22:00 Vitória Guimarães vs Eintracht Frankfurt UEFA Europa League

Αξιζε κάτι καλύτερο στην πρεμιέρα των ομίλων στην έδρα της Σταντάρ Λιέγης, έμεινε με άδεια χέρια, ήττα 2-0. Δεν έπεισε στο 1ο ημίχρονο, από τη στιγμή που δέχθηκε το γκολ (λάθος του αμυντικού Χανίν) στο 66′, προσπάθησε να ισορροπήσει, βρήκε χώρους, δεν μετουσίωσε σε γκολ τις ευκαιρίες που δημιούργησε. Το 2ο τέρμα σημειώθηκε στις καθυστερήσεις. Ουσιαστικά αυτή η ήττα λειτούργησε ως «αφύπνιση» για τη Βιτόρια, καθώς στη συνέχεια ακολούθησαν τρία θετικά αποτελέσματα (δύο νίκες πρωταθλήματος με Τοντέλα και Πάκος Φερέιρα, αλλά και το «Χ» στην έδρα της Μπενφίκα για το Λιγκ Καπ). Το σίγουρο είναι πως έχει αλλάξει το κλίμα (προς το καλύτερο), με τον τεχνικό Ιβο Βιέιρα να παίρνει το 100% των παικτών του. «Γνωρίζουμε τις δυσκολίες που θα έχει το ματς, αλλά δεν φοβόμαστε καθόλου. Θα κάνουμε αυτό που ξέρουμε και πιστεύουμε», τα λόγια του τελευταίου. Βρίσκει πλέον και φόρμουλα σχετικά με την ενδεκάδα, καθώς μειώνονται σταδιακά τα αγωνιστικά προβλήματα. Εκκληση των διοικούντων να γεμίσουν το γήπεδο.
Αγωνιστικά Νέα:Στη λίστα των τραυματιών παραμένουν οι Βίκτορ Γκαρσία (Α, 1/0), Αντρέ Αντρέ (Μ, 16/6 πέρσι), Γουακάσο (Μ, 30/2 πέρσι), Αμόα (Μ, 14/0 πέρσι) και Ολα Τζον (Ε, 1/0), αν και πρόκειται για απουσίες που δεν επηρεάζουν ιδιαίτερα. Αντιθέτως, επέστρεψε σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων (μετά από απουσία ενός μηνός) ο Αλ Μουστρατί (Μ, 6/0, 3/0) και αποτελεί λύση για τον προπονητή Ιβο Βιέιρα.
Πιθανή ενδεκάδα:(4-2-3-1): Ντάγκλας Ζέσους – Σακό, Ταπσομπά, Φρεντερίκο Βενάνσιο (Μπονταρένκο), Ράφα – Πέπε Ροντρίγκες, Ποχά – Ροσίνια (Αντρέ Περέιρα), Λούκας Εβανγκελίστα, Ντάβιντσον – Μπρούνο Ντουάρτε.

Πρεμιέρα με ήττα για την Άιντραχτ στο πρώτο ματς του ομίλου κόντρα στην Άρσεναλ. Πλασματικό το τελικό 3-0. Δεν ήταν καν κακή η γερμανική ομάδα. Απλά δεν ήταν αποτελεσματική, μιας και είχε 24 τελικές κόντρα στους Άγγλους. Γκολ, πάντως, δεν πέτυχε ποτέ. Σε σημείο που ήταν καλύτερη φρόντισε να βρεθεί πίσω στο σκορ. Μονόλογος στο β’ ημίχρονο, χωρίς, όμως, να βρει δίχτυα. Γελοία αποβολή Κορ στο 79’ και δύο ακόμα γκολ στο τέλος, οπότε και πέταξε «λευκή» πετσέτα. Το επιθετικό κομμάτι βελτιώθηκε έκτοτε. Έμεινε ζωντανή στο 2-2 με την Ντόρτμουντ και την περασμένη Παρασκευή επικράτησε με σκορ 2-1 της Ουνιόν Βερολίνου. Πρώτη εκτός έδρας νίκη στην Bundesliga μετά από τον Απρίλιο. Οι Ντοστ και Αντρέ Σίλβα βρήκαν δίχτυα. Χαρμόσυνα νέα, καθώς εναποθέτουν πολλές ελπίδες οι άνθρωποι της Φρανκφούρτης, στους δύο νεοφερμένους στράικερ. Δεν είναι όλα τέλεια, εντούτοις βρίσκει ρυθμό η ομάδα του Άντι Χίτερ. Οι απουσίες που προέκυψαν θα την επηρεάσουν αμυντικά, όπου εφέτος ούτως ή άλλως έχει μεγάλο ζήτημα.
Αγωνιστικά Νέα:«Νοσοκομείο» είναι η Άιντραχτ. Ιδιαίτερα άτυχοι στάθηκαν οι Τραπ και Χασέμπε. Ο βασικός γκολκίπερ Κέβιν Τραπ (1 συμ., 6 συμ.) υπέστη ρήξη ωμοπλάτης, με συνέπεια να χάσει όλα τα υπόλοιπα ματς του α’ γύρου. Στη θέση του ο Δανός, αφερέγγυος, Ρένοφ. Ο βασικός στόπερ Χασέμπε (1/0, 6/0) υποφέρει από διάσειση. Ίσως προλάβει ο Ρόντε (ΑΜ, 4/0). Νοκ-άουτ είναι επίσης ο τιμωρημένος Κορ (ΑΜ, 1/0, 6/0) και οι Ρους (Α), Ντε Γκουζμάν (Μ, 1/0), Τορό (ΑΜ, 1/0). Οι δύο τελευταίοι είναι εκτός ευρωπαϊκής λίστας.
Πιθανή ενδεκάδα:(3-5-2): Ρένοφ – Τουρέ, Χίντερεγκερ, Εν’ Ντικά – Ντα Κόστα, Ρόντε, Σο, Καμάντα, Κόστιτς – Ντοστ, Αντρέ Σίλβα

Εκτίμηση
Ναι μεν αλλαγές στην άμυνα η Άιντραχτ, αλλά έχει δύναμη μεσοεπιθετικά. Αν παίξει ανοιχτά η Γκιμαράες, θα βρει γκολ η Φρανκφούρτη. Και με την εφετινή εικόνα δύσκολα θα κρατήσει το… μηδέν. Αν κλειστεί η Βιτόρια, πάει για 1DNB το ματς.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!