέτυχε και το δεύτερο, ωστόσο στην επανάληψη δεν μπόρεσε να κρατήσει το προβάδισμα. Την Τρίτη πέρασε με 2-1 από την έδρα της Βάρνσντορφ και προκρίθηκε στον επόμενο γύρο του Κυπέλλου. Σήμερα υποδέχεται την Γιάμπλονετς και θα προσπαθήσει να επιστρέψει στις νίκες, αλλά το ματς δεδομένα θα είναι απαιτητικό. O Φόλπρεχτ (Μ, 2/0) αποβλήθηκε στο προηγούμενο, αλλά εξέτισε στο ματς Κυπέλλου και υπολογίζεται κανονικά. Νοκ άουτ είναι οι Βραστίλ (Α.) και Πόντιο (Μ, 7/1).
Η Γιάμπλονετς ήταν αφελής και στραβοπάτησε κόντρα στην Όλομουτς, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2. Με το αποτέλεσμα αυτό, έχασε κι άλλο έδαφος στη βαθμολογία και τώρα βρίσκεται στο -9 από την πρώτη Σλάβια Πράγας. Όσον αφορά στο ματς, μπήκε δυνατά και προηγήθηκε με τον Γιόροβιτς, αλλά λίγα λεπτά μετά ο ίδιος παίκτης πέτυχε αυτογκόλ. Στην επανάληψη πίεσε πολύ, πέτυχε και το δεύτερο στο 66′, ωστόσο δεν κλείδωσε το ματς και στο τέλος τιμωρήθηκε με την ισοφάριση. Τώρα πάει στην έδρα της Ζλιν και το διπλό είναι μονόδρομος για να μην μείνει κι άλλο πίσω και παράλληλα να συνεχίσει το θετικό σερί σε αυτό το γήπεδο. Παραμένουν εκτός οι Στέπανεκ (Α.), Τσουρίκοφ (Α.), Κουμπίστα (Μ.) και Πλεστίλ (Μ, 2/0)
Εκτίμηση
Οι δύο ομάδες προέρχονται από απώλειες στο πρωτάθλημα και σήμερα θέλουν πάση θυσία τη νίκη για να καλύψουν το χαμένο έδαφος. Η Γιάμπλονετς είναι ανώτερη ποιοτικά, αλλά έχει θέματα στην άμυνα. Περιμένουμε αρκετά γκολ στο παιχνίδι, οπότε το over 2.5 είναι μια καλή επιλογή.

17:30 Sigma Olomouc – Slovacko
Η Σίγμα Όλομουτς έφυγε με το 2-2 από την έδρα της Γιάμπλονετς και διατήρησε το αήττητο σερί στο πρωτάθλημα. Με το αποτέλεσμα αυτό έφτασε τους 15 βαθμούς και βρίσκεται στην πρώτη εξάδα. Στα του αγώνα, έμεινε νωρίς πίσω στο σκορ, αλλά στο ημίωρο κατάφερε να ισοφαρίσει με αυτογκόλ. Στην επανάληψη, οπισθοχώρησε αρκετά, πιέστηκε και στα μέσα της επανάληψης δέχθηκε και το δεύτερο. Ωστόσο, κόντρα στη ροή έφερε ξανά στο ματς στα ίσια με τέρμα του Πίλαρ στο 84′. Σήμερα υποδέχεται την ντεφορμέ Σλοβάτσκο και έχει την ευκαιρία να επιστρέψει στις νίκες και να συνεχίσει την ανοδική πορεία. Νοκ άουτ είναι οι Σλάντκι (Α, 5/0), Μπούχτα (Τ.) και αμφίβολοι οι Γεμέλκα (Α, 9/1), Γκονζάλες (Μ, 2/0) και Ρέιχλ (Τ, 10/0).
Η Σλόβατσκο δεν μπόρεσε να κερδίσει εντός την Τέπλιτσε, μένοντας στο ισόπαλο 1-1. Με αυτό το αποτέλεσμα, αγνοεί τη χαρά της νίκης για τέσσερα ματς πρωταθλήματος, αλλά παραμένει αρκετά ψηλά στη βαθμολογία. Με βάσει τις ευκαιρίες, το τελικό σκορ την αδικεί αρκετά, ωστόσο πλήρωσε την επιπολαιότητά της μπροστά από την αντίπαλη εστία. Στο 22′ έμεινε πίσω στο σκορ και παρότι κατάφερε να ισοφαρίσει λίγο πριν από το ημίχρονο, στην επανάληψη έχασε αρκετές ευκαιρίες και δεν πέτυχε το νικητήριο. Μεσοβδόμαδα, κέρδισε 3-1 εκτός την Μπενεσόφ και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου. Τώρα έχει δύσκολη έξοδο στην έδρα της Μλάντα και θα προσπαθήσει να σπάσει την πολύ κακή παράδοση που σε αυτό το γήπεδο. Τελευταία νίκη το 2011. Τιμωρημένος είναι ο Ρέινμπερκ (Α, 10/0) που συμπλήρωσε κάρτες.
