22:00 Sporting Lisboa vs LASK Linz UEFA Europa League

Με το… αριστερό ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στη φάση των ομίλων, ήττα 3-2 στο Αϊντχόφεν, σε ματς που είχε «νεκρά» διαστήματα («όαση» για ακόμη μία φορά ο Μπρούνο Φερνάντες). Δεν έχει περιθώρια για να αφήσει βαθμούς αν θέλει να μιλάει για πρόκριση, οφείλει να επιστρέφει στις νίκες. Ευρωπαϊκό ντεμπούτο για τον τεχνικό Σιλάς, είχε προηγηθεί αυτό του πρωταθλήματος την περασμένη Δευτέρα, στη νίκη 1-0 επί της Αβες (εκτός). Αγχος για ακόμη μία φορά, το γκολ ήρθε από τα 11 βήματα (σκόρερ φυσικά ο Μπρούνο Φερνάντες), τα… χρειάστηκε στο 2ο ημίχρονο. Εντός έδρας μετράει τρεις διαδοχικές ήττες (δύο για το πρωτάθλημα και μία για το Λιγκ Καπ) και αν μη τι άλλο δεν θέλει να μεγαλώσει το αρνητικό σερί. Στάσιμη η κατάσταση σχετικά με την κόντρα που έχουν οι οπαδοί με τον πρόεδρο Φρεντερίκο Βαράντας, παρότι στηρίζουν την ομάδα (εντός – εκτός έδρας).
Αγωνιστικά Νέα:Σίγουρα εκτός οι Φερνάντο (Μ, 18/2 με Σαχτάρ), Μπατάλια (Μ, 1/0) και Καμπράλ (Ε, 1/0, 1/0). Εχασαν τη χθεσινή προπόνηση οι Ροσιέ (Α, 3/0, 1/0), Ματιέ (Α, 1/0, 7/0) και τελευταία στιγμή θα αποφασιστεί η συμμετοχή τους. Κλήθηκαν οι νεαροί (από την U23) οι Εδουάρδο Κουαρέσμα (A-M, καμία σχέση με τον «γνωστό») και Ζοάο Σίλβα (A.). Εκτός λίστας βρίσκεται ο Ριστόφσκι (A, 23/0 πέρσι).
Πιθανή ενδεκάδα:(4-2-3-1): Ρενάν – Κόατες, Μπόρχα, Ματιέ (Νέτο), Ροσιέ (Ακούνια) – Εδουάρδο Ενρίκε, Ντουμπιά – Μπρούνο Φερνάντες, Χεσέ, Βιέτο – Λουίς Φελίπε (Μπολασί).

Στην πρεμιέρα ακολούθησε πιστά το πλάνο που είχε στα προκριματικά και επικράτησε της Ρόζενμποργκ πιο εύκολα απ’ ότι δείχνει το τελικό 1-0. Πολύ καλή στο 1ο ημίχρονο, απώλεσε πολλές ευκαιρίες μέχρι να σκοράρει στις καθυστερήσεις. Πιο «σφιχτή» στην επανάληψη, προφύλαξε με άνεση το προβάδισμά της, ενώ είχε χαμένο τετ α τετ ο Κλάους για να «κλειδώσει» τη νίκη. Σε καταπληκτική κατάσταση, το πιστοποίησε λίγες μέρες αργότερα και εντός συνόρων που έγινε η πρώτη ομάδα που έκοψε βαθμούς από την πρωτοπόρο Σάλτσμπουργκ (2-2), ενώ το προηγούμενο Σάββατο πέρασε σαν… σίφουνας από την έδρα της Σανκτ Πόλτεν. Το γρήγορο γκολ στο 9’ έκανε εύκολα τα πράγματα στο 50’ το σκορ έφτασε το 3-0 και μετά έκανε συντήρηση δυνάμεων ενόψει του σημερινού ματς. Αυτή ήταν η 5η νίκη σε ισάριθμα εκτός έδρας ματς στο πρωτάθλημα, έχοντας δεχθεί μόλις 1 γκολ.
Αγωνιστικά Νέα:Με «ελαφρύ» ροτέισον παρατάχθηκε στο ματς πρωταθλήματος από το οποίο αποχώρησε τραυματίας ο στόπερ Βόστρι (1/0, 5/0) και είναι αμφίβολος. Υπάρχουν λύσεις να τον αντικαταστήσουν, καθώς υπολογίζονται ο Φιλίποβιτς (1/0, 2/0 – ήταν τιμωρημένος στο πρωτάθλημα) και ο αρχηγός Τράουνερ (4/1, 8/1 – ήταν τιμωρημένος με τη Ρόζενμποργκ). Μπήκε στην αποστολή και θα εξεταστεί τελευταία στιγμή ο χρήσιμος εξτρέμ Τετέ (5/0, 7/1). Πάγια εκτός ο ηγετικός Ράμσενμπεργκ (Α, 1/0, 2/1).
Πιθανή ενδεκάδα:(3-4-3): Σχλάγκερ – Βάισινγκερ, Φιλίποβιτς, Τράουνερ – Ρανφτλ, Χόλαντ, Μίχορλ, Ρένερ – Γκόιγκινγκερ, Κλάους, Φρίσερ (Τετέ)

Εκτίμηση
Ευρωπαϊκό ντεμπούτο για τον Σιλάς στην Σπόρτινγκ, θέλει σίγουρα να φτάσει στη νίκη, ώστε να «φτιάξει» ακόμη περισσότερο το κλίμα στο εσωτερικό της ομάδας. Βέβαια, υπάρχουν θέματα στην άμυνα και από τη στιγμή που η Λίντσερ σκοράρει με ευκολία, θεωρούμε πως θα βρει χώρους στο «Αλβαλάδε». Γιατί όχι με το G/G.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!