22:00 Olympiakos Pireus vs FK Krasnodar UEFA Champions League Play-off Round

Olympiakos Pireus
Με κορυφαίο τον Ζοσέ Σα, ο Ολυμπιακός ξεπέρασε το εμπόδιο της Μπασακσεχίρ στον γ’ προκριματικό. Ο Πορτογάλος πορτιέρο απέκρουσε στην Πόλη το πέναλτι του Βίστσα και κράτησε 1-0 , ενώ ήταν ανίκητος στο «Γ. Καραϊσκάκης», όπου οι Πειραιώτες μπήκαν στο ματς (4′) με δοκάρι του Γκιγιέρμε, όμως εν συνεχεία δέχθηκαν πίεση από τους Τούρκους που είχαν τρεις καλές στιγμές για το 1-0. Στην επανάληψη, τα δεδομένα άλλαξαν. Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά και στο 55′ έφτασε στο 1-0 με τον Γκερέρο. Ο Σα κράτησε το μηδέν και στο 77′ ήρθε το 2-0 με πέναλτι του Βαλμπουενά. «Όλοι οι παίκτες ξέρουν την σημασία του αγώνα και πως απ’ αυτό εξαρτάται το μέλλον τους και το μέλλον του συλλόγου», δήλωσε ενόψει του ματς ο Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος ποντάρει πολλά στον Βαλμπουενά που ως παίκτης της Ντιναμό Μόσχας είχε σκοράρει το 1ο του γκολ στη Ρωσία κόντρα στην Κράσνονταρ (νίκη με 2-0 στις 31/8/2014). «Το καλύτερο θα ήταν νίκη χωρίς να δεχτούμε γκολ, όμως η πρόκριση θα κριθεί σε δύο ματς», είπε ακόμη ο Πορτογάλος κόουτς.
Μπορεί ο Μαρτίνς να δήλωσε πως «δεν συμφωνώ πως ενδεκάδα που κερδίζει, δεν αλλάζει», ωστόσο φαίνεται ότι θα επιμείνει σ’ αυτή των ματς με την Μπασακσεχίρ. Γνωστές οι απουσίες των Φορτούνη (28/12, αρχηγός, πέρσι) και Χριστοδουλόπουλου (17/4, πέρσι). Στο όριο καρτών οι Σεμέδο (Α, 4/2), Τσιμίκας (Α, 4/0). Στην ευρωπαϊκή λίστα οι Σουντανί (Ε, 6/2 Νότιγχαμ) και Κούτρης (Α, 17/0, έμεινε εκτός αποστολής), αλλά όχι οι Μπα (Α, 29/1 Αζαξιό, έπαιξε στο 1ο ματς με Πλζεν) και Ντουρμισάι (Ε, 27/6 Πανιώνιος).
(4-2-3-1): Σα – Ομάρ, Σεμέδο, Μεριά, Τσιμίκας – Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκης – Ποντέσε, Βαλμπουενά, Μασούρας – Γκερέρο.
FK Krasnodar
Με πολύ καλή ψυχολογία ταξίδεψε στην Ελλάδα η Κράσνονταρ που μετρά, ήδη, οκτώ επίσημα ματς σε πρωτάθλημα και Ευρώπη. Οι φιλοξενούμενοι έχουν πάρει τα πάνω τους. Μετρούν τρεις σερί νίκες εντός και εκτός συνόρων, με τελευταία το εκτός έδρας 2-0 επί της νεοφώτιστης Τάμποφ για τη ρωσική Πρέμιερ Λιγκ. Βρίσκονται στο -1 από την κορυφή. Η Κράσνονταρ έκανε ροτέισον, αλλά παρουσιάστηκε σοβαρή, ώριμη και πειθαρχημένη με αποτέλεσμα να «καθαρίσει» το ματς. Προηγήθηκε στο 2′ με τον Βάντερσον και έγραψε το 2-0 στο 78′ με τον Ούτκιν. Όσο για την προηγούμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, οι Ρώσοι έκαναν αίσθηση στην ποδοσφαιρική Ευρώπη με το εντυπωσιακό «διπλό» μέσα στο Πόρτο. Βρέθηκαν να προηγούνται με 3-0 στο ημίχρονο με γκολ των Βιλένα (3′) και Σουλεϊμάνοφ (12′, 34′). Στο β’ δέχθηκαν δύο τέρματα από το 57′ έως το 77′, αλλά δεν τα έχασαν, ανατρέποντας την εντός έδρας ήττα (1-0) και παίρνοντας με εντυπωσιακό τρόπο την πρόκριση στα πλέι οφ.
Στα αγωνιστικά, οι φιλοξενούμενοι θα αγωνιστούν με τον προπονητή, Μουσάεφ να είναι στην εξέδρα, διότι δεν έχει το απαραίτητο δίπλωμα και οι κανονισμοί της ΟΥΕΦΑ που τον τιμώρησε, δεν του επιτρέπουν να κάθεται στον πάγκο. Νοκ άουτ, κατ’ αρχήν είναι ο Ρώσος διεθνής, Άρι (Ε, 4/0 στο πρωτάθλημα, 1/0 στην Ευρώπη) και ο αρχηγός Μαρτίνοβιτς (A, 2/0 Ευρώπη, 5/0 πρωτάθλημα), ενώ στα «πιτς» παραμένουν οι βασικοί Γκαζίνσκι (Μ-Α, 26/2 πέρσι) και Κλάεσον (Μ-Ε, 29/12 πέρσι).
(4-3-3): Σαφόνοφ (Κρίτσιουκ), – Πετρόφ, Φιόλουσον, Σπάχιτς, Ραμίρες – Καμπέλα, Καμπόλοφ, Βιλένα – Βάντερσον, Ιγκνατίεφ (Μπεργκ), Ναμλί.
Εκτίμηση
Σ’ αυτό το ματς δεν μπορεί να είναι τόσο χαμηλά ο «άσος». Σίγουρα, ο Ολυμπιακός έχει εμπειρία και το «Γ. Καραϊσκάκης» του δίνει δύναμη. Απέναντι του, όμως, έχει μία ομάδα που έκανε «σεισμό» στο  Πόρτο. Μόνο και μόνο γι’ αυτό, λοιπόν, θα πάμε σε χάντικαπ «2 +0,5», για μία ομάδα που αν σε βρει «μπόσικο» στην άμυνα, μπορεί να το εκμεταλλευτεί…

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!