Czech Rep. 1. Liga

16:30 Mlada Boleslav – Banik Ostrava
Η Μλάντα Μπόλεσλαβ έχασε με 2-0 μεσοβδόμαδα στην έδρα της Τέπλιτσε σε εξ’ αναβολής ματς για την 4η αγωνιστική. Με το αποτέλεσμα αυτό παρέμεινε ψηλά, αλλά βρίσκεται στο -7 από την πρώτη Σλάβια Πράγας. Στα του αγώνα, ξεκίνησε άσχημα και μόλις στο 4ο λεπτό έμεινε πίσω στο σκορ. Το τέρμα αυτό, την επηρέασε αρκετά και λίγο πριν την ανάπαυλα δέχθηκε και το δεύτερο. Στην επανάληψη, προσπάθησε να μειώσει μπας και μπει και πάλι στο ματς, αλλά δεν τα κατάφερε. Σήμερα υποδέχεται την Μπάνικ Οστράβα και θέλει να συνεχίσει το εκπληκτικό νικηφόρο σερί που έχει μπροστά στον κόσμο της. Εκτός είναι ο Τούλιο (Α, 5/0) και Βίσνερ (Α, 2/0).
Η Μπάνικα Οστράβα κέρδισε με 2-1 εντός τη νεοφώτιστη Μπουντεγιόβιτσε και επέστρεψε στις επιτυχίες. Με την 5η νίκη στη σεζόν έφτασε τους 15 βαθμούς και βρίσκεται στα υψηλά πατώματα της βαθμολογίας. Όσον αφορά στο ματς, από την αρχή είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και τις φάσεις, αλλά κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 43′ με τον Φίλο. Το τέρμα αυτό την ανέβασε ψυχολογικά και γρήγορα στην επανάληψη πέτυχε και το δεύτερο, βάζοντας βάσεις για το τρίποντο. Λίγο πριν τη λήξη δέχθηκε τη μείωση, αλλά κράτησε το προβάδισμα μέχρι το τέλος. Τώρα έχει δύσκολη έξοδο στη δυνατή έδρα της Μλάντα Μπόλεσλαβ και θα προσπαθήσει να φύγει με αποτέλεσμα, όπως κάνει τα τελευταία χρόνια. Νοκ άουτ είναι οι Παζντέρα (Α.) και αμφίβολος ο Λαστούβκα (Τ, 3/0).
Εκτίμηση
Οι δύο ομάδες έχουν ξεκινήσει καλά τη σεζόν και δίκαια βρίσκονται ψηλά. Η Μλάντα Μπόλεσλαβ προέρχεται από ήττα μεσοβδόμαδα, αλλά μπροστά στον κόσμο της έχει τον πρώτο λόγο και εύκολα ή δύσκολα θα ξεπεράσει το εμπόδιο της Μπάνικ. Άσος.

19:00 Sparta Praha – Slavia Praha
Η Σπάρτα Πράγας πέρασε με 2-0 από την έδρα της Ζλιν και επέστρεψε στις νίκες μετά από δύο αγωνιστικές. Με το πρώτο διπλό στη σεζόν έφτασε τους 14 βαθμούς και βρίσκεται στο -9 από την αιώνια αντίπαλο Σλάβια. Στα του αγώνα, από το ξεκίνημα έδειξε τις προθέσεις της και ήδη μέχρι το 19′ είχε πετύχει και τα δύο τέρματα. Στη συνέχεια θα μπορούσε να κλειδώσει νωρίτερα τη νίκη, αλλά ήταν επιπόλαια στη τελική προσπάθεια. Στην επανάληψη, έπεσε ο ρυθμός του αγώνα και κράτησε με σχετική ευκολία το τρίποντο. Σήμερα παίζει μεγάλο ντέρμπι πόλης με τη μισητή Σλάβια και ο στόχος της νίκης είναι ξεκάθαρος για να μειώσει την απόσταση και να πάρει ψυχολογία για τη συνέχεια. Ν0κ άουτ παραμένουν οι Ντοτσκάλ (Μ, 3/0, πέρυσι), Πάνακ (Μ, 13/2), Ντρτσαλ (Ε, 12/4), Πούλκραμπ (Ε, 18/4), Κάντλετς (Ε, 2/0), Ζαχουστέλ (Α, 1/0), Χάνουσεκ (Α, 7/0) και Κόστα (Α, 3/1).
Η Σλάβια Πράγας πέρασε με σχετική ευκολία το εμπόδιο της Σλοβάτσκο, επικρατώντας με 3-0 μπροστά στον κόσμο της. Με το νέο τρίποντο παρέμεινε στην κορυφή, έχοντας 23 βαθμούς. Την Τρίτη πήγε να παίξει στο Μιλάνο με την Ίντερ και κατάφερε να φύγει αλώβητη, με το ισόπαλο 1-1. Όσον αφορά στο ματς του πρωταθλήματος, είχε ως στόχο να τελειώσει από νωρίς το παιχνίδι και το κατάφερε. Μέχρι το 30′ είχε σκοράρει ήδη δύο γκολ και στην επανάληψη, χωρίς να πιεστεί κλείδωσε τη νίκη. Τώρα πάει στην έδρα της αιώνιας αντιπάλου Σπάρτα και θα προσπαθήσει να συνεχίσει το αήττητο που τρέχει από την αρχή της σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις. Εκτός είναι οι Τραορέ (Μ, 7/1), Τάκατσς (Μ, 7/1) και Σέβτσικ (Μ, 5/0).
Εκτίμηση
Ντέρμπι μίσους, ντέρμπι πόλης, το απόλυτο ματς της Τσεχίας. Αμφότερες βρίσκονται σε καλό φεγγάρι το τελευταίο διάστημα και θέλουν να συνεχίσουν έτσι. Η Σπάρτα βρίσκει σιγά σιγά ρυθμό, αλλά η Σλάβια είναι ανώτερη, τρέχει αήττητο σερί και είναι ικανή να το διατηρήσει. Αξίζει το διπλό, αλλά θα το καλύψουμε με «Χ». Πάμε στο combo Χ2 & over 1.5.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!