Formula 1: Pole για LeClerc, δεύτερος ο Verstappen!

Συνεχίζεται η μάχη αύριο μεταξύ Ferrari και Red Bull Racing.

O Charles Leclerc ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο QP του GP Αυστραλίας και πήρε τη δεύτερη pole position στην αγωνιστική σεζόν του 2022.

Οι κατατακτήριες του GP Αυστραλίας είχαν μία ακόμα μάχη για την pole position ανάμεσα σε Ferrari και Red Bull Racing. Στο τέλος, όμως, η ιταλική ομάδα κατάφερε να βρεθεί στην κορυφή, με τον Charles Leclerc να είναι ο ταχύτερος οδηγός με χρόνο 1:17.868. Ο teammate του, Carlos Sainz δεν είχε την ίδια τύχη, ενώ οι δύο Red Bull Racing κατέλαβαν τις θέσεις 2 και 3.

Ο Charles Leclerc, λοιπόν, με Ferrari πήρε την 11η pole position της καριέρας του και τη δεύτερη για το 2022. Ακολούθησαν πίσω του οι οδηγοί της Red Bull Racing, με τον Max Verstappen (+0,286s) στη 2η και τον Sergio Perez (+0,372s) στην 3η θέση. Ο Lando Norris (+0,835) με McLaren είχε πολύ καλή επίδοση και βρέθηκε στην 4η θέση, με τους Lewis Hamilton (+0,957s) και George Russell (+1,065s) να έπονται στις θέσεις 5 και 6.

Ο Daniel Ricciardo με McLaren τερμάτισε στην 7η θέση, ο Esteban Ocon με Alpine ήταν στην 8η και ο Carlos Sainz με Ferrari βρέθηκε στην 9η θέση. Ο Fernando Alonso με Alpine είχε έξοδο στο Q3 και κατέληξε στην 10η θέση, παρόλο που πάλευε μέχρι και για την pole position.

Η Alpha Tauri δεν κατάφερε να μπει στην πρώτη δεκάδα, με τον Pierre Gasly να ολοκληρώνει τις κατατακτήριες στην 11η θέση και τον Yuki Tsunoda να είναι στη 13η θέση. Ο Valtteri Bottas με Alfa Romeo έμεινε για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν εκτός δεκάδας, καθώς κατετάγη 12ος, ενώ ο teammate του Guanyu Zhou ήταν στη 14η θέση. Ο Mick Schumacher με Haas τερμάτισε τη διαδικασία στη 15η θέση.

Στη 16η θέση βρέθηκε ο Alex Albon με Williams, ο Kevin Magnussen με Haas ήταν στη 17η θέση και ο Sebastian Vettel με Aston Martin τερμάτισε στη 18η θέση. Τις δύο τελευταίες θέσεις είχαν οι δύο Καναδοί οδηγοί που είχαν τη σύγκρουση στο Q1, ο Lance Stroll (19η θέση, Aston Martin) και ο Nicholas Latifi (20ή θέση, Williams).

Meridianbet Sports – Η Αθλητική ενημέρωση έχει νέα έδρα!

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!