Belarus vs Germany ΟΥΕΦΑ Euro Champ Qualifiers

Aνάλυση

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ:
* Προκριματική φάση για το Euro 2020 (12 Ιουνίου – 12 Ιουλίου). Παίρνουν μέρος 55 ομάδες, συμπεριλαμβανομένων των 12 που η τελική φάση θα διεξαχθεί στη χώρα τους (Αγγλία, Αζερμπαϊτζάν, Γερμανία, Δανία, Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Ρωσία, Ρουμανία, Σκωτία).
* Οι διπλές αγωνιστικές θα διεξαχθούν τον Μάρτιο, τον Ιούνιο, τον Σεπτέμβριο, τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο του 2019.
* Προκρίνεται ο 1ος και ο 2ος κάθε ομίλου.
* Σε περίπτωση ισοβαθμίας στον όμιλο ισχύουν κατά σειρά:
1) Βαθμοί στα μεταξύ τους ματς
2) Διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους ματς
3) Καλύτερη επίθεση στα μεταξύ τους ματς
4) Καλύτερη εκτός έδρας επίθεση στα μεταξύ τους ματς
5) Διαφορά τερμάτων στον όμιλο
6) Καλύτερη επίθεση στον όμιλο
7) Καλύτερη εκτός έδρας επίθεση στον όμιλο
8) Περισσότερες νίκες στον όμιλο
9) Περισσότερες εκτός έδρας νίκες στον όμιλο
10) Πειθαρχικός έλεγχος (κίτρινη: 1 βαθμός ποινής, κόκκινη: 3 βαθμοί, κόκκινη από δύο κίτρινες: 3 βαθμοί, κίτρινη κάρτα μετά από απευθείας κόκκινη: 4 βαθμοί)
12) Θέση στο UEFA Nations League
* Οι 20 ομάδες του Euro θα καθοριστούν από τα προκριματικά. Οι άλλες 4 θα βγουν από το UEFA Nations League που διεξήχθη το 2018. Κάθε κατηγορία θα «στείλει» από μια ομάδα στα τελικά του Εuro. Οι 4 πρώτες της κάθε κατηγορίας θα παίξουν πλέι οφ μετά τη λήξη των προκριματικών του Euro.
* Αν κάποια από τις 4 πρώτες της κάθε κατηγορίας έχει ήδη προκριθεί στο Euro μέσω των προκριματικών του Euro, τότε τη θέση της στα πλέι οφ θα πάρει η ομάδα που βρίσκεται στην αμέσως καλύτερη θέση της ίδιας κατηγορίας.

* Στις 27/5/2008 σε φιλική αναμέτρηση:  Γερμανία – Λευκορωσία 2-2 (2-0 ημίχρονο).
* Over πέντε από τα έξι τελευταία παιχνίδια της Γερμανίας ανεξαρτήτως διοργάνωσης, ενώ μετράει τέσσερα ματς αήττητη, G/G τα τρία πιο πρόσφατα.
* Τουλάχιστον δύο γκολ στα τέσσερα τελευταία ματς της Λευκορωσίας.

ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ

ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ

Το εντυπωσιακό αήττητο σερί έξι αγώνων που έτρεχε, χωρίς μάλιστα καν να δεχτεί κάποιο τέρμα, έλαβε τέλος στο Ρότερνταμ. Εκεί όπου για την πρώτη αγωνιστική των προκριματικών του Euro γνώρισε βαριά ήττα (0-4) από την Ολλανδία. Παιχνίδι από το οποίο ούτως ή άλλως δεν υπήρχαν απαιτήσεις, με το αποτέλεσμα να μην προκαλεί «τριγμούς».

Ούσα εξαιρετική τακτικά στο Μπέλφαστ απέναντι στη Βόρεια Ιρλανδία έφτασε μία ανάσα από το να πάρει θετικό αποτέλεσμα. Κρατούσε την ισοπαλία, λύγισε όμως τρία λεπτά πριν τη συμπλήρωση των ενενήντα (1-2).

