22:00 Malmö FF vs FC København UEFA Europa League

Με τα χίλια ζόρια κατάφερε να περάσει το εμπόδιο της ουραγού ΑΦΚ Εσκιλστούνα, επικρατώντας τελικά 1-0 εκτός έδρας. Είχε βέβαια τον έλεγχο και τις περισσότερες φάσεις, ζήτησε δικαίως πέναλτι στο 12’, της το γύρισε πίσω όμως ο ρέφερι της αναμέτρησης, όταν σε χέρι αμυντικού της εντός περιοχής, έκλεισε τα μάτια στο 55’. Η λύτρωση ήρθε στο 82’ με κεφαλιά του Αντερς Κρίστιανσεν. Παρέμεινε έτσι σε απόσταση 3 βαθμών από την πρωτοπόρο Τζουργκάρντεν και έχει ορατές ελπίδες για τον τίτλο. Στο ματς της πρεμιέρας των Ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ πάλεψε με σθένος στο Κίεβο, άγγιξε τον βαθμό κόντρα στην Ντιναμό, ωστόσο αποχώρησε ηττημένη με 1-0 δεχόμενη το γκολ στο 84’. Παρά την ήττα πάντως, επικρατούσε σχετική ικανοποίηση από την εμφάνιση, που άφησε ελπίδες για τη συνέχεια.
Αγωνιστικά Νέα:Επιστρέφουν σε σχέση με το ματς της Κυριακής στο πρωτάθλημα ο βασικός γκολκίπερ Γιόχαν Νταλίν (7/0), ο βασικός αμυντικός Μπεχράνγκ Σαφάρι (9/1), ο βασικός μέσος Σόρεν Ρίεκς (7/1), εκ των οποίων οι δύο πρώτοι είχαν μείνει εκτός για να ξεκουραστούν και ο Ρίεκς ήταν τιμωρημένος. Αντίθετα, εκτός αποστολής έμεινε ο μέσος Έρνταλ Ρακίπ (2/3) με επιλογή του Ούβε Ρέσλερ. Σταθερά εκτός πλάνων ο αμυντικός Φραντς Μπρόρσον (5/1, 3 αλλαγή), που είναι τραυματίας.
Πιθανή ενδεκάδα:(4-4-2): Νταλίν – Μπέιμο, Λάρσον, Νίλσεν, Κνούντσεν – Τραούστασον, Κρίστιανσεν, Λεβίτσκι, Ρίεκς – Ρόζενμπεργκ, Άντονσον

Μετά από μια δύσκολη περίοδο κακών αποτελεσμάτων επέστρεψε στις νίκες σε Κύπελλο και Πρωτάθλημα. Το Σάββατο ήταν εξαιρετική απέναντι στην ουραγό Σίλκεμποργκ, την οποία διέλυσε με 4-2. Στο 39’ η Κοπεγχάγη είχε ήδη σημειώσει τέσσερα τέρματα και στο δεύτερο ημίχρονο έκανε συντήρηση δυνάμεων επιτρέποντας στην αντίπαλο της να σκοράρει δύο γκολ. Στο Europa League ξεκίνησε με νίκη καθώς επιβλήθηκε με 1-0 της Λουγκάνο χωρίς πάντως να εντυπωσιάσει. Απέναντι στην Μάλμε ετοιμάζεται να γράψει ιστορία κάνοντας το πιο σύντομο ταξίδι στην ιστορία των ευρωπαϊκών κυπέλλων ανάμεσα σε ομάδες διαφορετικών χωρών. Οι παίκτες της απλά θα μπουν στο πούλμαν και θα περάσουν την γέφυρα Έρεσουντ που συνδέει την Κοπεγχάγη με το Μάλμε, μια απόσταση μόλις 38χλμ. Ο αγώνας θα έχει χαρακτήρα τοπικού ντέρμπι καθώς οι δύο ομάδες δεν “χωνεύονται” μεταξύ τους. Με ενδιαφέρον αναμένεται τόσο η κατάρτιση της ενδεκάδας όσο και η διαχείριση του ματς καθώς ακολουθεί την Κυριακή το μεγάλο ντέρμπι της Δανίας με την Μπρόντμπι.
Αγωνιστικά Νέα:Ο βασικός επιθετικός, Βιντ (6/5) είχε τραυματιστεί σοβαρά στα τέλη Αυγούστου και αναμένεται να απουσιάσει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Εκτός μένουν επίσης οι μακροχρόνια τραυματίες Μποίλεσεν (Α, 0/0), Μουντραζίγια (Μ, 0/0) και Τόμσεν (Μ, 3/0) ενώ ούτε ο Εντόι (Ε, 4/4) είναι έτοιμος. Έχει θέμα στη θέση του τερματοφύλακα καθώς θα έχει μόνο τον Σουηδό Γιόνσον ετοιμοπόλεμο. O Γκρίτεμπουστ (7/0) με τον οποίο εναλλάσσονται είναι αμφίβολος ενώ ο έμπειρος Άντερσεν είναι εκτός από την αρχή της σεζόν.
Πιθανή ενδεκάδα:(4-4-2): Γιόνσον – Μπάρτολετς, Μπίελαντ, Παπαγιαννόπουλος, Μπένγκτσον – Φαλκ, Ζέκα, Στάγκε, Φίσερ – Σάντος, Σωτηρίου

Εκτίμηση
Έχει ζοριστεί πολύ από τα συνεχόμενα ματς η Κοπεγχάγη και δεν είναι φρέσκια. Θα συμβιβαζόταν με την ισοπαλία στο Μάλμε καθώς ακολουθεί και σημαντικό ντέρμπι με την Μπρόντμπι. Με τις απουσίες πάντως που έχει και την άνοδο της Μάλμε, ο άσος είναι αρκετά πιθανός.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!