Εκτίμηση
Η Όλομουτς βρίσκεται γενικά σε καλή κατάσταση το τελευταίο διάστημα και τρέχει αήττητο σερί. Σήμερα μπροστά στον κόσμο της έχει τον πρώτο λόγο κόντρα στην ντεφορμέ Σλοβάτσκο. Πάμε με το μομέντουμ και την παράδοση. Άσος.

20:00 Slavia Praha – Mlada Boleslav
Η Σλάβια Πράγας συνεχίζει με σπασμένα φρένα. Την προηγούμενη εβδομάδα πέρασε εμφατικά με 3-0 από την έδρα της αιώνιας αντιπάλου, Σπάρτα. Με το σπουδαίο διπλό, παρέμεινε πρώτη, αήττητη και στο +3 από την δεύτερη Πλζεν. Ξεκίνησε δυνατά και στο 19′ άνοιξε το σκορ με πέναλτι του Σούτσεκ. Στη συνέχεια, το ματς έγινε σκληρό με πολλά φάουλ και κάρτες, ωστόσο νωρίς στην επανάληψη πέτυχε και το δεύτερο και απέκτησε σημαντικό προβάδισμα. Στο 66′ έμεινε με παίκτη λιγότερο, αλλά δεν αγχώθηκε ιδιαίτερα και στο τέλος έβαλε και το κερασάκι στην τούρτα. Μεσοβδόμαδα, ισοπέδωσε 8-0 την αδύναμη Βίσεραντ και πέρασε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου. Σήμερα κόντρα στην Μλάντα Μπόλεσλαβ θέλει να «κλειδώσει» νωρίς τη νίκη για να κάνει συντήρηση δυνάμεων ενόψει του αγώνα της Τετάρτης με την Ντόρτμουντ για το Champions League. O Χούσμπαουερ (Μ, 10/4), που αποβλήθηκε στο προηγούμενο, εξέτισε στο ματς του Κυπέλλου και είναι διαθέσιμος. Εκτός είναι οι Τραορέ (Μ, 7/1) και Τάκατσς (Μ,7/1).
Η Μλάντα Μπόλεσλαβ κέρδισε με 2-0 εντός την Μπάνικ Οστράβα και επέστρεψε άμεσα στις επιτυχίες. Με το έκτο τρίποντο στη σεζόν έφτασε τους 19 βαθμούς και βρίσκεται στην 3η θέση. Όσον αφορά στο ματς, μπήκε ιδανικά και ευτύχησε να προηγηθεί μόλις στο 6′ με τον Τατάεβ. Το γρήγορο τέρμα δεν την βοήθησε, χαλάρωσε και λίγο έλειψε να το πληρώσει. Στο δεύτερο 45λεπτο πέτυχε νωρίς και το δεύτερο και ουσιαστικά κλείδωσε τη νίκη. Τώρα έχει δύσκολη αποστολή στην έδρα της πρωταθλήτριας και αήττητης φέτος Σλάβια και θα προσπαθήσει για το καλύτερο δυνατό. Τελευταία φορά που πανηγύρισε σε αυτό το γήπεδο ήταν το 2015, αλλά θα χρειαστεί υπερπροσπάθεια και… θαύμα για να το κάνει και φέτος. Πλήγμα αποτελεί η απουσία του πρώτου σκόρερ Κομλιτσένκο (Ε, 7/7), ο οποίος συμπλήρωσε κάρτες και είναι τιμωρημένος. Εκτός είναι ο Βίσνερ (Α, 2/0).
Εκτίμηση
Η Σλάβια Πράγας βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, τρέχει αήττητο σερί σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ προέρχεται και από μεγάλο διπλό κόντρα στην αιώνια αντίπαλο. Κόντρα στην καλή φέτος Μλάντα είναι το ξεκάθαρο φαβορί για τη νίκη, αλλά ο άσος σε αυτές τις αποδόσεις δεν παίζεται. Αξίζει το ρίσκο με το G/G.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!