Σε έναν όμιλο με μεγαθήρια όπως οι «Οράνιε» και η Γερμανία θα αρκεστεί σε μία αξιοπρεπή παρουσία. Για το Nations League τερμάτισε πρώτη στο γκρουπ της με συνολική επίδοση 4-2-0 σε έξι αγώνες, κέρδισε την άνοδο στην τρίτη κατηγορία, ενώ στο «φάιναλ φορ», απέναντι σε Βόρεια Μακεδονία, Κόσοβο και Γεωργία, θα διεκδικήσει το εισιτήριο για την τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που αποτελεί γι’ αυτήν την μεγαλύτερη πρόκληση.

«Η δύναμή μας είναι οι αντεπιθέσεις και αυτές θα προσπαθήσουμε να αξιοποιήσουμε. Αυτό είναι το παιχνίδι μας. Δεν θέλουμε να καταστρέψουμε το αυτό του αντιπάλου. Αντιμετωπίζουμε κάθε αγώνα ξεχωριστά και τον προσεγγίζουμε με διαφορετικό τρόπο» τα λόγια του Ομοσπονδιακού προπονητή Ίγκορ Κριουσένκο.

Αγωνιστικά Νέα

Εκτός αποστολής έμεινε ο πλέον έμπειρος ίσως παίκτης της ομάδας μέσος Χλεμπ, ο οποίος μετράει 80 συμμετοχές με το εθνόσημο. Την ίδια «μοίρα» είχαν και οι Άντον Ποτσίλα (μέσος της Αλτάι, 56 συμμετοχές), Ρίος (μέσος), Παλίτσεβιτς (αμυντικός) και Σίγκεβιτς (επιθετικός).

Ενδεκάδα

(4-2-3-1):Χούταρ – Σίτοβ, Μαρτίνοβιτς, Πολιάκοβ, Βολόντκο – Ντράγκουν, Μαέφσκι – Νέκατσικ, Κοβάλεβ, Στάσεβιτς – Λάπτεβ

Η αποστολή:
Τερματοφύλακες: Χούταρ (Ντινάμο Μπρεστ), Σερμπίτσκι (Μπάτε Μπορίσοφ), Αντρέι Κλίμοβιτς (Σάχτιορ)
Αμυντικοί: Αλεξάντρ Μαρτίνοβιτς (Κράσνονταρ), Ιγκόρ Σίτοβ (Ντινάμο Μινσκ), Ντένις Πολιάκοβ (Σάχτιορ), Μίκαελ Σιβάκοβ (Όρενμπουργκ), Ζάκαρ Βόλκοφ (Μπάτε)
Μέσοι: Στάνισλαβ Ντράγκουν (Μπάτε), Γιούρι Κοβάλεβ (Σάχτιορ), Πάβελ Σαβίτσκι (Ντινάμο Μπρεστ), Σεργκέρι Κίσλιακ (Ιρτις), Ιβαν Μαέφσκι (Αστάνα), Μάξιμ Βολόντκο (Μπάτε), Γιούρι Κέντις (Σέριφ), Ιγκορ Στάσεβιτς (Μπάτε), Πάβελ Νέκατσικ (Ντινάμο Μπρεστ)
Επιθετικοί: Ντένις Λάπτεβ (Σάχτιορ), Αντον Σαρόκα (Ντινάμο Μινσκ)

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Ηπορεία της στη νεοσύστατη οργάνωση του Nations League ήταν καταστροφική. Ούσα στον όμιλο με Ολλανδία και Γαλλία δεν πέτυχε ούτε μία νίκη, γνωρίζοντας τέσσερις ήττες. Μοιραία τερμάτισε τελευταία. Εμφανίστηκε κουρασμένη, τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά. Πλέον επιχειρεί ένα νέο ξεκίνημα.

Στο φιλικό κόντρα στη Σερβία παρουσίασε πολλά προβλήματα στην άμυνα στο πρώτο ημίχρονο και μία φλύαρη υπεροχή. Στο δεύτερο μέρος κυριάρχησε, της έλειψε όμως το εύκολο γκολ, αφού στερείται ενός σπουδαίου επιθετικού. Ο τεχνικός Λεβ επιθυμεί να δημιουργήσει ένα σύνολο που θα παίζει με ταχύτητα και φαντασία, τα «υλικά» υπάρχουν, δείχνει να γνωρίζει τη συνταγή, έχει όμως πολύ δρόμο μπροστά του.

Έδειξε χαρακτήρα κόντρα στην Ολλανδία στην πρεμιέρα των προκριματικών. Σκοράροντας για τρίτη φορά στο ματς στο 90’ κατάφερε να «κλέψει» τη νίκη. Το νέο σύστημα που εφαρμόστηκε με τρεις στην άμυνα και ευέλικτο κέντρο φάνηκε να λειτουργεί και να προσδίδει ταχύτητα.

Αγωνιστικά Νέα

Ο μεγάλος απών της αποψινής αναμέτρησης δεν είναι άλλος από τον τεχνικό της ομάδας Γιόακιμ Λεβ, ο οποίος δεν θα βρίσκεται στον πάγκο, ενώ το ίδιο αναμένεται να συμβεί και στο προσεχές ματς κόντρα στην Εσθονία την Τρίτη. Ο Ομοσπονδιακός προπονητής των Γερμανών υπέστη έναν μικρό τραυματισμό στην προπόνηση, χωρίς ωστόσο να είναι κάτι σημαντικό. Αντικαταστάτης του ο Όλιβερ Σοργκ. Εκτός έμειναν οι τραυματίες Κρόος (μέσος), Τερ Στέγκεν (τερματοφύλακας) και Ρούντιγκερ (αμυντικός) και ως επιλογή οι μέσοι  Ρούντι και Τσαν.

Ενδεκάδα

(3-4-3): Νόιερ – Γκίντερ, Σούλε, Τα – Κέρερ, Κίμικ, Γκουντογκάν, Σουλτζ- Σανέ, Ρόις, Γκνάμπρι

Η αποστολή:
Τερματοφύλακες: Μάνουελ Νόιερ (Μπάγερν Μονάχου), Κέβιν Τραπ (Άιντραχτ Φρανκφούρτης)
Αμυντικοί: Τίλο Κέρερ (Παρί), Μάρσελ Χάλστενμπεργκ (Λειψία), Ματίας Γκίντερ (Γκλάντμπαχ), Τζόναθαν Τα (Μπάγερ Λεβερκούζεν), Νίκο Σουλτζ (Χόφενχαϊμ), Νίκλας Σούλε (Μπάγερν Μονάχου), Νίκλας Σταρκ (Χέρτα)
Μέσοι:  Τζόσουα Κίμικ (Μπάγερν Μονάχου), Μαξιμίλιαν Εγκεσταιν (Βέρντερ), Τζούλιαν Μπραντ (Μπάγερ Λεβερκούζεν), Μάρκο Ρόις (Μπορούσια Ντόρτμουντ), Λέον Γκορέτσκα (Μπάγερν Μονάχου), Λερόι Σανέ (Μάντσεστερ Σίτι), Ιλκάι Γκουντογκάν (Μάντσεστερ Σίτι), Κάι Χάβερτζ (Μπάγερ Λεβερκούζεν)
Επιθετικοί: Τίμο Βέρνερ (Λειψία), Σέργκε Γκνάμπρι (Μπάγερν Μονάχου)

 

 Πρόταση

Ο Γιόακιμ Λεβ χτίζει την Γερμανία του αύριο. Πλάνο και υλικά υπάρχουν, θα χρειαστεί όμως χρόνος. Ασφαλώς και δεν τίθεται θέμα πρόκρισης, δεδομένα όμως υπάρχουν παθογένειες που πρέπει να εξαλειφθούν. Επιθετικά το νέο σύστημα έδειξε να λειτουργεί. «Χτυπώντας» στις αντεπιθέσεις οι γηπεδούχοι μπορούν να πληγώσουν την ευάλωτη τη δεδομένη στιγμή γερμανική άμυνα. Αξίζει το ρίσκο στο ιδιαίτερα υψηλό goal 5+ στην betonalfa

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!